Home » » Συνεργάτες φαρμακοβιομηχανιών πίσω από την «πανδημία της νέα γρίπης»

Συνεργάτες φαρμακοβιομηχανιών πίσω από την «πανδημία της νέα γρίπης»

Από ciaoant1 , Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 | 7:09 μ.μ.

Τη θυμάστε την "πανδημία" της "γρίπης των χοίρων";

Όπως αποκαλύπτεται, οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν συμβούλους στις αρμόδιες επιτροπές που προφανώς "φούσκωναν" την "μεγάλη αυτή απειλή" για να πουληθούν εμβόλια...

Από το TVXS:

"Τη συμμετοχή επιστημόνων στην επιτροπή που συμβούλευε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την νέα γρίπη Η1Ν1 και αμείβονταν από τις φαρμακευτικές εταιρείες, αποκαλύπτει το British Medical Journal.

Η επιτροπή «έκτακτης ανάγκης» είχε δημιουργηθεί για να παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού και αποτελούνταν από 15 εξωτερικούς συμβούλους. Η εν λόγω επιτροπή στην συνεδρίαση της στα μέσα Ιουλίου είχε αποφανθεί ότι «η γρίπη των χοίρων», όπως αρχικά την αποκαλούσαν, είχε εξελιχθεί σε πανδημία, προτείνοντας στον ΠΟΥ και στη συνέχεια στις κυβερνήσεις να αγοράσουν τα νέα φάρμακα, για την αντιμετώπιση του ιού. Άμεσα τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος μετατράπηκαν σε κέρδος για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, στην επιτροπή συμμετείχαν τρεις επιστήμονες, οι οποίοι αμοίβονταν από τις εταιρείες, Roche και η GlaxoSmithKline, οι οποίες υπήρξαν και οι βασικοί προμηθευτές των φαρμάκων για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης."

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΠΟΥ να αναγνωρίσει τη νέα γρίπη ως «πανδημία» είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον επιστημονικό κόσμο. Μάλιστα, ο ιός αποδείχτηκε λιγότερο θανατηφόρος από τις αρχικές προβλέψεις, με τα συμπτώματα να είναι αρκετά ήπια.

Ο Paul Flynn,, συντάκτης της έκθεσης, μιλώντας στο Al Jazeera , σημειώνει ότι οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ ήταν υπερβολικές. «Με τις ανακοινώσεις του προκάλεσε υστερία στον κόσμο επαναφέροντας, στη μνήμη όλων, την πανδημία του 1918, ωστόσο δεν υπήρξαν φαινόμενα που να δικαιολογούσαν αυτό φόβο. Μέσα σε κλίμα τρόμου οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να δαπανήσουν τεράστια ποσά για αγορά των φαρμάκων».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger