Home » » Το εκλογικό τους θέατρο έριξε αυλαία.

Το εκλογικό τους θέατρο έριξε αυλαία.

Από giorgis , Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 | 5:59 μ.μ.

Η Ν.Δ κατρακυλούσε προς την εκλογική συντριβή εδώ και πολύ καιρό. Την έσπρωχναν τα σκάνδαλα της, η αλαζονεία των στελεχών της, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε. Ολοι οι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είχε κριθεί πριν ακόμα αρχίσει η προεκλογική περίοδος.

Η πλειοψηφία των πολιτών είχε αποφασίσει να τιμωρήσει με την ψήφο του την Ν.Δ. Να εκδικηθεί για όλα αυτά που τράβηξε. Να εκδικηθεί για την κοροϊδία και το φτύσιμο. Γι’ αυτό και το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν κρύβει καμιά έκπληξη. Το μόνο που ίσως θα μπορούσαμε να σημειώσουμε είναι ότι η κυβερνητική εναλλαγή ήταν τόσο εξόφθαλμα συμφωνημένη ανάμεσα στα αστικά κόμματα εξουσίας.

Το εκλογικό τους θέατρο έριξε αυλαία. Για μια ακόμη φορά έγινε το δικό τους. Ο κοινοβουλευτισμός θριάμβευσε. Η συντριπτική πλειοψηφία προσήλθε στις κάλπες και επέλεξε κάτι από την πολύχρωμη βεντάλια που της επιδείχτηκε.

Το αποτέλεσμα θα είναι το γνωστό. Αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια που ψηφίζουμε πότε τον έναν και πότε τον άλλον με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει.
Και όντος «κάτι αλλάζει». Μόνο που αυτό είναι προς όφελος των πλουτοκρατών και ο εργαζόμενος λαός βρίσκετε αντιμέτωπος με πιο οξυμένα προβλήματα. Με τη φτώχεια, την ανεργία, την ηθική παρακμή, την καταστολή.

Ολα, λοιπόν, οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, η αριθμητική των ψήφων, οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη.
Οσοι ενδιαφέρονται πραγματικά ν' αλλάξει κάτι, ας εγκαταλείψουν το θανάσιμο εναγκαλισμό του κοινοβουλευτικού κρετινισμού και ας προσπαθήσουν να μπολιάσουν την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία με ιδέες και πολιτικές που θα αναδεικνύουν όχι γενικά και αόριστα την ανάγκη για αγωνιστική δράση, αλλά την ανάγκη για οικοδόμηση μιας νέας συλλογικότητας, στηριγμένης σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, στο πλαίσιο της οποίας αυτοί που θα αποφασίζουν θα είναι οι ίδιοι που θα εκτελούν.

Τότε μόνο θ' αρχίσει να φθίνει ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Οκτωβρίου 2009 στις 12:30 π.μ.

θα ερωτευτω τον παπανδρέου ..
http://www.youtube.com/watch?v=1zHs_8olVpI&feature=player_embedded

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger