Home » » Στα σκαριά σχέδιο ιδιωτικοποίησης της όποιας δημόσιας εκπαίδευσης υπάρχει ακόμα

Στα σκαριά σχέδιο ιδιωτικοποίησης της όποιας δημόσιας εκπαίδευσης υπάρχει ακόμα

Από giorgis , Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 | 4:14 μ.μ.

Θυμάστε όταν πριν λίγες μέρες ο κατά τύποις έλληνας πρωθυπουργός σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου και κορυφαία στελέχη της Γουόλ Στριτ, στην Νέα Υόρκη έβγαζε στο σφυρί την δημόσια περιουσία της χώρας λέγοντας ότι «μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν, ή να αξιοποιηθούν, περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, των οποίων η αξία ανέρχεται σε 270 δισεκατομμύρια ευρώ -ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο σχεδόν του χρέους της χώρας».

Αυτό που έκανε τότε ο ΓΑΠ-Τσολάκογκου ήταν κάτι πρωτοφανές (άσχετα αν πέρασε «απαρατήρητο» απ’ τα ΜΜΕ) αφού ποτέ στην ιστορία πρωθυπουργός τυπικά ανεξάρτητης χώρας προχώρησε σε αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της, για τον απλούστατο λόγο ότι οι αποτιμήσεις είναι σχετικές και τα αποτελέσματα τους αυξομειώνονται ανάλογα με την οικονομική συγκυρία. Διαφήμιζε μάλιστα, ο ΓΑΠ, στην ίδια παρουσία του, το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό της χώρας παρακαλώντας τους ξένους καπιταλιστές να ρθούν για να «επενδύσουν» στην χώρα μας.

Θυμηθήκαμε τα παραπάνω διαβάζοντας σήμερα την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που έδωσε σε όλα τα ΜΜΕ για να τα ενημερώσει για το τριήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ που πραγματοποιεί από χτες η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου. Απ’ ότι μαθαίνουμε θα επισκεφθεί την περιοχή της  «Silicon Valley» στην Καλιφόρνια, όπου στεγάζονται μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες. «Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο συστηματικός και οργανωμένος τρόπος μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη Silicon Valley στην Ελλάδα» και «η δημιουργία δικτύου ερευνητών - επιχειρηματιών μεταξύ κατ' αρχήν Silicon Valley και Ελλάδας» κ.ά.

Αν σκέφτεστε με τα παραπάνω ότι είναι στα σκαριά σχέδιο ιδιωτικοποίησης της όποιας δημόσιας εκπαίδευσης υπάρχει ακόμα δεν κάνετε καθόλου λάθος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger