Home » , » Ο αμερικανόδουλος Μαχμούντ Αμπάς

Ο αμερικανόδουλος Μαχμούντ Αμπάς

Από giorgis , Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009 | 4:35 μ.μ.


Ο αμερικανόδουλος Μαχμούντ Αμπάς συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του.
Όπως αναφέρει σημερινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το πουλημένο αυτό τομάρι δήλωσε: «Η Χαμάς δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης δια της ισχύος, όπως έκανε με τη Λωρίδα της Γάζας το 2007. Το πραξικόπημα της Χαμάς στη Γάζα πέτυχε επειδή θέλαμε τότε να αποφύγουμε μια στρατιωτική αντιπαράθεση, αλλά αυτό που συνέβη εκεί δεν θα ξανασυμβεί στη Δυτική Όχθη ποτέ».

Και ενώ η Χαμάς εκλέχτηκε απολύτως δημοκρατικά απ’ τον Παλαιστινιακό λαό, αυτό το πουλημένο κάθαρμα βασιζόμενο στην αμέριστη στήριξη των αμερικανοισραηλινών έχει το θράσος να διατυπώνει κατηγορίες κατά της Χαμάς.

Ας δώσουμε τον λόγο στον δημοσιογράφο Mouin Rabbani, αναδημοσιεύοντας αποσπάσματα από κείμενο του που βρίσκετε στην ιστοσελίδα του «Middle East Report»:

"Οι Παλαιστίνιοι δεν φαίνονται πια διατεθειμένοι να επιλέγουν τους ηγέτες τους με βάση τον ηρωισμό τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τη συχνότητα των συναντήσεών τους με τους ηγέτες του κόσμου, ούτε ακόμη κατ’ ανάγκη με βάση την εκλογική τους επίδοση. Μετά την καταστροφή της Γάζας, βασικά κριτήρια για την επιλογή των ηγετών τους έχουν γίνει για τους Παλαιστίνιους η αμφισβήτηση του Ισραήλ και της κατοχής και η θέληση για αντίσταση στις διεθνείς πιέσεις.

Ομως, ο Αμπάς δεν θα πάρει μέρος σ’ αυτή τη διαδικασία. Αντίθετα, η εκδίωξή του από το πολιτικό σώμα έχει γίνει μη διαπραγματεύσιμη προϋπόθεσή της. Γιατί αν υπάρχει ένα μήνυμα, αυτό είναι: «όχι πια μπίζνες ως συνήθως». Πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία θα φανεί στο μέλλον… Το βέβαιο είναι ότι θα οδηγήσει στην τυπική αποκήρυξη των καταστροφικών συμφωνιών του Οσλο και πιθανόν στην κατάργηση της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι αιτίες για τον πολιτικό θάνατο του Αμπάς είναι λίγες και προηγούνται της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα: αυτός από καιρό είχε τοποθετήσει όλα τα αυγά στο αμερικανο-ισραηλινό καλάθι. Ενεργώντας σαν να είχαν ήδη εκκολαφτεί τα κοτόπουλά του, η ανικανότητά του να πετύχει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα σήμαινε ότι αυτά έπεσαν στο κεφάλι του ενόχου με ορμή.

Κλειδί σ’ αυτό ήταν η σχέση του Αμπάς με το λαό. Για να το πούμε απλά, αυτή δεν υπήρξε ποτέ....
O Αμπάς υπήρξε πάντα ένας αντιπαθητικός ελιτιστής, που φαίνεται ότι θεωρεί τον παλαιστινιακό λαό σαν ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το παιχνίδι με τους εταίρους του...

Από τη στιγμή που πείστηκε για την ειλικρίνεια των οραμάτων του Μπους, που ανέθεταν την ευθύνη στους Παλαιστίνιους να αποδείξουν ότι έχουν τα προσόντα για να γίνουν μέλος του ανθρώπινου γένους και είναι άξιοι για να τους απευθύνει το λόγο η Τζίπι Λίβνι και η Κοντολίζα Ράις, δεν υπήρχε επιστροφή.
Στο εξής οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφάλειας θα έστρεφαν τα όπλα αποκλειστικά εναντίον του λαού τους. Στον ΟΗΕ, που ήταν κάποτε βασικός στίβος για τον παλαστινιακό αγώνα, ο απεσταλμένος του Αμπάς, Ριάντ Μανσούρ, ήταν υπερβολικά απασχολημένος με τη σύνταξη απόφασης που θα χαρακτήριζε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση ώστε να ασχοληθεί με τα τετριμμένα παλαιστινιακά προβλήματα.

Με τη λήξη της προεδρικής θητείας του στις 9 Ιανουαρίου, το συνταγματικό καθεστώς ήταν το ελάχιστο από τα προβλήματά του. Ολες οι πολιτικές του είχαν αποτύχει. Στη Δυτική Οχθη, η επέκταση των εβραϊκών οικισμών προχωρούσε με πρωτοφανή ρυθμό, ενώ το τείχος κοντεύει να ολοκληρωθεί, καθιστώντας το διάλογο για τη δημιουργία δύο κρατών άνευ σημασίας...

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Αμπάς πληρώνει το τίμημα της απάθειάς του, ενώ ο ισραηλινός στρατός σφαγίαζε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, όμως αυτή είναι μόνο η μια πλευρά της ιστορίας. Εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε σε διπλωματικό επίπεδο από τις 27 Δεκεμβρίου, σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του λαού του, ασχολούμενος με τη Γάζα σαν να επρόκειτο για μια ξένη χώρα για την οποία δεν είχε ακούσει ποτέ...."
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger