Home » » "Επιστήμονες" στην υπηρεσία των καπιταλιστών

"Επιστήμονες" στην υπηρεσία των καπιταλιστών

Από giorgis , Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 | 2:20 μ.μ.

Η είδηση, στα «ψιλά» καθημερινής εφημερίδας: "Σήμερα Πέμπτη, το Πανεπιστήμιο Πειραιά διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Χρηματοπιστωτική κρίση: Αίτια, επιπτώσεις και προτάσεις αντιμετώπισης», στην οποία ομιλητές θα είναι ο κ. Τρύφων Κολλίντζας, καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ, και ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά".

Θα την προσπερνούσε κάποιος αδιάφορα αυτή την είδηση αν δεν ήξερε ποιες είναι οι παράλληλες δραστηριότητες αυτών των Πανεπιστημιακών καθηγητών που θα δώσουν τα «φώτα» τους στο ακροατήριο.

Λοιπόν, ο πρώτος, ο Τ. Καλλίντζας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank ενώ ο Γ. Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου Eurobank. (Πρέπει να τα καταφέρνει πολύ καλά σ’ αυτό το πόστο ο συγκεκριμένος «επιστήμονας» αφού όπως βλέπουμε στον ισολογισμό της «Eurobank» (όμιλος Λάτση), που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες το 2008 απέσπασε καθαρά κέρδη που έφτασαν σε 652 εκατ. ευρώ!).

Ευνόητο είναι ποια είναι η δραστηριότητα των πανεπιστημιακών καθηγητών σ’ αυτούς τους καπιταλιστικούς ομίλους.
Να προτείνουν τρόπους πώς οι εργοδότες τους θα ξεζουμίζουν περισσότερο τους εργαζομένους τους να εφευρίσκουν μεθόδους πώς τα αφεντικά τους θα ληστεύουν καλύτερα τους πελάτες τους.

Αυτοί οι τύποι είναι που δημιουργούν τους αυριανούς επιστήμονες στην χώρα μας και σήμερα χρησιμοποιούν ένα δημόσιο ΑΕΙ για να προβάλλουν τους αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς τους.
Γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να πουν ότι η «κρίση» είναι δημιούργημα του καπιταλισμού και η αντιμετώπιση της επιβάλλει να στείλουμε τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… που θα έλεγε και ο Αντρέας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger