Home » , » Αξίζει να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα λεγόμενα του Θ. Πάγκαλου;

Αξίζει να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα λεγόμενα του Θ. Πάγκαλου;

Από giorgis , Κυριακή 30 Μαΐου 2010 | 11:21 π.μ.

Για την πολιτική διαδρομή του Θ. Πάγκαλου έχουμε αναφερθεί δεκάδες φορές (εδώ και εδώ). Η σημερινή του όμως συνέντευξη στο «Βήμα» ξεχειλίζει από υποκρισία, προβοκάτσια, προκλητικότητα.

Προσπερνάμε ότι δεν βρίσκει λέξη να πει για την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης που είναι αντιπρόεδρος, ενάντια στα λαϊκά στρώματα υλοποιώντας τις απαιτήσεις των ξένων επικυρίαρχων και της ντόπιας αστικής τάξης.
 Ούτε θα σταθούμε στα «συντροφικά μαχαιρώματα» και στις μπηχτές που ρίχνει σε συντρόφους του. Πάγκαλος είναι αυτός …
Ανούσια και η κριτική που κάνει στην Ν.Δ.

Εστιαζόμαστε αρχικά σε μια ακόμα κωλοτούμπα του. Εκεί που μας παρουσιάζετε σαν αρχάγγελος της «κάθαρσης και διαφάνειας» αναφερόμενος στις περιπτώσεις Τσουκάτου και Μαντέλη. Επικαλείται μάλιστα συνομιλίες με ψηφοφόρους του που του λένε: “Να μη φοβάστε τίποτε, ξεσκεπάστε τους. Προωθήστε τους στην Εισαγγελία να τιμωρηθούν”.

Για να θυμηθούμε όμως ποια ήταν η στάση του πολιτικού αυτού ανδρός όταν βγήκε στον αφρό η περίπτωση Τσουκάτου και το 1 εκατ μάρκα που παντελώνιασε από την Ζήμενς. (Ακόμα τελικά δεν μάθαμε αν αυτά κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ ή τα κράτησε για πάρτι του ο Τσουκάτος. Οι εκδοχές που παρουσιάστηκαν είναι διαμετρικά αντίθετες).
 Είχε βγει τότε ο Πάγκαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ουσιαστικά μας κούφανε.
Να τι γράφαμε τότε σχολιάζοντας την συνέντευξη Πάγκαλου.
"Αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν ο κυνισμός του με τον τρόπο που «αθώωσε» τον Θ. Τσουκάτο αποδίδοντας την δικαστική του περιπέτεια σε «δικαστές που είναι οργανωμένα στελέχη της Δεξιάς».

«Ποιο είναι το αδίκημα που θα μπορούσε να διωχθεί» αναρωτήθηκε. «Βρέθηκε μια εταιρία και του είπε: "πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα". Αυτό δεν είναι παράνομο», συμπλήρωσε.

Κατά τα λεγόμενα του Πάγκαλου δεν υπήρξαν «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς» ενώ τα ποσά που χάρισε η εταιρία σε πολιτικά κόμματα και πρόσωπα τα χαρακτήρισε «έξοδα παραστάσεως».

Για να δώσει μάλιστα μεγαλύτερη έμφαση στα λεγόμενα του επικαλέστηκε ότι και ο ίδιος έχει φίλους «βιομήχανους και εφοπλιστές» που του έδωσαν λεφτά για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
«Ολοι παίρνουν λεφτά και τα πάνε στα κόμματα τους» κατέληξε.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουμε απόλυτα με τα λεγόμενα του Πάγκαλου ότι αφορά την απόλυτη διαπλοκή μεταξύ οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.
Αλλά είναι πρωτοφανές και χρειάζεται μεγάλο θράσος –πράγμα που δεν λείπει απ’ τον Θ. Πάγκαλο- να βγαίνεις και να νομιμοποιείς, με τα λεγόμενα σου τις μίζες που δίνουν οι καπιταλιστές στο πολιτικό προσωπικό για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες τους".


Αυτά έλεγε στο παρελθόν. Σήμερα που η συγκυρία το απαιτεί ο Πάγκαλος κάνει στροφή 180 μοιρών.
Συνηθισμένα πράγματα γ’ αυτόν τον πολιτικό σαλτιμπάγκο. Εχει χαρακτηριστική ευκολία να γλύφει εκεί που εχτές έφτυνε και το αντίστροφο. Χαρακτηριστικά τι έχει πει για τον αρχηγό του:

«Εγώ δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον ... αν γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου εγώ θα φύγω απ’ το ΠΑΣΟΚ» μας έλεγε ο Πάγκαλος («Βήμα» 3/10/1999).

Κωλοτούμπα σε λίγα χρόνια: «Ημουν και είμαι πολύ κοντά στις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου»
 (Πάγκαλος, «ΝΕΑ», 2/5/2006).

Και δυο λόγια για τα όσα «ανακάλυψε» για την δραστηριότητα του ΚΚΕ (Εχουν την ίδια αξία με αυτά που χρέωνε στο κόμμα του Περισσού για την εμπλοκή του στην εταιρεία «Γερμανός»). Μας λέει λοιπόν ο Θ. Πάγκαλος για το ΚΚΕ: «Στο τελευταίο κείμενο που εξέδωσαν προ εβδομάδων είναι σαφές ότι απορρίπτουν το Σύνταγμα της χώρας, ότι επιδιώκουν την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και επιδιώκουν αυτό να γίνει χωρίς οι υπόλοιποι να τους πάρουν χαμπάρι».!!!!
 Εδώ χρειάζεσαι υπογλώσσια!
Επιδιώκει το ΚΚΕ, μας λέει ο Πάγκαλος, ανατροπή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος «χωρίς οι υπόλοιποι να τους πάρουν χαμπάρι»!!!. Καλά, δεν κάνει τον κόπο να ανοίξει το καταστατικό του ΚΚΕ όπου αυτό είναι γραμμένο ξεκάθαρα εδώ και δεκάδες χρόνια;

Αλήθεια, αξίζει να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα λεγόμενα του Θ. Πάγκαλου;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger