Home » , » Ο δεύτερος και τρίτος βιασμός

Ο δεύτερος και τρίτος βιασμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 | 4:16 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης - newsletter, Documento

Το σλόγκαν της Ελλάδας του 2022 δεν είναι τόσο ο κωδικός «συνάδελφοι δικό σας», που εξακολουθεί να κάνει θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο η φράση «τι γύρευε αυτή εκεί;»

➤ Τι γύρευε στο ξενοδοχείο η κοπέλα που τη βίασαν ομαδικά οι πέντε λεβέντες της Θεσσαλονίκης;

➤ Τι γύρευε στα Εξάρχεια μπροστά στην κάννη του αστυνομικού όπλου ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος;

➤ Τι γύρευαν στην εφημερία του Παίδων Πεντέλης τα άρρωστα παιδιά και οι γιατροί του Παίδων Πεντέλης;

➤ Τι γύρευε έξω από τη Βουλή και μπροστά στο αμάξι της Ντοράκλας ο μοτοσυκλετιστής Ιάσονας;

➤ Τι γύρευε και έκανε δημοσιογραφική έρευνα αντί για επικύψεις ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης;

➤ Τι γύρευαν στο άντρο τοκογλύφων και παιδόφιλων που λέγεται ΑΣΟΕΕ οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ;

➤ Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι; Γυρεύοντας πήγαινε η κυρα Μαριώ, γι’ αυτό και της ξύρισαν τη γούνα γουλί. Καλά να πάθει, λοιπόν. Ας γιορτάσουμε το κάζο της με μία παγωμένη Κόκα-Κόλα στο «Αχίλλειον».

Ο δεύτερος και τρίτος βιασμός

Ελάτε τώρα, που παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δική σας φράση είναι το «τι γύρευε εκεί;» , όπως δική σας ερώτηση είναι και το: «τώρα το θυμήθηκε;» Εσείς στέλνετε σε θέσεις ευθύνης τους φωτισμένους εγκεφάλους που τολμούν και το ξεστομίζουν δημόσια, εσείς παρακολουθείτε ανελλιπώς τα μεσημεριανάδικα που το αναπαράγουν, εσείς το ψιθυρίζετε στον διπλανό σας όταν νομίζετε ότι δεν σας ακούνε.

Επειδή λοιπόν υπάρχετε εσείς, υπάρχουν και δημόσιοι άνδρες, και γυναίκες  , που θυματοποιούν τον θύτη και ενοχοποιούν το θύμα.

Η Ανδρούλα Bασιλείου δεν είναι απλή ιδιώτης, τουλάχιστον όχι με τη νεοελληνική σημασία της λέξης. Πρόκειται για Former European Commissioner for Education, Culture, Multilingualism & Youth - remaining a concerned citizen of Europe: πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία. Και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου διορισμένη με πρόσφατη υπουργική απόφαση, προσθέτω εγώ, αφού η ίδια ντρέπεται να το πει.

Αυτή λοιπόν η θείτσα θεώρησε σκόπιμο να σχολιάσει ευθαρσώς τα γεγονότα στο Twitter με το παρακάτω αριστούργημα: «Και πως βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου η 24χρονη; Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει όλα τα γεγονότα προτού βγάλει συμπέρασμα».

Αντιμέτωπη με την πανελλήνια και παγκύπρια κατακραυγή, η γυναικούλα Ανδρούλα ζήτησε κάποιο είδος συγγνώμης: «Απολογούμαι αν με την ανάρτηση μου έδωσα την εντύπωση ότι ήθελα να κατηγορήσω το θύμα. Κάθε άλλο. Ως μητέρα ανησυχώ για τα νέα κορίτσια που πιθανόν πέφτουν θύματα επιτήδειων που τα παρασύρουν».

Αλλά ο δεύτερος βιασμός της 24χρονης κοπέλας είχε ήδη συντελεστεί. Τρίτος, αν συνυπολογίσουμε το πλυντήριο που ενεργοποιήθηκε για να ξεπλύνει τη κατάπτυστη δήλωση της Βασιλείου. Είναι, λέει, μητέρα και ως τέτοια ανησυχεί. Αφού είναι έτσι, ας της αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να προσφέρει ελαφρυντικά στους ανδρούληδες βιαστές. Επίτροπος της πολυγλωσσίας, ήταν, άλλωστε.

Kαι επειδή κανένα σενάριο μεσαιωνισμού δεν είναι πλήρες αν δεν περιέχει τοποθέτηση από καρακαηδόνα της τηλεόρασης, διαβάστε και το έμεσμα μίας Σίσσυς Χρηστίδου, που ρώτησα και έμαθα ότι παρουσιάζει πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και άλλα βαριετέ του 14ου αιώνα. Είναι μάλιστα Θεσσαλονικιά, από την πόλη του «Αχίλλειου» και του Στάθη Παναγιωτόπουλου:

«Πάρτυ δεν γίνονται σε δωμάτια ξενοδοχείου φίλη μου. Και αν μπορεί ένα κορίτσι που θα κληθεί να πάει από αγνώστους, να το μάθει και να το σκεφτεί πριν δεχθεί να παρευρεθεί, εγώ θα το φωνάζω όπως το φώναξε και το θύμα. Και πέστε να με φάτε».

Θα έπεφτα να τη φάω, όπως ζητάει, αλλά θα πάθω καμιά δηλητηρίαση και άντε να ψάχνω νοσοκομείο κυριακάτικα, τώρα μάλιστα που τα εφημερεύοντα είναι μπλοκαρισμένα από τα ΜΑΤ του μειλίχιου Τάκη Θεοδωρικάκου…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger