Home » » Δάσκαλοι – γονείς κοινή πορεία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Δάσκαλοι – γονείς κοινή πορεία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Από giorgis , Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 | 5:08 μ.μ.

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών στου Ζωγράφου και την ανάκληση των συμπτύξεων.

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, αποφασίστηκαν 15 συμπτύξεις τμημάτων στο 6ο Γραφείο με ανυπολόγιστες συνέπειες για εκατοντάδες μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Ο Σύλλογός μας, αντιδρώντας άμεσα, προχώρησε, σε συντονισμό με το κίνημα των γονέων, σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθηνών την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μαζική. Γύρω στους 100 εκπαιδευτικούς και γονείς, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ. Απαιτήσαμε να ανακληθούν άμεσα οι συμπτύξεις τμημάτων και οι περιορισμοί που οδηγούν σε κατάργηση τμημάτων ένταξης. Προβάλλαμε αποφασιστικά την άποψη ότι το ΠΥΣΠΕ δεν πρέπει να προχωρήσει σε τοποθετήσεις πριν αποφασιστεί η ανάκληση των συμπτύξεων. Διαφορετικά αυτό θα σήμαινε την παγίωση των συμπτύξεων για όλη τη σχολική χρονιά. Η πολύωρη παρουσία και η αγωνιστική στάση δεκάδων γονιών και εκπαιδευτικών, η παρέμβαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε., του Συλλόγου Π.Ε. Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, της Ένωσης Γονέων Καισαριανής, των Συλλόγων Γονέων, των  μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Παντελίδη και Δριμάλα και η σθεναρή στάση ότι ο αγιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν ανακληθούν οι συμπτύξεις είχαν καταλυτική σημασία.

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ αναβλήθηκε κάτω από την πίεση των γεγονότων. Μερικές ώρες αργότερα, λάβαμε τη δέσμευση από το Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Δ/νσης Αθηνών, ότι ανακαλούνται όλες οι συμπτύξεις στο 6ο Γραφείο Π.Ε. !

Θεωρούμε ότι το θετικό αυτό γεγονός είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι ενωτικοί, μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Η κοινή, μετωπική δράση όλων των αγωνιστικών κοινωνικών δυνάμεων, πολλαπλασιάζει τη δυναμική μας. Δίπλα – δίπλα, δάσκαλοι και γονείς έδωσαν αυτή τη μάχη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια κοινωνική συμμαχία που πρέπει να έχει συνέχεια γιατί μπορεί να αναχαιτίσει το κύμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και να ανοίξει νέες προοπτικές στο κίνημα της παιδείας. Ιδιαίτερα συγκινητική, η παρουσία των εργαζόμενων γονιών που με τα ρούχα της δουλειάς τους στάθηκαν στο πλευρό μας πριν πάνε για το μεροκάμματο.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Να υπερασπίσουμε τα σχολεία μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική των περικοπών. Διεκδικούμε καμιά σύμπτυξη να μην προχωρήσει σε όλη την Α΄ Δ/νση Αθηνών, να ανακληθούν οι νέες συμπτύξεις που ανακοινώνονται στο 3ο Γραφείο Π.Ε. (8ο – 106ο Αθηνών), κανένα τμήμα ένταξης να μην κλείσει, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν τα σχολεία έγκαιρα με προσωπικό, τα νέα τμήματα της Α΄ τάξης να μην είναι πληθωρικά, στην κατεύθυνση του αιτήματος όλου του εκπαιδευτικού κινήματος για τμήματα με 20 μαθητές. Καλούμε τους συναδέλφους, όπου υπάρχουν πληθωρικά τμήματα, με μεγάλα ποσοστά αλλοδαπών, με παιδιά με ειδικές ανάγκες, να ενημερώνουν έγκαιρα το Σύλλογο ώστε από κοινού να διεκδικούμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα (χωρισμός σε μικρότερα τμήματα, ίδρυση τμημάτων ένταξης, υποδοχής κλπ.)

Δάσκαλοι – γονείς κοινή πορεία

παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger