Home » » Που είσαι νιότη....

Που είσαι νιότη....

Από giorgis , Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 | 3:51 μ.μ.

Σε ένα άθλιο του κείμενο ο Γ. Βότσης, σήμερα στην «Ελευθεροτυπία», ξερνάει τα εμέσματα του σε όσους/ες στις 13 Απρίλη έστειλαν στο μήνυμα τους στο Σόμπολο και στο υπόλοιπο δημοσιοκαφρικό αλητορουφιαναριό ενώ παράλληλα χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα γίνετε φερέφωνο των μπάτσων δίνοντας τους άλλοθι για τα όσα εξωφρενικά παρουσιάζουν σχετικά με την «εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα».
Καλύτερο παπαγαλάκι ο Χρυσοχοϊδης, όσο και να έψαχνε δεν θα μπορούσε να βρει.

Κι αυτό γιατί ό Γ. Βότσης χρησιμοποιεί το «κύρος» που το έχει δώσει το παρελθόν του, τότε που είχε την ταμπέλα του «αντιεξουσιαστή».
Ηταν η εποχή που ο ίδιος έγραφε στην «Ελευθεροτυπία»: «Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...».
Ηταν τότε που άνοιγε διάλογο με την 17 Νοέμβρη –με το περίφημο άρθρο του «γράμμα στον ένοπλο σύντροφο»-, ήταν τότε που παρουσίαζε το πρόσωπο ενός ασυμβίβαστου δημοσιογράφου.

Ο αυτοαποκαλούμενος, λοιπόν, «μαλάκας» -την παραδοχή αυτού του χαρακτηρισμού για τον εαυτό του την έκανε δημόσια ο Γ. Βότσης όταν αποκαλύφθηκε ότι το κολλητάρι του για χρόνια Ντίνος Κρυστάλης ήταν πράκτορας της ΚΥΠ- γράφει σήμερα:

"Την πρώτη εβδομάδα, όσο έλειπαν (όχι οι γιάφκες και τα όπλα, αλλά) και τα πιο στοιχειώδη πειστικά στοιχεία, σε διατεταγμένη υπηρεσία οι «μπατσοδημοσιογράφοι» των καναλιών είχαν αναλάβει να καλύψουν τα κενά συναγωνιζόμενοι σε τερατολογίες και σενάρια νοσηρής φαντασίας. Τόσο προκλητικά, ώστε ξύπνησαν από τη χαύνωση, στον καναπέ της τηλεθέασης, οι πολλοί: Για τόσο μαλάκες μάς περνάνε; Είναι δυνατόν να αρχηγεύει σε τρομοκρατική οργάνωση ο Ν. Μαζιώτης, που επί 15 χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές και τα κρατητήρια και τον παρακολουθούν άγρυπνα όλες οι φανερές και μυστικές υπηρεσίες;

Αμέ! Πώς δεν είναι! Ο μεν Μαζιώτης, με τη γυναίκα του και τους συντρόφους του, είναι σαν να αναδύθηκαν από τις σκοροφαγωμένες σελίδες των «Δαιμονισμένων» του Ντοστογιέφσκι. Και οι μάγκες των μηχανισμών καταστολής τούς κατοπτεύουν επί χρόνια να παίζουν, με βόμβες και κουμπούρια, τους επαναστάτες και δεν τους ενοχλούν. Για δύο, κυρίως, λόγους:

Διότι η τρομοκρατική δράση τους «νομιμοποιεί» (δικαιολογεί στην κοινωνική συνείδηση) τους ανελεύθερους τρομονόμους, που εκπορεύονται από τον πέραν του Ατλαντικού μέγιστο τρομοκράτη της υφηλίου και εφαρμόζονται πια σ' όλο τον πλανήτη.

Και διότι, κάθε φορά που οι κυβερνήσεις για τις επικοινωνιακές ανάγκες τους το χρειάζονται, κάθε Χρυσοχοΐδης, σαν τον μάγο Χουντίνι, βγάζει τον λαγό από το καπέλο: Εξαρθρώνει τρομοκρατικές οργανώσεις για να σώσει μια κοινωνία περιδεή και καθημαγμένη από τους πιο σοβαρούς και πιο επικίνδυνους γραβατοφορεμένους".

Τι μας λέει, λοιπόν, ο δημοσιοκάφρος: Ότι οι αστικές κυβερνήσεις γνωρίζουν τα άτομα που συμμετέχουν στις ένοπλες οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας και τους συλλαμβάνουν «κάθε φορά που οι κυβερνήσεις για τις επικοινωνιακές ανάγκες τους το χρειάζονται»!!!!
Τι μας λες σήμερα ρε τσάκαλε; Εντελώς διαφορετικά πράγματα δεν ισχυριζόσουν για τις ένοπλες οργανώσεις όταν κατέθετες μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκης για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη; Δηλαδή σήμερα βγαίνεις και ισχυρίζεσαι ότι για 27 ολόκληρα χρόνια η 17Ν ξεφτίλιζε ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να συλλαμβάνετε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν «κυβερνητικές επικοινωνιακές ανάγκες»; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις;

Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή μας να θυμίσουμε τι είχε γράψει ένας άλλος συνάδελφός του, στην ίδια εφημερίδα – ο Στάθης- απευθυνόμενος στον Γ. Βότση: «Στο χωριό μου όταν κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία ότι είναι κλέφτης (ή οτιδήποτε άλλο), μόνον και μόνον για να του δώσεις τάχα μου την ευκαιρία να σου αποδείξει ότι δεν είναι ελέφας, ή σου κόβουν την καλημέρα, ή σε παίρνουν για ένα είδος Πάγκαλου ικανού να κακολογήσει και τη μάνα του».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

19 Απριλίου 2010 στις 4:49 μ.μ.

Θα συμφωνήσω ότι το άρθρο είναι αισχρό, αλλά για άλλους λόγους. Ενοχλήθηκα περισσότερο από τα απαξιωτικά του σχόλια για τις δράσεις των αλληλέγγυων στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Ε.Α.: "Σιγά, ρε παλληκαρόπουλα. Λίγο κράτει... Ποιοι είσαστε σεις, που «δεν θα αφήσετε» να γίνει το ένα και το άλλο; Αυτόκλητοι δήθεν «αντιεξουσιαστές», που αντιπαραθέτετε στην εξ ορισμού αυταρχική κρατική εξουσία και στην αχαλίνωτη μιντιοκρατία τη δική σας, άλλο τόσο αυθαίρετη, μικροεξουσία του τσαμπουκά και της βίας... Σιγά το κατόρθωμα, να τρομοκρατείς έναν φουκαρά Σόμπολο, να δέρνεις αντιφρονούντες καθηγητές, να διαλύεις συνελεύσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να κατεβάζεις βιτρίνες, να λεηλατείς μαγαζιά, να προβοκάρεις με μολότοφ άλλων διαδηλώσεις, να βάζεις εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σκουπιδοτενεκέδες, να καταστρέφεις δημόσιο πλούτο στα σχολεία και να στήνεις καρτέρι, με ένα κουμπούρι στο χέρι, σε μπάτσους απαίδευτα παιδαρέλια. Και φαντασιώνεστε, σοβαρά, ότι όλα αυτά είναι... κοινωνική αντίσταση, της οποίας εσείς αποτελείτε την (ενίοτε και ένοπλη) «πρωτοπορία»; Την οργή σας, εύλογη και δίκαιη σε ένα τέτοιο κράτος, την εκδηλώνετε με τον χείριστο τρόπο: Αντί να ανάβετε στους πολλούς τη φλόγα της αντίστασης, τσοντάρετε και σεις στην τρομοκράτηση των πιο αδύναμων πολιτών, που ζουν ήδη στην ανασφάλεια και τον φόβο, περιμένοντας την επόμενη κατακεφαλιά και δεν ξέρουν πια από πόσους τρομοκράτες και πόσους προστάτες να προφυλαχτούν...". Ωστόσο, μου κάνει εντύπωση γιατί εκπλήσσεσαι τόσο με τη θέση του για το Ν. Μαζιώτη και το κατά πόσο τον αφήνανε να δρα ή όχι. Έχεις ακουστά την υπόθεση Gladdio (κόκκινη προβιά η ελληνική εκδοχή); Τη στιγμή που είναι αποδεδειγμένα μπλεγμένες οι μυστικές υπηρεσίες στις ομάδες ένοπλης πάλης δε θα ήταν και τόσο περίεργο να συμπεριφερθεί ι αστυνομία με τον τρόπο που υπονοεί ο Βότσης.

19 Απριλίου 2010 στις 6:22 μ.μ.

Αρχικά, φίλε, οι μηχανισμοί καταστολής όντως προσπαθούν να διεισδύσουν σε κάθε χώρο. Εχει γραφεί κοίτα εδώ http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html ότι μέχρι στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ υπήρξε ασφαλίτης.

Επικαλείσαι ένα παράδειγμα απ’ το εξωτερικό, που ισχύει και καταλήγεις στο ότι «είναι αποδεδειγμένα μπλεγμένες οι μυστικές υπηρεσίες στις ομάδες ένοπλης πάλης».
Εκεί όντος βρήκαν «έδαφος» και το κατόρθωσαν.
Στην Ελλάδα όμως από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα υπήρξαν και υπάρχουν οργανώσεις που αμφισβήτησαν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Και μάλιστα έχουν θρηνήσει αρκετούς νεκρούς αντάρτες πόλης (Τσουτσουβής, Κασίμης, Πρέκας). Εχουν υπάρξει επίσης δίκες με κατηγορούμενους μέλη τέτοιων οργανώσεων. Εχει βγει ποτέ στην δημοσιότητα ότι μπόρεσε η ντόπια ασφάλεια να διαβρώσει αυτές τις οργανώσεις;
Δεν νομίζεις ότι είναι παρακινδυνευμένο να γενικεύουμε μια περίπτωση που υπήρξε στο εξωτερικό;

20 Απριλίου 2010 στις 10:51 π.μ.

Για όσους τον θυμούνται..

Ξεκίνησε επί δικτατορίας τον "αγώνα " του στο ΛΟΝΔΙΝΟ .. του εκδίδοντας τότε την Τροτσκιστική "ΜΑΜΗ" ..

20 Απριλίου 2010 στις 2:48 μ.μ.

Δε νομίζω ότι είναι και τόσο παρακινδυνευμένο. Σε καμιά περίπτωση δε βάζω στο ίδιο τσουβάλι οργανώσεις και άτομα. Αλλά πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε μάθει τι πραγματικά έγινε όλα αυτά τα χρόνια και πως έδρασαν οι οργανώσεις. Στα παραδείγματα του εξωτερικού που έχουμε, λίγο ως πολύ η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Εδώ μας παρουσίασαν για εξάρθρωση τις συλλήψεις μελών τελευταίας γενιάς και τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι πιάσανε τον Ε.Α. χωρίς καν τα όπλα του. Θα ήθελα να μάθω την αλήθεια γύρω από οργανώσεις που ο ιστορικός κύκλος τους έκλεισε. Τότε ίσως βλέπαμε πράγματα που δε φανταζόμαστε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger