Home » » Η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση φέρνει σε δοκιμασία το ίδιο το πολιτικό σους αστικό σύστημα.

Η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση φέρνει σε δοκιμασία το ίδιο το πολιτικό σους αστικό σύστημα.

Από giorgis , Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009 | 3:00 π.μ.

Όταν την περασμένη Κυριακή διαβάσαμε δηλώσεις του Μίμη Ανδρουλάκη, στην φυλλάδα του Χατζηνικολάου, που ζητούσε τον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής ανάγκης», θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μια απ’ τις συνηθισμένες μπαρούφες του πολιτικού σαλτιμπάγκου και αποφύγαμε να το σχολιάσουμε.
Μάλλον κάναμε λάθος. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού συστήματος έχουν σχεδιασμούς για ένα τέτοιο σκηνικό πιστεύοντας ότι είναι η μόνη διέξοδος που θα απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς που θα φέρουν τα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζουν.
Ο Ανδρουλάκης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο «λαγός» που προετοιμάζει το έδαφος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι αυτά τα γράφουμε με ερέθισμα το σημερινό δημοσίευμα του «Ποντικιού» που αναφέρει ότι «Περίεργα παιχνίδια από πολιτικούς, επιχειρηματίες και ΜΜΕ. Θέλουν κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Επίμονος στόχος τους οι δραστικές αλλαγές σε εργασιακό ασφαλιστικό και δικαιώματα».

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα το κεφάλαιο είναι το μόνο που διεξάγει ταξικό πόλεμο και επικρατεί χωρίς αντίπαλο. Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι τα δεκανίκια της κυβερνητικής πολιτικής ενώ τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς –κύρια το ΚΚΕ- βουτηγμένα στην ανυποληψία και με ευαγγέλιο τους την αστική νομιμότητα αδυνατούν να ορθώσουν ένα αποτελεσματικό μέτωπο αντίστασης.

Υπάρχουν όμως και οι αυθόρμητες αντιδράσεις της νεολαίας, της νέας εργατικής βάρδιας, και γενικότερα των καταπιεσμένων στρωμάτων που αυτές κανείς, ειδικά οι εκπρόσωποι του αστικού συστήματος, δεν μπορούν να υποτιμήσουν Σε ποια μορφή θα εκδηλωθούν και σε ποια ένταση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Ακούσαμε μόλις τον υπουργό Οικονομικών να μας δηλώνει ότι «θα πάρουμε όλα τα μέτρα που θεωρούμε αναγκαία».
Και ποια είναι αυτά; Το είδαμε στον διάλογο-απάτη που κάνουν. Μείωση μισθών, μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας.

Η ανεργία καλπάζει, το 8ωρα για τον εργάτη έγινε παρελθόν, κάθε εργατικό ασφαλιστικό δικαίωμα κατεδαφίζεται και η κυβέρνηση προχωράει σε ..διάλογο.
«Εκφράζω την πεποίθηση ότι τούτη τη φορά θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς και την αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε» δήλωσε μετά συνεδρίαση του διαλόγου - «απάτη» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, διαβάζουμε σε εφημερίδα.

Και έχουν κάθε δίκιο να πανηγυρίζουν οι πλουτοκράτες. Στο εννιάμηνο του φετινού χρόνου τα κέρδη των ντόπιων καπιταλιστικών ομίλων ξεπέρασαν τα 11 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια εργαζόμενοι και λαϊκά νοικοκυριά βουλιάζουν ολοένα πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια, ακριβώς γιατί τους φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.

Όμως οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πλουτοκρατών ξέρουν. Η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση θα φέρει σε δοκιμασία το ίδιο το πολιτικό σους αστικό σύστημα.
Γ’ αυτό από τώρα άρχισαν να διακινούν σενάρια «κυβέρνησης εθνικής ανάγκης» πιστεύοντας ότι μ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αποτρέψουν την λαϊκή οργή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger