Home » , » Κρατούμενοι μετανάστες έξι μηνών!

Κρατούμενοι μετανάστες έξι μηνών!

Από giorgis , Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009 | 9:30 μ.μ.

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια χαραμάδα ζωής κι ελπίδας συνεχίζεται με κάθε είδους βιαιότητες, διώξεις, φυλακίσεις και μαζικές απελάσεις. Στο πλαίσιο αυτής της «μεταναστευτικής πολιτικής» και στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας δύο ζευγάρια Ιρακινών προσφύγων με τα πέντε ανήλικα παιδιά τους των οποίων οι ηλικίες είναι από 6 μηνών έως 6 χρόνων.

Ως Κίνηση για τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα επισκεφθήκαμε με τον Δικηγόρο Γ. Γκαϊντάση τα κρατητήρια της αστυνομίας και μιλήσαμε με τους πρόσφυγες κρατούμενους.

Πρόκειται για δυο οικογένειες που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να εγκαταλείψουν το Ιράκ, και μέσω Τουρκίας και Ελλάδας να φτάσουν στην Ιταλία όπου και συνελήφθησαν για να επαναπροωθηθούν στη χώρα μας. Αφού κρατήθηκαν για κάποιο διάστημα στην Ηγουμενίτσα όπου οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες μεταφέρθηκαν εδώ και τρεις μέρες στην Άρτα με προοπτική την μεταγωγή τους και Άθηνα και στη συνέχεια την απέλασή τους.

Αν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Άρτας προσπαθούν να κάνουν πιο ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης η κατάσταση είναι τραγική. Είναι απαράδεκτο μωρά να ζουν έγκλειστα στα κρατητήρια.

Οι άνθρωποι αυτοί κυνηγημένοι από μια πατρίδα που η πολιτισμένη Δύση λεηλατεί, ταλαιπωρημένοι φοβισμένοι και απροστάτευτοι αντιμετωπίζουν αυτοί και τα παιδιά τους ένα ζοφερό αύριο, αφού η απέλαση πρακτικά ισοδυναμεί με θάνατο.

Εμείς ως Κίνηση για τους Μετανάστες και τα Ανθρώπινα διακαιώματα αντιστεκόμαστε σ΄αυτή τη βαρβαρότητα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις δύο αυτές οικογένειες αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να αντιδράσουν και να πιέσουν για τον τερματισμό αυτής της αθλιότητας και την άμεση απελευθερωσή τους.

Ζητάμε να υπάρξει στη χώρα μας μια ανοικτή και διαρκής διαδικασία νομιμοποίησης, που θα δίνει στους οικονομικούς μετανάστες και στους πολιτικούς πρόσφυγες τη δυνατότητα νόμιμης ζωής.

Ζητάμε τη δημιουργία ανοικτών χώρων φιλοξενίας και όχι κέντρα κράτησης και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ζητάμε τη νομιμοποίηση όλων όσων χρήζουν διεθνούς προστασίας και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές. Να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες τις Ευρώπης.Οι μετανάστες έχουν δικαιώματα, όπως κάθε ανθρώπινη ύπαρξη πάνω σ' αυτόν τον Πλανήτη. Κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος».

ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΑΡΤΑ)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger