Home » » Κόντρα Ριζοσπάστη-Ελευθεροτυπίας

Κόντρα Ριζοσπάστη-Ελευθεροτυπίας

Από giorgis , Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 | 4:52 μ.μ.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του Γ. Βότση και της «Ελευθεροτυπίας» από την μια και του «Ριζοσπάστη» από την άλλη έχει τις ρίζες της από πολύ παλιά.
Αναζωπυρώθηκε χτες και σήμερα με κείμενα που δημοσιεύτηκαν στα δυο έντυπα.
«Ε, ρε, και ν' άνοιγε ξαφνικά το στόμα ο Σωκρ. Κόκκαλης...» τιτλοφορούσε το χθεσινό του άρθρο ο Βότσης, «Ο Βότσης και η "Ελευθεροτυπία" έχουν αναλάβει εργολαβικά την γκαιμπελίστικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα σχετικά με το σκάνδαλο "Ζήμενς"», ανταπαντάει ο σημερινός «Ριζοσπάστης».

Αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε μερικά περιστατικά του «βρόμικου ‘89». Τότε που ο ενιαίος Συνασπισμός, εκπροσωπούμενος από τους Φλωράκη και Κύρκο, πήρε μέρος σε δυο διαδοχικές κυβερνήσεις. Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη (με τη ΝΔ του Μητσοτάκη) και στην κυβέρνηση Ζολώτα (με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου).

«Χωρίς εκπλήξεις και εντυπωσιακές αποκαλύψεις προεξοφλείται ότι θα κυλήσει και ο Σεπτέμβριος, τελευταίος μήνας εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για το διαχρονικό σκάνδαλο της Ζίμενς.
Το μαύρο χρήμα, που έρρεε, επί δεκαετίες, από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού βιομηχανικού κολοσσού, θα παραμείνει στο μαύρο σκοτάδι, ως προς τα στόματα που έχει μπουκώσει - προς δόξαν της συναινετικής συγκάλυψης και της προκλητικής υποκρισίας τού πολιτικού μας κόσμου», μας λέει ο Βότσης συμπληρώνοντας ότι όλα τα κόμματα «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος επίσης σε πόνημα του που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» στις 13/7/2009 και σημείωνε ανάμεσα στα άλλα:

«Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη "μίζα" σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό". Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα».

Ο Ριζοσπάστης αντιδράει έντονα και τότε αλλά και σήμερα που επανέρχεται το θέμα αναφέροντας ότι ο Βότσης και η εφημερίδα που γράφει, πουλάει παραμύθια και ψέματα για αλήθειες.

Για την ουσία τώρα. Η φιλολογία για μίζες που μοίρασε η Siemens στα τρία κόμματα που συμμετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση δεν είναι καινούργια, αλλά παλιά. Αποδείξεις με τη δικαστική έννοια του όρου δεν υπάρχουν. Ούτε αντίγραφα επιταγών εμφανίστηκαν ποτέ ούτε αριθμοί λογαριασμών με καταθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πιθανόν κάποιοι να θυμάστε την κατακραυγή εισέπραξε ο πρώην βουλευτής του Σύριζα Περικλής Κοροβέσης όταν αναμάσησε το ίδιο θέμα βρίσκοντας και πάλι τον Γ. Βότση να στοιχίζετε με τις θέσεις του Κοροβέση.
Ηταν τότε που ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας», Γ. Βότσης εισέπραξε την απαξιωτική απάντηση από τον συνάδελφο του στην ίδια εφημερίδα Στάθη: Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του Στάθη που απευθύνετε στον Βότση: «Στο χωριό μου όταν κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία ότι είναι κλέφτης (ή οτιδήποτε άλλο), μόνον και μόνον για να του δώσεις τάχα μου την ευκαιρία να σου αποδείξει ότι δεν είναι ελέφας, ή σου κόβουν την καλημέρα, ή σε παίρνουν για ένα είδος Πάγκαλου ικανού να κακολογήσει και τη μάνα του».

Το ουσιαστικό για μας και γ’ αυτή την περίοδο που αναφέρουμε δεν είναι να κάνουμε υποθέσεις αν έπεσαν ή όχι μίζες –πράγμα που είναι συνηθισμένο από τους καπιταλιστές στα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες τους.
Το κύριο είναι ότι το ΚΚΕ και ο σημερινός Συν/Σύριζα άσκησαν κυβερνητική εξουσία. Βρομίστηκαν με τη διαχείριση της αστικής εξουσίας.
Τι να πρωτοθυμηθούμε απ’ αυτή την περίοδο; Τον τρόπο που δόθηκαν οι άδειες στους καναλάρχες της ιδιωτικής τηλεόρασης;
Το ότι ο τότε υπουργός Εσωτερικών του ενιαίου ΣΥΝ, Θ. Κατριβάνος, ήταν αυτός που αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των απεργών των ΟΤΑ, που απεργούσαν για να αποτρέψουν τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων τους, που ο… αριστερός υπουργός είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

31 Αυγούστου 2010 στις 9:19 μ.μ.

Αναρωτιέμαι άραγε τι εξυπηρετούν τα άρθρα των κ.κ Βότση και Κοροβέση που δημοσιεύουν κατά καιρούς; Εξυπηρετούν την αλήθεια ή έχουν άλλους απώτερους σκοπούς; Αν έχουν, πράγματι στοιχεία επιτέλους να τα δημοσιοποιήσουν. Αυτό θα έκανε ένας σωστός δημοσιογράφος ή έστω ένας έντιμος άνθρωπος. Διαφορετικά ας ασχοληθούν με άλλα πιό καυτά θέματα. Μήπως τα στοιχεία τους είναι σαν αυτά των Παγκάλου και Καρατζαφύρερ; Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. Όμως δεν θα τους περάσει και το ξέρουν. Γιαυτό και έχουν λυσσάξει. Τί άλλο θα ξετρυπώσουν οι πένες τους; Κρίμα που δεν σπούδασα ψυχίατρος γιατί πράγματι χρειάζονται μιά ψυχιατρική αξιολόγηση και πιθανόν εγκλεισμό. Ας μαζευτούν. Έλεος!

Ανώνυμος
31 Αυγούστου 2010 στις 11:08 μ.μ.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΤΣΗΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΥΠΟΥ 17 Ν;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:08 μ.μ.

Ρε συ Γιωργο αν δεν σε ηξερα τι καπνο φουμαρεις θα σε ειχα παρεξηγησει με τις μαλακιες που γραφεις εδω και καιρο!
Αλλα ενπαση περιπτωσει εχεις το ακαταλογιστο ως πληρως αποβλακωμενος απο την εποχη της δικτατοριας.Τοτε ντε που την κοπανησες εκ του ασφαλους σιτιζομενος στα πρυτανεια των ιταλων και που αργοτερα οικαδε το ερριξες στο τσαμικο!
Αρκετα μεγαλωσες, κανε κρατει γιατι ξεφτιλιζεσαι σαν την Κατινα στο μπολατι.
Δεν ρωτας και την Προεδραρα,τη φιλαρα σου, τον Παπουλια ,που του τραβας τα σπατουλαρισματα απο την Ελευθεροτυπιτσα,στα ταξιδακια σας ανα τον κοσμο!
Ο Ριζοσπαστης εχει την δικη του ιστορια και καλα θα κανεις πριν τα κλεισεις να ζητησεις συγγνωμη!!
Ο ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ

2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:54 π.μ.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΤΣΗ ,
ΑΛΛΟ ΓΕΡΙΚΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ,
ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ,
ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger