Home » , , » Ενα δημοσίευμα της Καθημερινής για τις υποκλοπές, που υπονοεί πολλά περισσότερα απ' αυτά που αναφέρει

Ενα δημοσίευμα της Καθημερινής για τις υποκλοπές, που υπονοεί πολλά περισσότερα απ' αυτά που αναφέρει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 | 4:51 μ.μ.

Πολλές αναγνώσεις μπορεί να έχει το σημερινό κείμενο του Γιάννη Σουλιώτη στην "Καθημερινή". 

Αυτό από την άποψη ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είναι από τους πιο επιπόλαιους και ούτε η φυλλάδα του Αλαφούζου, πιστεύουμε, ότι θα δημοσίευε φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μέρες -μόνο ένας ακροδεξιός, καταδικασμένος για εκβιασμούς δημοσιολόγος είχε κάνει ανάλογες νύξεις σε ιστότοπο- αν δεν υπήρχαν κάποιες σκοπιμότητες.

Αν κάπου διαφοροποιείτε το δημοσίευμα της "Κ" με τις φήμες που υπάρχουν είναι ποιος είχε στην κατοχή του το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφώνων "Predator". Μέχρι τώρα αυτό που είχε διαρρεύσει ήταν ότι το διέθετε η ΕΥΠ και μάλιστα είχε γραφτεί σε πιο κτίριο υπάρχει ποια ομάδα το διαχειριζόταν κ.α. 

Τώρα ο Γ. Σουλιώτης μας λέει κάτι άλλο: "Πηγές μέσα από την ΕΛΛΣ. ανέφεραν στην «Κ» ότι σε κλειστές συσκέψεις για σοβαρές αστυνομικές έρευνες υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν υπονοήσει ότι υπήρχε η δυνατότητα υποκλοπής μηνυ­μάτων που αντάλλασσαν μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών πρόσωπα-στόχοι. Δυνατότητα που δεν έχουν τα γνωστά συστή­ματα επισύνδεσης της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ., τα οποία δεν μπο­ρούν να ακούσουν συνομιλίες ή να διαβάσουν μηνύματα από το WhatsApp. το Viber κλπ

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρα­κολουθήσεων παραμένει στην κυριότητα ιδιωτικής εταιρείας, με την ΕΥΠ και έναν μικρό αριθ­μό προσώπων να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του λογισμικού έναντι αντιτίμου. «Το Predator». λένε, «δεν αγοράστηκε αλλά νοικιάστηκε για συγκεκριμένο διά­στημα»".

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της "Κ", γιατί θεωρείτε υψηλό το κόστος του παράνομου λογισμικού -ανέρχεται στα 25-28 εκατομμύρια ευρώ και οι αναγκαίες υποδομές φτάνουν τα 6 εκατομμύρια. Το ρεπορτάζ επικαλείται "ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση, που μίλησε μεσοβδό­μαδα στην «Κ»" για να μας αναφέρει ότι αυτός  ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε η μίσθωση. Αυτή έγινε, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή "κατόπιν συνεννόησης με ξένη μυστική υπηρεσία".

Φυσικά εμείς δεν θα μπούμε σε υποθέσεις και αστυνομικά σενάρια. Σε κάθε περίπτωση μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η παρακάτω ερωτο-απάντηση που υπάρχει στο κείμενο του Γ. Σουλιώτη και ίσως μπορεί να διαγράφει νέες σημαντικές αποκαλύψεις:

- Υπάρχουν τηλέφωνα πολιτικών πλην του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων, όπως του Θανάση Κουκάκη, που τέθηκαν υπό παρακολούθηση με το σύστημα επισύνδεσης της ΕΥΠ;

- Στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορές από «κλειστές» πηγές ενημερώστε, σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατέγραφε το προηγούμενο διάστημα της τηλεφωνικές συνομιλίες ακόμη 7-8 πολιτικών με το σύστημα «νόμιμης» επισύνδεσης. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες φέρεται να έχουν τεθεί υπόψη και στελεχών από ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχουν την ευθύνη για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Για να διακριβωθεί κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει αναδρομική έρευνα επί των διατάξεων άρσης απορρήτου που έχει ενεργοποίηση τοις προηγούμενοι» μήνες η ΕΥΠ. Κυβερνητικές πήγες πάντως επέμεναν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση, ούτε καν ένδειξη πως έχει γίνει άρση του απορρήτου για άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Αν συμπεράνουμε σωστά κάποιοι τρέμουν για το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν νέες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών προσώπων και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger