Home » , » Μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Από giorgis , Σάββατο 22 Μαΐου 2010 | 10:03 μ.μ.



«Εμείς, όπως και άλλοι παρατηρητές, εντυπωσιαστήκαμε από την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα με την οποία ενήργησε η Βουλή για να εγκρίνει τα κατά γενική ομολογία δύσκολα μέτρα».

Πολ Τόμσεν- Επικεφαλής του ΔΝΤ

Οντος οι επιδόσεις του πολιτικού προσωπικού της ντόπιας αστικής τάξης είναι εντυπωσιακές. Δεν περνάει μέρα που να μην βγαίνουν στην επιφάνεια οι σχεδιασμοί του να εξαθλιώσει όσο γίνετε την εργατική τάξη.
Και εδώ θέλουμε να κάνουμε μια παρατήρηση. Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να δώσουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις γιατί θα υπήρχε άνοδος του πληθωρισμού. Τώρα που πετσόκοψαν συντάξεις και μεροκάματα γιατί ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 5%, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία;

Μας λένε, επίσης, ότι αυτά τα μέτρα μας τα επιβάλουν οι δανειστές του ελληνικού κράτους. Παραμύθια. Ηταν επιλογή της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και του πολιτικού της προσωπικού να βρεθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ (τους λόγους τους έχουμε αναλύσει επανειλημμένος).

Να σημειώσουμε και κάτι άλλο που γράφτηκε στο «Ποντίκι»: «Τα κοράκια της τρόικας ούτε έξω από το Πεντάγωνο δεν πέρασαν. Δεν ενδιαφέρθηκαν να ψάξουν τίποτα για σπατάλες και περικοπές στους εξοπλισμούς. Γι’ αυτό και στο Μνημόνιο δεν αναγράφεται λέξη για περικοπή στα εξοπλιστικά προγράμματα. Αλίμονο, ο καλύτερος πελάτης είναι το ελληνικό κράτος, είναι δυνατόν οι επιτηρητές να κάνουν ζημιά στις μπίζνες των μονοπωλίων παραγωγής οπλικών συστημάτων;».

Αφού η κυβέρνηση επικαλείται την μείωση των ελλειμμάτων αντί να ψαλιδίσει τα μεροκάματα γιατί δεν περιορίζει τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες. Επειδή δεν της το είπε το ΔΝΤ; Τότε να φέρομαι το ΔΝΤ να μας κυβερνάει να μην πληρώνουμε τους «δικούς» μας εθνονταβατζήδες τζάμπα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger