Home » » Ο φερετζές της "κάθαρσης και διαφάνειας".

Ο φερετζές της "κάθαρσης και διαφάνειας".

Από giorgis , Σάββατο 29 Μαΐου 2010 | 11:59 π.μ.

Όταν εχτές είχαμε παραθέσει το βίντεο με την ομιλία του Α. Λοβέρβου στην βουλή σχολιάζοντας σκωπτικά την παραδοχή του ότι είναι ένα πιόνι στα χέρια των ξένων επικυρίαρχων (μια επιλογή που βολεύει και τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης) δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε το μέγεθος της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης που είναι στα σκαριά.

Γι’ αυτό και μόνο ανατριχίλα μας προκάλεσε σήμερα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ημερησίας» που μας γνωστοποίησε τι ακριβώς εννοούσε χτες ο υπουργός εργασίας λέγοντας, στην βουλή ότι «η συζήτηση που γίνετε αυτές τις μέρες
  με τους εκπροσώπους των "τριών" με βάση και απόλυτο πλαίσιο το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει και έχει κατατεθεί στην ελληνική έννομη τάξη, όμως έχουμε και την επιπρόσθετη δυσκολία να συζητάμε προτάσεις που μας έγιναν έξω από το πλαίσιο αυτό. Επαναλαμβάνω: Εξω από το πλαίσιο αυτό. Συνεπώς έχουμε υποχρέωση και μάλιστα ιερή ως κυβέρνηση να διαπραγματευτούμε ότι δεν υπάρχει στα συμφωνηθέντα».

Απ’ ότι λοιπόν διαβάζουμε στην εφημερίδα που κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο: "«Είστε εκτός γραμμής», Η τρόικα κατεδαφίζει το ασφαλιστικό Λοβέρδου", αυτό που ανέλαβε να υλοποιήση το κυβερνητικό στέλεχος είναι: "Βασική σύνταξη στα 65 χωρίς εξαιρέσεις και ανεξάρτητα από την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
50% κάτω οι συντάξεις ακόμα και με 35 χρόνια εργασίας.
Για όλους και όχι μόνο για τους νέους πρωτοασφαλισμένους η νέα λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Ανα τριετία και όχι ανά δεκαετία η αυτόματη αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας".

Και προσθέτει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα: "Η απαίτηση της Κομισιόν είναι σαφής: Ξαναγράψτε το ασφαλιστικό και εφαρμόστε πιστά το Μνημόνιο. Η Ε.Ε δεν ζητά μόνο δύο αλλαγές όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση αλλά δεκατρείς, οι οποίες εισάγουν ασύγκριτα πιο σκληρές ρυθμίσεις από αυτές που ήδη έχουν ανακοινωθεί".

Κι ενώ αυτά τα φρικιαστικά σχέδια ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας είναι στα σκαριά για να λιώσουν κυριολεκτικά εργάτες και απόμαχους δουλειάς όλα αυτά το σύστημα –με την βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης- τα κρύβει πίσω απ’ το φερετζέ της «κάθαρσης και διαφάνειας».

Ένα σωρό καινούργια επεισόδια και σήμερα στο καθημερινό σίριαλ εξαπάτησης που βιώνουμε: "Ντοκουμέντο για μίζα σε γαλάζιο υπουργό το 2008", "Οι ανακριτές ψάχνουν τα... «αδέλφια» του Ρόκο" "Δημοσιογράφοι στις μαύρες λίστες της Siemens", τιτλοφορούνται .

 Είναι η τακτική τους αυτή και αποσκοπεί σε μια και μοναδική κατεύθυνση. Στον αποπροσανατολισμό του λαού.

 Ωραία. Αντε και να πληρώσουν οι «ένοχοι» στην προκειμένη περίπτωση. (Κάτι ξοφλημένοι πολιτικάντηδες, πιθανόν κάποια δημοσιοκαφρικά φερέφωνα του συστήματος κ.α).
Τι θ’ αλλάξει για τον εργάτη, τον νεολαίο τον απόμαχο της δουλειάς, όταν μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγείας κλπ έχουν μπει στις μυλόπετρες του καπιταλισμού, γυρνώντας μας στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα;

Τα πράγματα είναι καθαρά.
Η αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη τα λαϊκά νοικοκυριά είναι το σύστημα – ο καπιταλισμός δηλαδή- και αυτόν υπηρετούν αυτοί που παρουσιάζονται σαν αρχάγγελοι της κάθαρσης και διαφάνειας. Αυτός έβαλε τώρα στόχο να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα και να παίρνουμε σύνταξη «φιλοδώρημα». (Την επόμενη φορά θα προγραμματίσουν να κάνουν ένεση ευθανασίας σε όσους/ες έχουν ολοκληρώσει τον εργατικό του βίο).

Και εξυπηρετεί απόλυτα το πολιτικό σύστημα η οργή και αγανάκτηση του λαού, για την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται, να επικεντρωθεί στα πρόσωπα κάποιων μιζαδόρων, απατεώνων και λαδιάρηδων (πολιτικοί, μεσάζοντες, δημοσιογράφοι κ.α), και να αφήσει στο απυρόβλητο την μήτρα που γεννάει τα προβλήματα που βιώνει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Μαΐου 2010 στις 1:45 μ.μ.

Ο κ Γ.Α.Παπανδρέου υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη. Όταν στην Ελλάδα αποκαλύπτονταν σαν τη βροχή τα σκάνδαλα ήταν παρών και προφανώς καλά ενημερωμένος. Όταν ο κ Σημίτης παρέπεμπε τους καταγγέλλοντας τα σκάνδαλα στον εισαγγελέα, η σιωπή του κ Παπανδρέου ήταν εκκωφαντική. Ουδέποτε ο κ Παπανδρεόυ φάνηκε (σαν και τον προκάτοχό του) να προβληματίζεται για την κατάσταση της χώρας όσον αφορά στην διαφθορά. Σήμερα εμφανίζεται σαν αρχάγγελος της κάθαρσης. Θα ματώσουμε λέει! Πόσο υποκριτικό.
Αν το σκάνδαλο δεν αποκαλύπτονταν από την εισαγγελία του Μονάχου ακόμα θα κατήγγειλε ο κ Παπανδρέου όσους αποκάλυπταν σκάνδαλα σαν «συκοφάντες». Ας μην ξεχνάμε τι έκανε μετά την παραδοχή του Τσουκάτου ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα από τη Ζήμενς και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισε να ματώσει το ΠΑΣΟΚ και να ερευνηθεί η ομολογία Τσουκάτου;; Το αντίθετο διέγραψε τον Τσουκάτο από το ΠΑΣΟΚ και έληξε το θέμα. Τώρα μπροστά στις αποκαλύψεις που πέφτουν βροχή και στην ομολογία και του Μαντέλη μας δηλώνει αποφασισμένος για την κάθαρση. Ποιος θα τον πιστέψει;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger