Home » , » Για να ξέρουμε τι μας περιμένει αν δεν αντισταθούμε

Για να ξέρουμε τι μας περιμένει αν δεν αντισταθούμε

Από giorgis , Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 | 3:27 μ.μ.



Οι διαπραγματεύσεις που υποτίθεται ότι κάνει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση «μας» με την τρόικα είναι κάτι αντίστοιχο με την συμφωνία που μπορεί να κάνει η πουτάνα με τον νταβατζή της.

Κι αυτό γιατί όλα όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες μας θυμίζουν κακοστημένη παράσταση θεάτρου σκιών. Μάλλον δίκιο έχει ο Τσίπρας που δήλωσε ότι το μόνο που δεν έκανε αυτή η κυβέρνηση είναι να παραδώσει τα κλειδιά των υπουργείων στους ξένους επικυρίαρχους.

Και εξηγούμαστε. Αρχικά η κυβέρνηση μας έλεγε: « Δεν ζητάμε λεφτά από την ΕΕ, πολιτική στήριξη θέλουμε. Ζητάμε μηχανισμό στήριξης, αλλιώς θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ». Μετά άλλαξε η κασέτα: «Δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ, αυτό ήταν μόνο μια θεωρητική υπόθεση. Η λύση θα δοθεί εντός της ευρωζώνης. .. Μεγάλη επιτυχία η συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης. Τώρα έχουμε ένα γεμάτο περίστροφο πάνω στο τραπέζι που θα αναγκάσει τους κερδοσκόπους να ρίξουν τα επιτόκια».

Κι αφού, λοιπόν αυτό το γαϊτανάκι των ανοησιών συνεχίστηκε επί μακρών, ήρθε η ώρα να ομολογήσει η κυβέρνηση ότι είναι έρμαιο στις απαιτήσεις ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.
Ο θλιβερός εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής, κάνοντας γαργάρα με ταβανόπροκες όσα μας έλεγε πριν μερικές μέρες (Ότι δηλαδή η κυβέρνηση μέσα στο 2010 δεν θα πάρει πρόσθετα μέτρα αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, γιατί μέσω του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» , είχε προβλέψει αυτά να μην χρειαστούν) έρχεται σήμερα, να μας πει ότι η κυβέρνησή του αποτελείτε από κλητήρες που εκτελούν πιστά τις εντολές των επικυρίαρχων της.

Επί της ουσίας τώρα να ξέρουμε το τσουνάμι των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που βρίσκονται προ των πυλών μας κι αυτό με το πρόσχημα της «βοήθειας» που θα μας παραχωρήσουν οι «εταίροι» μας.



- Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων στον Δημόσιο τομέα, που θα φτάσουν το 10%
- Νέα σημαντική αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) κατά δύο μονάδες, στο 23%
- Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων (ποτά, τσιγάρα, καύσιμα κλπ)
- Περικοπές στα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα
- Τουλάχιστον τρία χρόνια πάγωμα στις συμβάσεις εργασίας
- Πλήρης ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση του καθεστώτος των απολύσεων.
- Δεν θα ανανεωθούν χιλιάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στο δημόσιο.
- Αδιευκρίνιστος είναι ακόμα ο αριθμός πόσων μονίμων υπαλλήλων θα απολυθούν. (Είναι αυτό που είχε δηλώσει τηλεοπτικά ο Πάγκαλος «σύμφωνα με το Σύνταγμα η μονιμότητα στο Δημόσιο δεν ισχύει όταν δεν υπάρχει η θέση». Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανεβάζουν τους υπό απόλυση υπαλλήλους στους 300.000!!!)
- Κατάργηση των αργιών -εκτός ελαχίστων- και μη μεταφορά τους.

Κι ενώ αυτές είναι οι επιδιώξεις ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών που θέλει να εφαρμόσει το πολιτικό τους προσωπικό, το ζητούμενο είναι η απάντηση που θα υπάρξει απ’ την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει η αφετηρία για να ξεσπάσουν μαζικοί ταξικοί και δυναμικοί αγώνες ώστε αυτά τα σχέδια τους να μείνουν στα συρτάρια. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger