Home » , » Ο Κ. Βαξεβάνης, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, το κυβερνητικό παραλήρημα και ... ένας φλώρος.

Ο Κ. Βαξεβάνης, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, το κυβερνητικό παραλήρημα και ... ένας φλώρος.

Από giorgis , Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 | 3:51 μ.μ.


Του Γ. Γ

Σε όλο τον κόσμο, οι μυστικές υπηρεσίες κάθε κράτους, είναι επιφορτισμένες, εκτός των άλλων, να προστατεύουν και το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των αξιωματούχων του. Στην Ελλάδα όμως, του καθεστώτος Μητσοτάκη, τα πράγματα είναι αντίστροφα. 
Οπως δημοσιοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αντιμετωπίζει "ως στόχο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια". 

Υποθέτουμε ότι αν σε μια λεγόμενη πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, έβλεπε την δημοσιότητα ένα τέτοιο γεγονός, θα είχε δημιουργηθεί πολιτικός σεισμός. Φανταζόμαστε ότι και στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε "ενημέρωση 108", αυτή η είδηση θα δέσποζε στην επικαιρότητα.

Τι παρακολουθούμε όμως σήμερα; Το άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο, αυτός δηλαδή που φέρεται να ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, να ακούει ... τα κάλαντα και να μοιράζει κουραμπιέδες, -πιθανόν να γυαλίζει και τα παράσημα του-.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας λέει το γνωστό ποίημα του για την συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ-Βαξεβάνη, που στηριζόμενη σε υλικό που διοχετεύουν "ρυπαρά δίκτυα", φτάνουν "στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας" και "εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση"
Μάστα. Φρασεολογία και επίπεδο πολιτικού λόγου που παραπέμπουν στους αλήστου μνήμης προπαγανδιστές της χούντας Γ. Γεωργαλά και Σ. Κωνσταντόπουλου. Πάλι καλά που δεν ανακάλυψαν καμιά σκευωρία τύπου "Ασπίδα" και σαμποτάζ στο στράτευμα από παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, όπως είχε κάνει ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος.

Για την ταμπακέρα όμως, όλοι τους τουμπεκί ψιλοκομμένη. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποδείχθηκε φλώρος, χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας. Μας θύμισε το γνωστό σεξιστικό ανέκδοτο "πονάν ωρέ τα παλικάρια;"
Ο δε, επαγγελματίες κυβερνητικός ψεύτης, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα που θυμίζει το γνωστό τροπάρι της δεξιάς για τον "εσωτερικό εχθρό"
Τουλάχιστον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όταν ρωτήθηκε και στην βουλή, αλλά και σε τηλεοπτική εκπομπή αν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν στόχος παρακολούθησης της ΕΥΠ επέλεξε να δηλώσει άγνοια και να μην επικαλεστεί τις ανοησίες που μας είπε σήμερα ο Γ. Οικονόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως το θέμα παραμένει και είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που βρίσκεται στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να φέρετε ότι ήταν υπό παρακολούθηση από πράκτορες της ΕΥΠ και αυτός να μην αντιδράει
Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα και να αναρωτηθούμε κατά πόσο είναι "στεγανοποιημένες" οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας -έχοντας σαν δεδομένο ότι μόλις το 2019 καταδικάστηκε αμετάκλητα πρώην πράκτορας της ΕΥΠ για κατασκοπία- άρα κανένας δεν μας εγγυάται που κατέληγε το προϊόν από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 
Θέτουμε όμως το αυτονόητο ερώτημα: Οταν έγινε γνωστό ότι ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ οι δημοσιογράφοι Κύρτσος και Τέλογλου, αυτοί είχαν την ευθιξία να καταφύγουν αμέσως στην "δικαιοσύνη" και να ζητήσουν να γίνει έρευνα για τις περιπτώσεις τους. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος μάλιστα κατέχει ένα τόσο σημαντικό επιτελικό πόστο, δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία; Δεν διαθέτει ίχνος αξιοπρέπειας; Μόνο παράσημα διαθέτει και καθόλου τσίπα;

Απ' την άλλη τώρα και όσο αφορά την κυβέρνηση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. μόνο για "εθνική προδοσία" δεν κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κώστα Βαξεβάνη. 
Ωραία. Εντοπίσατε ότι υπάρχουν "ρυπαρά δίκτια" που έχουν "αντεθνικούς" σκοπούς. (Σ' αυτό παραπέμπει η εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν "ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού"). 
Δεν είστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψετε τα "ρυπαρά δίκτυα" και τους ενορχηστρωτές αυτών των μεθοδεύσεων και να τους οδηγήσετε να λογοδοτήσουν; 

Αλλά να υποθέσουμε ότι δεν ξέρετε ποιοι αποτελούν αυτά τα "δίκτυα" και απλώς πετάτε την μπαρούφα σας. Γνωρίζεται όμως ποιος δημοσιεύει αυτές που χαρακτηρίζεται "πολιτικές ατιμίες". Είναι ο εκδότης του Documento και ονομάζεται Κώστας Βαξεβάνης. Εχει και γνωστή διεύθυνση ... 

Οταν ένα μέλος του "Ρουβίκωνα" κάνει στο διαδίκτυο μια φραμπαλετζίδικη ανάρτηση για τον Σκάι, αμέσως με κυβερνητική εντολή επιστρατεύεται ένας ολόκληρος μηχανισμός. Μπάτσοι συλλαμβάνουν τον "παραβάτη" και  δικαστές τον δικάζουν.

Τώρα που βδομαδιάτικη εφημερίδα καταλογίζει στον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι έδωσε εντολή στην ΚΥΠ να παρακολουθείτε όλη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απλώς Σάββατο. Τα Πετσωμένα ΜΜΕ, βρίσκονται στον "πλανήτη 108" και μένει μόνο το γελοίο παραλήρημα του Γιάννη Οικονόμου, να σπάει κάπου την ρουτίνα της καθημερινότητας. Καταστάσεις νεοδημοκρατικής "κανονικότητας".

Σοβαρά, τώρα,,, Δηλαδή θέλουν να μας μας πείσουν ότι ενώ ο Μητσοτάκης έδινε εντολές στην ΕΥΠ για παρακολουθήσεις, φταίει ο Βαξεβάνης και ο Σύριζα; Τι είναι τούτοι ωρέ; Δεν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση ότι γίνονται καταγέλαστοι και εξευτελίζονται; 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιανουαρίου 2023 στις 6:52 μ.μ.

Ό Φλώρος δεν ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ήταν επικίνδυνος ομως λόγω των αναμείξεων του σε μίζες των οπλικων συστημάτων σαν τον Τσοχατζοποουλο,γι αυτό εξ άλλου δεν έβγαλε αχνα όταν του αποκαλύφθηκε ότι ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger