Home » , , » Γενοκτονία ενός λαού

Γενοκτονία ενός λαού

Από giorgis , Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 | 9:35 μ.μ.


Αφορμή αυτής της ανάρτησης ήταν το ερέθισμα απ’ την αναδημοσίευση που κάναμε απ’ το μπλοκ της Σύβιλλα με τίτλο «Ας ξεκινήσουμε ν’ ανοίξουμε μια «πόρτα» επικοινωνίας με τους bloggers στην αποκλεισμένη Γάζα».

Από την έναρξη της Ιντιφάντα το 2000 ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης έχει θρηνήσει πάνω από 5.000 νεκρούς ενώ μετράει δεκάδες χιλιάδες αναπήρους και τραυματισμένους απ’ την Ισραηλινή βαρναρότητα.

Σήμερα στις φυλακές του Ισραήλ κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες περίπου 11.000 Παλαιστίνιοι ανάμεσα τους και 327 ανήλικα παιδιά.

Στην πλειοψηφία τους, αυτοί οι φυλακισμένοι, κρατούνται χωρίς να περάσουν δίκη με τη βοήθεια του μέτρου της «διοικητικής κράτησης»: της επαναλαμβανόμενης 6μηνης κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγορίας, χωρίς δίκη, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο, χωρίς σχεδόν κανένα δικαίωμα επικοινωνίας με συγγενείς. Το πρόσχημα των Σιωνιστών ένα και μοναδικό χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης: Ολοι αυτοί είναι «επικίνδυνοι για την ισραηλινή ασφάλεια».

Οσο για το 1,5 εκατομμύριο Παλαιστινίους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας αυτοί βιώνουν καταστάσεις που χαρακτηρίζονται δραματικές και «πέραν κάθε φαντασίας» από αξιωματούχους, νυν και πρώην, του ΟΗΕ που μιλούν για «ανθρωπιστική τραγωδία».
Ενάμισι εκατομμύρια ψυχές, φυλακισμένες μέσα στην ίδια τους τη γη, αποκλεισμένες από εδάφους, αέρος και θάλασσας, με την ανεργία να φθάνει το 60%, με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να κάνουν αγώνα καθημερινά για να εισέλθουν στην περιοχή φάρμακα αλλά και τρόφιμα, καθώς από τη διανομή τροφίμων εξαρτάται η επιβίωση της πλειοψηφίας εξαιτίας του συνεχιζόμενου διεθνούς φονικού εμπάργκο.

Εξαιρετικά «επικίνδυνοι» επίσης, κατά τη λογική της ισραηλινής ηγεσίας, είναι και τα 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι της Δυτικής Οχθης, που ζουν σε κατακερματισμένα εδάφια από τα εκατοντάδες σημεία ελέγχου και τους εποικισμούς, που διαρκώς αυξάνονται σε μέγεθος. Είναι «επικίνδυνοι» γι' αυτό καταστρέφονται διαρκώς οι καλλιέργειές τους, προσαρτάται η γη τους, παρεμποδίζονται οι πιο απλές μετακινήσεις τους, ακόμη και οι επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία, ισοπεδώνεται κάθε οικονομική τους δραστηριότητα, εξευτελίζεται η στοιχειώδης αξιοπρέπειά τους στις ατελείωτες ουρές των ισραηλινών φυλακίων και ουσιαστικά κλείνονται και αυτοί σε μια ακόμη φυλακή με την ανέγερση του διαχωριστικού τείχους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των παλαιστινιακών εδαφών.

Δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε ότι σήμερα συντελείτε μια γενοκτονία ενός λαού. Ο «δημοκρατικός, πολιτισμένος κόσμος» εντελώς αδιάφορος, αν όχι συνεργός σ’ αυτό το έγκλημα. (μιλάμε για τις κυβερνήσεις).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Νοεμβρίου 2008 στις 11:14 μ.μ.

Veritas Filia Temporis

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/veritas-filia-temporis.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger