Home » , » Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές κάνουν «αρπαχτές» του αιώνα και θησαυρίζουν από τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο;

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές κάνουν «αρπαχτές» του αιώνα και θησαυρίζουν από τον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 | 10:54 μ.μ.

Γράφει ο Αντώνης Νταλακογεώργος - Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

Μέσα στον ορυμαγδό της ιμπεριαλιστικής πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας(δύσης) και του επικοινωνιακού πολέμου των δύο αντιμαχόμενων μπλοκ, το αστικό πολιτικό δυναμικό της χώρας μας και τα εξαρτημένα από τα οικονομικά συμφέροντα ΜΜΕ (τόσο τα παραδοσιακά τηλεόραση- ραδιόφωνο- εφημερίδες, όσο και αυτά της κοινωνικής δικτύωσης) συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα, εξαφάνισαν όλες τις μέρες μία εξαιρετικά σημαντική είδηση που αφορά τον πόλεμο. 

Την κραυγαλέα ανάμειξη των Ελλήνων εφοπλιστών στην μεταφορά φορτίων καυσίμων από τη Ρωσία προς χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής ακόμη και αυτής των ΗΠΑ! 

Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό και επαναλαμβανόμενο, ότι εκεί που θίγονται τα εφοπλιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα ή όταν αυτά τίθενται σε ηθική και πολιτική αμφισβήτηση και η εικόνα τους στραπατσάρεται, τότε εφαρμόζεται και μπαίνει σε ισχύ ο νόμος της ομερτά - σιωπής!! 

Από την άλλη η κυβέρνηση της Ν.Δ εμπλέκει σε θανάσιμα παιχνίδια την χώρα και την ασφάλεια της, δείχνει προθυμότατη και είναι το πιο "υπάκουο παιδί" της δύσης και στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε (βλέπε: αποστολή επιθετικού πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, απέλαση Ρώσων διπλωματών, οικονομικές και άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, χρήση στρατιωτικών βάσεων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ). 

Όμως την ίδια στιγμή βάζει πλάτη οι Έλληνες εφοπλιστές να παραβιάζουν ασύστολα το "δυτικό εμπάργκο" κατά της Ρωσίας!! 

Βέβαια η θέση και ο ρόλος των Ελλήνων εφοπλιστών είναι γνωστός και από το παρελθόν, αφού στο κυνήγι του υπερκέρδους ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν και παραβίασαν το εμπάργκο του ΟΗΕ στην ρατσιστική Ροδεσία και σε κάθε πολεμική σύγκρουση είναι οι πρώτοι που δίνουν το παρόν αρπάζοντας τις ευκαιρίες για να πλουτίσουν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Περσο-ιρακινός πόλεμος που οι Έλληνες εφοπλιστές μπούκωσαν από τα υπερκέρδη αφού ένα ταξίδι στην εμπόλεμη ζώνη ισοδυναμούσε με αγορά ενός νέου πλοίου!! Αυτοί θησαύρισαν αλλά οι Ναυτεργάτες πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα, αφού εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι Ναυτεργάτες οδηγήθηκαν στον βυθό της θάλασσας, θύματα της πολεμικής σύγκρουσης!! 

Σήμερα τους βλέπουμε πάλι στο προσκήνιο στον Ρώσο-ουκρανικό πόλεμο, μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είναι οι ίδιοι που διέπρεψαν και στο παρελθόν σε ανάλογες καταστάσεις!!! 

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο οικονομικός αναλυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου IIF Ρόμπιν Μπρουκς, το ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων εφοπλιστών (ελληνικής και ξένης σημαίας ευκαιρίας) σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο από την Ρωσία έχει ανέλθει το 52% από το 39% που ήταν στην έναρξη του πολέμου!! 

Εκείνο το οποίο είναι πρωτοφανές και εξευτελιστικό για τους μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές είναι ότι στα τηλεοπτικά κανάλια τους χύνουν νυχθημερόν κροκοδείλια δάκρυα εναντίον του Πούτιν, της Ρωσίας, και του αιματηρού πολέμου αλλά οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιάννης Αλαφούζος, Βαγγέλης Μαρινάκης, Θεόδωρος Κυριακού είναι αυτοί οι ίδιοι που στέλνουν τα καράβια τους (Δ/Ξ) στην Ρωσία, φορτώνουν πετρέλαιο και ακολούθως καταπλέουν σε κάθε σημείο του πλανήτη για να παραδώσουν τα φορτία των καυσίμων και βέβαια η δική τους αισχροκέρδεια μεταφέρεται στον απλό καταναλωτή εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο με την έκρηξη των τιμών στα καύσιμα!!! 

Βέβαια αυτό λίγο ενδιαφέρει τους αδίστακτους Έλληνες εφοπλιστές μπροστά στα κέρδη που βγάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Εάν έτσι ενισχύεται ο "αιμοσταγής δολοφόνος Πούτιν”, όπως τον χαρακτηρίζουν τα κανάλια και οι εφημερίδες τους, αφορά άλλους, όχι τους ίδιους και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους!!!

Τις τελευταίες μέρες υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων που εκτελούν ναυλώσεις από την Ρωσία για μεταφορά πετρελαίου ανέρχονται σε 70!!! 

Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο επιβεβαιώνει αυτό που συχνά-πυκνά του αποδίδουμε, ότι μπροστά στο κέρδος και τα συμφέροντά του είναι αδίστακτο, δεν γνωρίζει, δεν καταλαβαίνει και δεν υπακούει σε ντιρεκτίβες, αποφάσεις, απαγορεύσεις, περιορισμούς, για αυτό είναι βαθιά τυχοδιωκτικό, όπου οσμίζεται κέρδη τρέχει από πίσω και τα διεκδικεί!! 

Πέρα από τους καναλάρχες εφοπλιστές που αναφέρουμε πιο πάνω, και άλλοι γνωστοί επώνυμοι και μεγαλοεκατομμυριούχοι Έλληνες διαπρέπουν στην μεταφορά φορτίων από την Ρωσία. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και τους παρακάτω: Μαρτίνος – Οικονόμου – Φράγκου – Τσάκος – Προκοπίου – Διαμαντίδης – Λαιμός - Κασιδόκωστας (Λάτσης) - Αγγελόπουλος.

Οι κυβερνώντες, που διατυμπανίζουν και δικαιολογούν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας ότι είναι με την σωστή πλευρά στον πόλεμο και πειθαρχούν στις αποφάσεις των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών, βγάζουν τον σκασμό για τον ρόλο των "στενών φίλων" τους Ελλήνων εφοπλιστών. 

Εάν βέβαια κάποιος από αυτούς τολμήσει και πει έστω και μία λέξη, η απάντηση έχει ήδη δοθεί πρόσφατα από τον γνωστό μεγαλοεφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, "έχουμε χεσμένο τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του"!! 

Τόσο απλά, τόσο χυδαία για όλους αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά να αγιοποιούν το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων εφοπλιστών μέσα στους οποίους βεβαίως- βεβαίως ανήκει και ο "αριστερός" Τσίπρας!!! 

Όσο για τον πατριωτισμό τους και εδώ διαπρέπουν στην υποκρισία, παρά τα σκανδαλώδη προνόμια που τους παρέχει το ελληνικό κράτος, παρά την κατάργηση της κλαδικής ελληνικής σύμβασης, παρά την φοροασυλία τους, στα πλοία τους κυματίζουν, όχι η ελληνική σημαία, αλλά αυτές των Νησιών Μάρσαλ, του Παναμά, Λιβερίας. Μπαχάμες και άλλων σημαιών ευκαιρίας!!! 

Αντώνης Νταλακογεώργος

Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ. Αυτές τις μέρες γίνεται στους Δελφούς το οικονομικό φόρουμ με "πρώτο τραπέζι πίστα" παρόντες, και με λόγο πρωτοκλασάτους ορισμένους από τους προαναφερόμενους μεγαλοεφοπλιστές. 

Σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό ήταν συνδαιτυμόνες (Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκης - Τσίπρας - πλειάδα ευρωπαίων πολιτικών και εκπρόσωποι της οικονομικής ελίτ) και ανάμεσα στην θεματολογία και τα μεγαλεπήβολα σχέδια των εφοπλιστών για τη ναυτιλία 2030 - 2040 ουδείς εξ αυτών τόλμησε να ψελλίσει ορισμένες αλήθειες για τον ρόλο του παρασιτικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στην χώρα μας. 

Την Ελληνική σημαία την έχουν πετάξει στην θάλασσα, τους Έλληνες Ναυτεργάτες τους έχουν βίαια απομακρύνει από τα καράβια, σε αυτά έχουν θεσπίσει την ρατσιστική αρχή της άνισης αμοιβής, το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο (ΝΑΤ) το έχουν βυθίσει στην εγκατάλειψη και την διάλυση, φόρους δεν πληρώνουν, αλλά το άθλιο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο πίνει νερό στο όνομά τους και στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους!!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger