Home » , » Γερμανία-Ρωσία-Συμμαχία;

Γερμανία-Ρωσία-Συμμαχία;

Από ciaoant1 , Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 | 8:44 μ.μ.

Σε συνέχεια των άρθρων μας Τι γίνεται με τη Γαλλία και την Κίνα; Γιατί η Κίνα «στηρίζει το ευρώ»; και Τι γίνεται με τη Γερμανία και τη Ρωσσία;




Από πού παίρνει την ενέργεια της η Ευρώπη; Που είναι οι "καταναλωτές του μέλλοντος" για τις εξαγωγές της; Όχι πάντως στις ΗΠΑ...

Κοινή αγορά Ε.Ε. και Ρωσίας προτείνει ο Πούτιν
Ως «δίδαγμα» από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προτείνει τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, η οποία θα εκτείνεται από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ.

Σε ολοσέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 25.11.10), ο Πούτιν προτείνει Ρωσία και ΕΕ να επιδιώξουν μία «αρμονική σύνθεση των δύο οικονομιών τους, οι οποίες διαθέτουν «συμπληρωματικούς αναπτυξιακούς παράγοντες», όπως τεχνολογία, αποθέματα φυσικών πόρων και επενδυτικά κεφάλαια.

Πρόταση Ε.Ε. για δημιουργία «ενεργειακού Σένγκεν» με τη Ρωσία
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότειναν σήμερα τη δημιουργία ενός «ενεργειακού Σένγκεν», ενός διασυνοριακού δικτύου μεταξύ των 27 μελών της ΕΕ και των κυριότερων ενεργειακών εταίρων των Βρυξελλών, δηλαδή της Ρωσίας και χωρών της κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

«Με ένα έξυπνο δίκτυο και καλές συνδέσεις μπορούμε να οραματιστούμε ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τα ρωσικά και ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια και το Desertec (το έργο παραγωγής ηλιακής ενέργειας) στη Σαχάρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, σε συνέδριο που οργανώθηκε στη Βαρσοβία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα ένα είδος ενεργειακού Σένγκεν», πρόσθεσε ο Μπούζεκ, αναφερόμενος στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ 25 χωρών της ΕΕ.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο Επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, συμφώνησε πλήρως με την αποψη του Μπούζεκ. «Παρακινούμαι να θέσω μια προβοκατόρικη ερώτηση, εάν κατά την επόμενη δεκαετία αντί να εισάγουμε φυσικό αέριο για να το μετατρέπουμε σε ηλεκτρική ενέργεια μπορούμε να το μετατρέπουμε σε ηλεκτρισμό στη Ρωσία», είπε. «Εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό από τεχνική και οικονομική άποψη, θα αποτελούσε μια βιώσιμη λύση για όλους μας», πρόσθεσε.

Ο Έτινγκερ ζήτησε επίσης στενότερη συνεργασία της ΕΕ με τους κυριότερους παροχείς ενέργειας. «Πιστεύω ότι η Τυνησία, η Αλγερία και άλλες μεσογειακές χώρες μπορούν να ενταχθούν στις συνομιλίες για την ενέργεια. Θεωρώ ότι η Τουρκία θα μπορούσε επίσης να ενταχθεί στο ενεργειακό δίκτυό μας, όπως και η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο με τη Ρωσία και το Τουρκμενιστάν και, στο μέλλον, με το Ιράκ», κατέληξε.

Και όπως λέγαμε και στα προηγούμενα άρθρα μας επί του θέματος, η Ρωσία και η Κίνα στηρίζουν το ευρώ, ως "αντι-δολάριο", καθώς βλέπουν ότι οι ΗΠΑ έχουν πάρει την πολιτική απόφαση να το υπερπληθωρίσουν και χρειάζονται μια "εναλλακτική λύση".

Ο Πούτιν προτείνει και νομισματική ένωση Ευρώπης (Γερμανίας) - Ρωσίας, και θεωρεί ότι θα πρέπει ο ρόλος του ευρώ να αναβαθμιστεί. Πόσο; Για δείτε αυτό - "το ευρώ να γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα":


Putin "Euro Should Be World's Reserve Currency"
Russia will join the euro one day

Vladimir Putin said it is "quite possible" that Russia will one day join the eurozone and create a currency that would eclipse the US dollar as the global reserve standard.

Putin is quoted as saying that, “Can it be supposed that one day Russia will be in some joint currency zone with Europe? Yes, quite possible.” And, echoing a common worldwide sentiment these days, Putin added, “We should move away from the excessive monopoly of the dollar as the only global reserve currency.”

Speaking at a conference in Germany the Russian prime minister, who is in the country for talks with Chancellor Angela Merkel, said he was convinced the euro would stabilise and strengthen despite the current sovereign debt crisis.

He said: "Yes, there are problems. But the economic policy of the European Central Bank and of the governments of leading European economies... convinces me that the stability of the euro will be ensured."

Πηγή:
http://dailyreckoning.com/putin-sugg...erve-currency/
http://dailybail.com/home/video-puti...-currency.html

Δείτε και αυτό το σύντομο βίντεο με δηλώσεις του Πούτιν και του Max Keiser - το βίντεο είναι μικρό αλλά πολύ περιεκτικό:

Όσο για τις κινήσεις Ρωσίας-Κίνας, κατήργησαν το δολάριο ως νόμισμα για τις μεταξύ τους συναλλαγές (θα χρησιμοποιούν το γουάν και το ρούβλι, τα δικά τους νομίσματα δηλαδή), ενώ η Κίνα αρχίζει σιγά-σιγά να ζητά από τις ΗΠΑ να πουλήσουν το χρυσό τους (σε αυτούς προφανώς), προκειμένου ειρηνικά να παραδώσουν έτσι και τα "σκήπτρα" στην Κίνα, και να μην πάνε σε πόλεμο, προκειμένου να πάρουν με τη βία αυτό που θέλουν, δηλαδή την παγκόσμια κυριαρχία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αλλά αυτό το διάστημα δε διαθέτω πολύ χρόνο για έρευνα και γράψιμο, οπότε δεν μπορώ να γράψω όσα θα ήθελα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger