Home » , » Αποτελέσματα της υποτέλειας

Αποτελέσματα της υποτέλειας

Από giorgis , Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 | 6:08 μ.μ.

Πολύ κατατοπιστικό το τηλεγράφημα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ».
Από την μια παρουσιάζονται «κυβερνητικά στελέχη» - που δεν κατονομάζονται- να δηλώνουν «ενοχλημένα» από το γεγονός ότι από τη μια οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας πιέζουν για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων, την ίδια ώρα που ζητούν περιορισμό των δημόσιων δαπανών και μείωση του ελλείμματος από την Ελλάδα, και από την άλλη να φαίνετε καθαρά στο δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα εξοπλιστικά προγράμματα σαν αντάλλαγμα για να πάρει πολιτική στήριξη στα αντιλαϊκά της σχέδια από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

«Κανείς δεν λέει "αγοράστε τα πολεμικά μας σκάφη ή δεν θα σας σώσουμε", αλλά η σαφής υπόδειξη είναι ότι θα είναι πιο υποστηρικτικοί εάν κάνουμε αυτό που θέλουν στο μέτωπο των εξοπλισμών», είναι η δήλωση συμβούλου του Γ. Παπανδρέου που φιλοξενείται στο τηλεγράφημα του «Ρόιτερ».

Απ’ την ίδια πηγή μαθαίνουμε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για την πώληση στην Ελλάδα έξι φρεγατών - έχει ήδη ανακοινωθεί η προμήθειά τους -, 15 ελικοπτέρων και έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Rafale», ενώ πληροφορούμαστε ότι και η γερμανική κυβέρνηση πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα σχετικά με την παραλαβή και αποπληρωμή του υποβρυχίου «Παπανικολής» που έχει κατασκευαστεί από την «ThyssenKrupp».

Στο ίδιο τηλεγράφημα διαβάζουμε και την δήλωση-ανέκδοτο ο υφυπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης σχετικά με το υποβρύχιο «Παπανικολής» (ξέρετε, αυτό που γέρνει),
Η Ελλάδα «θα παραλάβει το υποβρύχιο, θα το πουλήσει και θα βγάλει κέρδος. Πληρώνουμε 300 εκατ. ευρώ και θα το πουλήσουμε για 350 εκατ. ευρώ» είπε ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός αξιωματούχος!!!

Για το όλο σκηνικό που γίνετε με τα λεγόμενα «εξοπλιστικά προγράμματα» έχουμε γράψει πολλές φορές. Στην συγκεκριμένη συγκυρία χρησιμοποιούνται και σαν «όπλο» της αστικής τάξης για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης με τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, φορτώνοντας και άλλα βάρη στον ληστρικά φορολογούμενο λαό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger