Home » » "Δεν κινείται φύλλο"

"Δεν κινείται φύλλο"

Από ciaoant1 , Τρίτη 20 Απριλίου 2010 | 1:08 μ.μ.

«Το κεφάλαιο τρομάζει όταν έλθει αντιμέτωπο με την ανυπαρξία κερδών, όπως ακριβώς τρομάζει η Φύση μπροστά στο κενό. Με την προοπτική κάποιων κερδών ξυπνάει από το λήθαργό του, με κέρδος 20% ζωντανεύει, με 50% ρισκάρει, με 100% λειώνει κάτω από το πόδι του όλους τους ανθρώπινους νόμους και με 300% δεν υπάρχει καμία εγκληματική ενέργεια που να μην ρισκάρει – ακόμη και με τον κίνδυνο να οδηγηθεί στην γκιλοτίνα»
Κ. Μαρξ - "Κεφάλαιο"


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6N0qUQ2D_E8o5VpiI6hkDIFZQ0agehS-aQOvkwmo_zCtZG2xDW1kG1laqZBV0krigL1iYZnQk0XpBamsxpKJEHZvSIvVRSHw1BRNfDpz0VDvvOmXbKo3b_cMUFwi5vPerYB3WWvBgusDq/s400/recession.png


«Δεν κινείται φύλλο». Αυτήν ήταν η πρώτη αντίδραση επικεφαλής επιχειρηματικής πίστης τράπεζας με μεγάλα μερίδια στην ελληνική αγορά όταν ερωτήθηκε για την πορεία των χρηματοδοτήσεων στον τομέα της ευθύνης του.
Από τη μία πλευρά η ζήτηση για δάνεια από φερέγγυους πελάτες έχει περιοριστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα ελέω επενδυτικής «άπνοιας», και από την άλλη οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες που ακολουθούν οι τράπεζες, σε σχέση με τις εξασφαλίσεις που ζητούν για τη χρηματοδότηση ακόμη και υγιών επιχειρήσεων, ευθύνονται για τη «βουτιά» των ρυθμών ανάπτυξης των υπολοίπων της κατηγορίας σε ιστορικά χαμηλά στην εποχή του ευρώ. Η σημαντική άνοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων καθιστά απαγορευτικό για τα πιστωτικά ιδρύματα το κόστος άντλησης κεφαλαίων από τις χρηματαγορές, εξέλιξη με άμεσο αντίκτυπο στους δείκτες ρευστότητάς τους που τις αναγκάζει να παίξουν «άμυνα», με αποτέλεσμα να υποχρηματοδοτείται η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=20/04/२०१०


Τα ποσοστά κέρδους της άρχουσας τάξης δεν είναι ικανοποιητικά για αυτήν - και ποιος καλύτερος τρόπος για να "αναθερμανθεί η αγορά" από το να ρίξει τους μισθούς, να αυξήσει την ανεργία έως ότου οι εξαντλημένοι άνεργοι να δεχτούν δουλειά με ολοένα και χειρότερες συνθήκες, να εξομοιωθεί περίπου με τις συνθήκες πχ της Βουλγαρίας, όπου το κεφάλαιο έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους, λόγω των μισθών πείνας για τους εργάτες.

Ως τότε, θα συνεχίζουν την "πολιορκία', αν οι εργαζόμενοι δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αρχίσουν να παλεύουν και να οργανώνονται
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger