Home » , » Νεότερα από Ουκρανία.

Νεότερα από Ουκρανία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 7:25 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Στις 26 Σεπτεμβρίου σηματοδοτήθηκε η 4η ημέρα των δημοψηφισμάτων στις περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhie, στα εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις τοπικές εκλογικές επιτροπές, η συμμετοχή μετά από 3 ημέρες ψηφοφορίας ήταν: 77% στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, 76% στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, 51% στην περιοχή Ζαπορίζια, 48% στην Χερσώνα. Σε μια προσπάθεια να διαταράξει την ψηφοφορία, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα χαμένα εδάφη.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο Μπέρντιανσκ, μία από αυτές έπληξε την περιοχή κοντά στο κτίριο της διοίκησης της πόλης. Έκρηξη σημειώθηκε και στη Μελιτούπολη, αλλά η απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας απέτυχε. Το μόνο θύμα ήταν ο ίδιος ο σαμποτέρ, το αυτοκίνητο του οποίου εξερράγη από απρόσεκτο χειρισμό. Η Χερσώνα βομβαρδίστηκε με HIMARS και δυο άμαχοι σκοτώθηκαν.

Μετά την ανακοίνωση της μερικής κινητοποίησης στη Ρωσία και τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που περιπλέκει κάθε επιθετική επιχείρηση, το Κίεβο έχει μόνο μερικές εβδομάδες για να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Η κύρια περιοχή της ουκρανικής επίθεσης είναι η πόλη Krasny Liman. Η ρωσική ομάδα συνεχίζει να αντιστέκεται στις επιθέσεις που γίνονται από ανώτερες δυνάμεις του εχθρού.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να σπάσει τις άμυνες βόρεια της πόλης για να κόψει τις ρωσικές επικοινωνίες στην περιοχή. Κρυμμένοι στο δάσος, οι ουκρανικές ομάδες προσπάθησαν ξανά να παρακάμψουν το Krasny Liman και το Drobyshevo. Οι μάχες συνεχίζονται στο Redcodub. Κοντά στο Seversk, οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο του Spornoe και του Belogorovka. Καμία πλευρά δεν έχει αξιώσει επιτυχίες σε αυτή την περιοχή.

Οι μαζικές ουκρανικές επιθέσεις συνεχίζονται στο μέτωπο του Oskol. Προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ουκρανική επίθεση. Εν τω μεταξύ, ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας Shahed-136, που μετονομάζονται σε ρωσικά UAV Geranium-2, συνεχίζουν να χτυπούν στόχους στην περιοχή της Οδησσού για αρκετές συνεχόμενες ημέρες».

Παρά τα όσα υποστηρίζουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί πέρασαν τον ποταμό Οσκίλ τις τελευταίες μέρες και κατόρθωσαν να καταλάβουν αρκετά χωριά κοντά στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, Βόρεια της πόλης Lyman. Οι Ρώσοι δε φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν άλλο, αφού θα χάσουν εδάφη του Ντονμπάς, οπότε αναμένονται σκληρές μάχες. Το χαρακτηριστικό είναι πως παίρνουν μέρος μισθοφόροι και από τις δυο πλευρές. Οι Ουκρανοί προς το παρόν έχουν αριθμητική υπεροχή σε όλο σχεδόν το μέτωπο. Παρόλα αυτά οι απώλειες τους αυξάνονται. Οι Ρώσοι έχουν κι αυτοί κάποιες τοπικές επιτυχίες στο Ντονέτσκ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Σεπτεμβρίου 2022 στις 5:21 π.μ.

Με την έκφραση " σκυθικο βέλος" που χρησιμοποίησε ο Τσιπρας, προσομοιάζει η τακτική των Ρώσων στο Χαρκοβο. Οι σκυθες ιππείς τρεπονταν σε φυγή. Όταν λοιπόν ο εχθρός τους καταδιωκε, αυτοί εστρεφαν τον κορμό 180 μοίρες και τοξευαν τους διώκτες τους. Αφού λοιπόν συντεταγμενα υποχώρησαν, οι Ρώσοι από ασφαλέστερα
αημεια εξολοθρευουν ουκρανούς και νατοϊκούς μισθοφορους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger