Home » » Τρέμουν τις κοινωνικές εκρήξεις

Τρέμουν τις κοινωνικές εκρήξεις

Από giorgis , Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009 | 3:51 μ.μ.


«Υπερκέρδη 1,5 δισ. ευρώ, με τις πλάτες των φορολογουμένων και του Ελληνικού Δημοσίου, κατέγραψαν οι τράπεζες για το πρώτο εξάμηνο του 2009. Εκμεταλλευόμενες την κρατική ενίσχυση των 28 δισ. ευρώ, τη βουτιά στα ευρωεπιτόκια αλλά και την αυξημένη ανάγκη του Δημοσίου για δανεισμό, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θησαύρισαν εν μέσω κρίσης, με την κερδοφορία τους να ξεπερνά κατά πολύ τις προβλέψεις ακόμα και των πιο αισιόδοξων αναλυτών», μας ενημέρωσαν τα «Νέα».

Ενώ η άλλη εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη, το «Βήμα» αναφέρετε στους νέους «για τους οποίους καραδοκεί η ανεργία», ενώ τονίζει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή εργαζόμενοι και συνταξιούχοι «βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται». Και η φυλλάδα του Λαμπράκη καταλήγει: "Οσο πιο γρήγορα διενεργηθούν οι εκλογές τόσο πιο έγκαιρα θα μπορέσουν να προληφθούν οι κοινωνικές πυρκαϊές που ήδη ελλοχεύουν".

Αντε και να υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογές και έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Τι θα αλλάξει;
Πρέπει να διαθέτει κανείς πολύ μεγάλη πολιτική μυωπία για να έχει αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξεφύγει κατά κεραία από τις εντολές της Ε.Ε και τις επιδιώξεις των ντόπιων πλουτοκρατών.
Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ ούτε λεκτική δέσμευση δεν έχει αναλάβει –πέρα από γενικόλογες διακηρύξεις- ότι θα κάνει κοινωνική πολιτική που θα ευνοεί τα λαϊκά στρώματα, τους απόμαχους της δουλειάς και παράλληλα θα βάλει φρένο στην ασύδοτη κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου.

Πάντως και μόνο ότι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου –μέσα από το «Βήμα»- ομολογούν ότι η διαδικασία των εκλογών θα χρησιμεύσει για «να προληφθούν οι κοινωνικές πυρκαϊές που ήδη ελλοχεύουν», οι κοινωνικές εκρήξεις δηλαδή, δίνει ένα χαστούκι στα αυτοαποκαλούμενα αριστερά κόμματα που έχουν σαν ευαγγέλιο τους τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger