Home » , » Θ. Πάγκαλος: Ταλαντούχος στις "βρόμικες" δουλειές

Θ. Πάγκαλος: Ταλαντούχος στις "βρόμικες" δουλειές

Από giorgis , Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 | 7:32 μ.μ.

Δυο Κυριακάτικές εφημερίδες («Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθεροτυπία») ασχολούνται με τις ημέρες και τα έργα του ανεκδιήγητου Θ. Πάγκαλου.

Η πρώτη θυμίζει τα «κοσμητικά» επίθετα με τα οποία «στόλιζε» στο παρελθόν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον αρχηγό του, ενώ η δεύτερη τα λεγόμενα του Πάγκαλου που είχαν στόχο το ΚΚΕ.


Επειδή για όλα αυτά έχουμε αναφερθεί στο μπλογκ μας θα περιοριστούμε να αναδημοσιεύσουμε απόσπασμα για το ίδιο θέμα από τον χθεσινό «Δρόμο της Αριστεράς»:

Θ. Πάγκαλος: Ταλαντούχος στις "βρόμικες" δουλειές

... Ο Θ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, με ειδικό ρόλο να φωνάζει και να «γαυγίζει», πότε ενάντια στη δεξιά, πότε ενάντια στην Αριστερά και τελευταία ειδικά ενάντια στην Αριστερά και τους αγώνες.

Τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για να βγάζει τη «βρόμικη» δουλειά, αφενός γιατί έχει τα προσόντα και το ταμπεραμέντο να την «πέφτει» -δηλαδή τον τραμπουκισμό που χρειάζεται- και αφετέρου γιατί έχει ικανότητες και δυνατότητες να κάνει βρόμικες δουλειές. Έτσι ξεχάστηκαν γρήγορα όσα έχει πει κατά καιρούς για τον Γ. Παπανδρέου και τους φίλους του, καθώς και οι μεγάλες του αποτυχίες στα Ίμια και την υπόθεση Οτσαλάν, ως υπουργός Εξωτερικών (αυτά ίσως να είναι και προσόντα για το τιμ του Γ. Παπανδρέου).

Ο κυνισμός του, που φτάνει μέχρι την ακραία φασιστική συμπεριφορά απέναντι στον όποιο αντίπαλο του (θυμηθείτε πώς τοποθετήθηκε για τους εργαζόμενους με stage πριν λίγους μήνες), τον οδηγεί σήμερα να είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές ενάντια στην Αριστερά, τους αγώνες, τους εργαζόμενους. Θρασύτατος, χωρίς αναστολές, δεν του αρέσει και έχει διαγράψει κατά δήλωση του τη λέξη «αυτοκριτική».
Εμπαθέστατος και προκλητικός βγαίνει στα ΜΜΕ και προβοκάρει ολόκληρη την Αριστερά. Έτσι και πρόσφατα. Κατάγγελλε ότι το ΚΚΕ θέλει νεκρούς, ότι από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν όσοι έκαψαν τη Μαρφίν, ότι από αυτά τα μπλοκ βγήκαν μέλη της ΚΟΕ και χτύπησαν τον Παναγόπουλο, και μετά ποιεί την νήσσα όταν δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο.

Ξέρει τι κάνει και συνειδητά προχωρά στις φασιστικής έμπνευσης προβοκάτσιες για να λειάνει το έδαφος στην πιο ωμή αστυνομοκρατία και καταστολή.

Το ΠΑΣΟΚ, συνολικά και όχι μόνο ο Πάγκαλος, αναγκάζεται να πάρει μεγάλες αποστάσεις από την Αριστερά για λόγους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για λόγους συνθετότερης ιδεολογικής μετατόπισης, η οποία πρέπει να δρομολογηθεί αναγκαστικά.

Οι μωρολογίες «είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» δεν μπορούν να λειτουργούν ως ιδεολογικό άλλοθι για πάντα. Απαιτείται ιδεολογική-πολιτική αντιστοίχηση με το Μνημόνιο και τους καταναγκασμούς που επιβάλλει στην κοινωνία. Άρα χρειάζεται ένας Πάγκαλος, γιατί σαν μπουλντόζα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2010 στις 2:53 π.μ.

ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΓΚΩΣΜΙΟΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΙΤΙΣ .....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger