Home » , , » Κοσμικές ειδήσεις στα μέσα της δεκαετίας του '50

Κοσμικές ειδήσεις στα μέσα της δεκαετίας του '50

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 8:00 π.μ.

Να το ελαφρύνουμε και λίγο μετά την τόσο βαριά πολιτική επικαιρότητα. Αλήθεια έχετε σκεφτεί τι είδους ειδήσεις υπήρχαν στις κοινωνικές στήλες των εφημερίδων στα μέσα της δεκαετίας του '50; Να σας δώσουμε μια γεύση. Το παρακάτω άρθρο είναι από την δεξιά, αντικομμουνιστική εφημερίδα "Εμπρός" και δημοσιεύτηκε σαν σήμερα, 10 Αυγούστου του 1946:

Πληροφορούμεθα εκ Καϊρου ότι εσχάτως προεκλήθη ευρεία συζήτηση επί του ζητήματος της πολυγαμίας. Εις τα προηγμένας μουσουλμανικάς χώρας έχει προ πολλού καταργηθεί, όπως εις την Τουρκίαν, όπου απαγορεύεται εκ του νόμου. Εσχάτως δε, Αραψ πρίγκηψ, δια να δώσει το καλόν παράδειγμα εις τους υπηκόους του, εξαπέστειλε μίαν περίπου δωδεκάδα από τας συζύγους του, αι οποίαι ευρέθησαν εις τον δρόμον χωρίς εργασίαν και χωρίς τα μέσα να ζήσουν.

Προ ολίγων ετών Αιγύπτιος καθηγητής ετέλεσεν του γάμους του με τρεις γυναίκας εις διάστημαν  εικοσιτεσσάρων  ωρών, προκαλέσας τας θωρηβώδης διαμαρτυρίας των χειραφετημένων κυριών.

Ηδη μαθαίνομεν ότι ο γνωστός Αιγύπτιος συγγραφέας Τεφφίκ Ελ Χακίμ, υποστηρίζει με νέαν ορμήν και ισχυρά επιχειρήματα κατά την γνώμη του, ότι η αληθινήν ευτυχίαν μόνον με την πολυγαμίαν ημπορεί να εξασφαλιστεί. 

«Ενας άνδρας ο οποίος αγαπά τας γυναίκας» διακηρύσσει ο Τεφφίκ Ελ Χακίμ, «Εχει το ιερόν δικαίωμα να εξουσιάζει περισσοτέρας της μίας. Διότι πώς είναι δυνατόν να ευρεθούν συγκεντρωμέναι εις μίαν μόνο γυναίκα όλαι αι επιθυμηταί τελειότητες και τα χαρίσματα; Πότε εις το ένα, πότε εις τον άλλο ζήτημα κάπου θα υστερεί, αφού τα ενσαρκωμένα ιδεώδη είναι σπάνια. Επομένως, πρέπει να νυμφευτεί κάθε γυναίκα η οποία ανταποκρίνεται εις τα επιθυμίας του, ώστε να υπάρχη η δυνατότης να φτάσει εις το τέλειον έστω και κομματιαστά. 

Νομίζω, ότι την ευτυχία ενός ανδρός ημπορούν να εξασφαλίσουν τέσσαρες τουλάχιστον γυναίκες. Η πρώτη θα χρησιμεύση ως σύντροφος. Η Δευτέρα δια την κοινωνική εμφάνισιν. Η τρίτη δια το μαγείρεμα και τέλος η τετάρτη δια τον έρωτα. Προ παντός των δύο τελευταίων η εκλογή πρέπει να γίνεται με πολλήν προσοχήν, διότι αφορά δύο εξαιρετικών σπουδαία κεφάλαια της ανδρικής ζωής».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger