Home » , » Αρχισαν τα "όργανα" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ;

Αρχισαν τα "όργανα" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ;

Από giorgis , Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 | 1:42 π.μ.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι το κυβερνητικό κόμμα τουλάχιστον στο ανώτερο του στελεχιακό δυναμικό θα μπει σε περιπέτειες (είναι και η κουτάλα της εξουσίας βλέπετε) δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι τα μεσαία στελέχη του ειδικά τους συνδικαλιστικούς χώρους νιώθουν αφόρητη πίεση από τους ψηφοφόρους τους και μέχρι τώρα οι σπασμωδικές αντιδράσεις τους αρχίζουν να αποκτούν οργανωμένη μορφή.

Ηδη γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ ανάμεσα τους οι Δ. Τσιχλάκης –(ΠΟΕ-ΟΤΑ), Τ. Τσιντώνης (ΥΠ.ΠΟ), Δ. Νικάκης (Εμποροϋπάλληλοι), Δ. Βουλής (ΕΚΑΒ), Κ. Λυμπέρης (ΕΤΕ-ΔΕΗ) και Γ. Κακλαμάνης, συγκρότησαν Επιτροπή Πρωτοβουλίας και έδωσαν ένα κείμενο στην δημοσιότητα που σίγουρα δεν θα ενθουσιάζει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσα στα άλλα ζητούν τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για «να αλλάξει η πολιτική του κόμματος και της κυβέρνησης και να αντικατασταθεί η σημερινή ηγεσία», ενώ απορρίπτουν τα «αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα», κατακρίνουν την «επαίσχυντη συμφωνία με Ε.Ε και ΔΝΤ» και καταδικάζουν τον «κρυφό, παραπλανητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σύναψε αυτή την συμφωνία».


Λέμε ότι αυτή η κίνηση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ εκ πρώτης όψεως δεν θ πρέπει να ενθουσιάζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού στρέφονται ευθέως κατά του Γ. Παπανδρέου ζητώντας παράλληλα την αποπομπή των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας όμως μπορεί να λειτουργήσει και σαν αμορτισέρ στους κραδασμούς που υπάρχουν μέσα στο κυβερνητικό κόμμα αφού στο κείμενο τους, που έδωσαν στην δημοσιότητα καλούν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ σε κάθε εργατικό χώρο να ταχθούν υπέρ του κειμένου τους και να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία μιας «μαζικής, αριστερής, σοσιαλιστικής πτέρυγας στην ΠΑΣΚΕ και στο Κόμμα».

Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη αυτή, θα δούμε τι ανταπόκριση θα υπάρξει απ’ την οργανωμένη συνδικαλιστική βάση του ΠΑΣΟΚ και θα επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger