Home » , » Κινέζικη εκδίκηση.

Κινέζικη εκδίκηση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 | 9:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Μην ανάβεις φωτιά που δεν μπορείς να σβήσεις» λέει μια Κινέζικη παροιμία. Οι κινήσεις των ΗΠΑ έχουν άμεση σχέση με την ημερομηνία της 8ης Νοεμβρίου 2022. Τι θα γίνει τότε; Οι εκλογές της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Εκλογές της Γερουσίας του 2022, θα διεξαχθούν παράλληλα με τις Εκλογές των Κυβερνητών, τις Εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και με πολιτειακές και τοπικές εκλογές.

Όλοι στις ΗΠΑ προβλέπουν σκληρότατη μάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών. Φυσικά η πορεία της Οικονομίας, που μόνο καλή δεν είναι επί Μπάιντεν, θα είναι το κύριο κριτήριο. Εκτός αν η προσοχή στραφεί αλλού, στο εξωτερικό.

Οι ΗΠΑ θεωρούν εδώ και χρόνια την Κίνα το ΝΟ 1 κίνδυνο για τα οικονομικά τους συμφέροντα. Η Κίνα έχει τρομερή ανάπτυξη κι αναμένεται να ξεπεράσει σύντομα τις ΗΠΑ σε μέγεθος του ΑΕΠ. Κινέζοι εξαγοράζουν Αμερικανικούς κολοσσούς ενώ τα εργοστάσια των πολυεθνικών είναι στην Κίνα.

Επομένως υπάρχει σοβαρή αιτία της σύγκρουσης. Παρόλα αυτά η συγκύρια επιταχύνει το νέο Οικονομικό Πόλεμο. Σκοπός των ΗΠΑ ήταν να προκληθεί η Κίνα να κάνει κάποια βεβιασμένη κίνηση, ώστε να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις που θα πλήξουν την Κινεζική οικονομία.

Το κέρδος για το ζόμπι του Λευκού Οίκου διπλό: Από τη μια οι κυρώσεις θα βοηθήσουν την Αμερικανική οικονομία από την άλλη θα στρέψουν την προσοχή από τα μεγάλα προβλήματα της Αμερικανικής κοινωνίας.

Φυσικά οι Κινέζοι είναι πολύ θυμωμένοι με την πρόκληση από τις ΗΠΑ. Γι αυτό σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα. Ούτε τους ενδιαφέρουν κάποια σημάδια υπαναχώρησης από τους υποκριτές, αλαζόνες Αμερικανούς.

Το θέμα είναι η μορφή που θα πάρει η Κινεζική εκδίκηση. Εδώ υπάρχουν αρκετές γνώμες μεταξύ των αξιωματούχων. Από εκείνους που μιλάνε για άμεση και σκληρή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και τους υποτακτικούς τους στην περιοχή, μέχρι εκείνους που λένε πως πρέπει μεν η χώρα να απαντήσει, αλλά όχι να πέσει στην παγίδα μας σύγκρουσης που δε θα ωφελήσει κανένα.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι κάποια μορφής αντίδραση στην Οικονομία και μάλιστα αργότερα, πιθανότατα κατά τον Οκτώβρη, που θα πλησιάζουν οι κρίσιμες Αμερικανικές εκλογές. Ένας εξευτελισμός του Μπάιντεν που θα δείξει στους Αμερικανούς Προέδρους πως δεν πρέπει να προκαλούν το Δράκο του Ειρηνικού. Ταυτόχρονα θα αποτρέψει την πλήρη αντιπαράθεση που σίγουρα βλάψει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Κίνα.

Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση πως οι ΗΠΑ δε θα τραβήξουν άλλο το σχοινί. Το να χρησιμοποιεί το κάθαρμα ο Μπάιντεν τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για μικροκομματικούς λόγους, δεν είναι κάτι άγνωστο στις καπιταλιστικές αστικές δήθεν δημοκρατίες. Στην Μπανανία μας πχ είναι γνωστό το θέατρο με τη γειτονική Τουρκία κάθε φορά που είναι να πάρουν μίζες από τους εξοπλισμούς τα λαμόγια στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Όμως κάτι τέτοιο είναι σίγουρα ανεύθυνο, ανήθικο και επικίνδυνο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Αυγούστου 2022 στις 11:42 π.μ.

Επειδή τα συναισθήματα του λαού προς τους πολιτικούς καριέρας στην πέραν του Ατλαντικού χώρα είναι αντίστοιχα με τα συναισθήματα των λαών στις ένθεν του Ατλαντικού χώρες, το σλόγκαν που κυριαρχεί είναι "Fu... Joe Biden". Η επι το κοσμιώτερον παραλλαγή "Let's go Brandon" παραπέμπει ακριβώς στην ίδια προτροπή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger