Home » , » Σαμποτάζ στα σκάφη για τη Γάζα

Σαμποτάζ στα σκάφη για τη Γάζα

Από giorgis , Σάββατο 29 Μαΐου 2010 | 1:15 μ.μ.

Σιγά που δεν θα έβαζε και το «χεράκι» της η Μοσάντ. Είναι κι αυτό «στο σχεδιασμό της επιχείρησης αποτροπής της εισόδου των σκαφών στη Λωρίδα της Γάζας», όπως είχε δηλώσει πριν μέρες σε εφημερίδα Ισραηλινός αξιωματούχος.
 Ας μην ξεχνάμε ότι από την αρχή είχε ζητηθεί από την Ελλάδα να σταματήσουν τα πλοία ωστόσο, η απάντηση που φέρεται να έλαβε το Ισραήλ ήταν ότι, «από τη στιγμή που δεν μεταφέρουν κάτι παράνομο δεν πρόκειται να παρεμποδιστούν».
Δεν θα τολμούσε η Ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Τελ Αβίβ γιατί τα έντονα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού θα τις δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα.

Μαθαίνουμε, λοιπόν σήμερα ότι εκτός από την πίεση ου άσκησαν τα σιωνιστικά καθάρματα στην Κυπριακή κυβέρνηση (κι αυτή συμμορφώθηκε σαν κοινός προβοκάτορας) να δημιουργήσει εμπόδια στην αποστολή των ακτιβιστών, είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο πράκτορες της Μοσάντ να έκαναν δολιοφθορά σε ορισμένα πλοία που συμμετέχουν στην αποστολή.

Δημοσίευμα των «Νέων» αναφέρει:

Παραμένουν ανοιχτά της Κύπρου
Για σαμποτάζ στα σκάφη για τη Γάζα κάνουν λόγο οι οργανωτές

Σε δολιοφθορά μπορεί να οφείλεται η βλάβη που εξουδετέρωσε δύο από τα σκάφη που προσπαθούν να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και διαδηλωτές σε διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό που επιβάλλει το Ισραήλ στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος, ανακοίνωσαν οι οργανωτές της διαμαρτυρίας.

Δύο από τα εννέα σκάφη του «Στολίσκου Ελευθερίας» είναι απίθανο να ολοκληρώσουν το ταξίδι επειδή τα υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης και στα δύο υπέστησαν βλάβη «κάτω από ύποπτες συνθήκες», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι οργανωτές.

Η τεχνική επιθεώρηση και στα δύο σκαφών έδειξε πως δεν υπήρξε τεχνικό λάθος, πράγμα που δημιουργεί υποψίες για σαμποτάζ.

Οι οργανωτές του εγχειρήματος θέλουν να μεταφέρουν περίπου 700 ανθρώπους και ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πως δεν θα επιτρέψει στα σκάφη να προσεγγίσουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο διεθνής στολίσκος επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Γάζα στις 12.00, ακόμη κι αν δεν κατάφερνε να παραλάβει τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται στην Κύπρο, δήλωσε η υπεύθυνη του κινήματος Ελεύθερη Γάζα, Όντρεϊ Μπόμσι.

«Δεν θα πλησιάσει την Γάζα πριν από αύριο (Κυριακή) επειδή δεν θέλουμε να φτάσουμε νύχτα», πρόσθεσε η Μπόμσι. Η ίδια διευκρίνισε πως ο στολίσκος αποτελείται πλέον από πέντε πλοία, καθώς δύο μικρά σκάφη παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες του στολίσκου, τα σκάφη εξακολουθούσαν να βρίσκονται το πρωί του Σαββάτου στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά της Κύπρου περιμένοντας να μπορέσουν να παραλάβουν ευρωβουλευτές, κάτι που δεν επιτρέπουν οι κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με τον Τόμας Σόμερ-Χούντβιλ, μέλος της Διεθνους Εκστρατείας Πολιτών για την Προστασία του Παλαιστινιακού Λαού ο οποίος επιβαίνει σ' ένα από τα σκάφη, ο στολίσκος εξακολουθεί να περιμένει να παραλάβει τους ευρωβουλευτές που είναι αποκλεισμένοι στην Κύπρο λόγω της «άρνησης των κυπριακών αρχών να τους αφήσουν να επιβιβαστούν σε κυπριακά πλοία για να φτάσουν στο στολίσκο στα διεθνή ύδατα».

Ο Σόμερ-Χούντβιλ υπογράμμισε ακόμη πως ο στολίσκος ήθελε να αποφύγει να χρειαστεί να καταπλεύσει σ' ένα από τα λιμάνια του κατεχόμενου από την Τουρκία βόρειου τμήματος του νησιού για να παραλάβει τους ευρωβουλευτές.

Σημειώνεται ακόμη ότι ένα από τα πλοία με την ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα κατέπλευσε στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όταν οι κυπριακές Αρχές δεν του επιτράπηκε να προσεγγίσει το λιμάνι της Λεμεσού. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» στο πλοίο, που έχει σημαία των ΗΠΑ και πλήρωμα από την Ιρλανδία, επιβαίνουν και δύο Γερμανοί βουλευτές. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το πλήρωμα επέκρινε τις κυπριακές Αρχές για τη στάση τους και ευχαρίστησε τις «Αρχές» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger