Home » » Οι Αμερικάνοι επιμένουν σε ένα χαμένο πόλεμο

Οι Αμερικάνοι επιμένουν σε ένα χαμένο πόλεμο

Από giorgis , Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 | 10:51 μ.μ.

Στο Κυριακάτικο Βήμα διαβάζουμε τις υπερφίαλες δηλώσεις του νέου διοικητή των κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν Ντέιβιντ Πετρέους. «Είμαστε εδώ για να νικήσουμε», κομπάζει κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι οι στρατιωτικές κατοχικές δυνάμεις έχουν πάθει ένα ανεπανάληπτο Βατερλό. Ακόμα και τα δικά τους επίσημα στοιχεία, που απέχουν πολύ απ’ την πραγματικότητα λένε ότι τον Ιούνη είχαν τους περισσότερο νεκρούς στρατιώτες του 9ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν. Εφτασαν τους 103 σπάζοντας το ρεκόρ που περασμένου Αυγούστου που είχαν μετρήσει 77 φέρετρα.

Ο Ντ.Πετρέους, που θα διοικεί τους 140.000 ξένους στρατιώτες στο Αφγανιστάν, σύντομα θα έχει την τύχη του προκατόχου του στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚριστάλ. Και για όσους δεν γνωρίζουν αυτός επέλεξε ένα περιοδικό ποπ κουλτούρας και μουσικής - -το “Rolling Stone”- για να πει τον «πόνο» του και ουσιαστικά αυτή ήταν η αιτία που  του στοίχησε την θέση του. (είχε ειρωνευτεί τον Ομπάμπα για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το Αφγανιστάν, ενώ είχε χαρακτηρίσει τον αμερικανό σύμβουλο του εθνικής ασφάλειας, Τζόουνς, «κλόουν».

Όταν έγκυροι ξένοι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν δεν απεγκλωβιστούν οι κατοχικές δυνάμεις απ’ το Αφγανιστάν τότε το ερώτημα δεν είναι πότε θα νικήσουν τους Ταλιμπάν, αλλά εάν η ήττα τους από τους Ταλιμπάν θα είναι μικρή ή συντριπτική, ο Ομπάμα και το στρατιωτικό κατεστημένο της Αμερικής επιμένει σε έναν αδιέξοδο χαμένο πόλεμο.


Διαβάστε περισσότερα...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger