Home » , » Κουρελόχαρτο το χαρτί επιστράτευσης των ναυτεργατών

Κουρελόχαρτο το χαρτί επιστράτευσης των ναυτεργατών

Από giorgis , Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 | 9:07 μ.μ.

Οι ναυτεργάτες έχουν ανάγκη την συμπαράσταση μας. (Δέστε το βίντεο).
Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, ανακοίνωσε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, μετά την απόφαση της ΠΝΟ για νέα 48ωρη απεργία μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ο υπουργός για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση απάγγειλε  την γνωστή κασέτα πως συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος και ότι υπάρχει «επείγουσα κοινωνική ανάγκη».

Τα συνδικάτα των ναυτεργατών δηλώνουν ότι το χαρτί της επιστράτευσης είναι γ’ αυτούς ένα κουρελόχαρτο και καλούν την εργατική τάξη να τους συμπαρασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά, για να μην περάσουν τα σχέδια του υπουργείου εφοπλιστών, όπως χαρακτήρισαν το υπουργείο στο οποίο ηγείται ο Γ. Διαμαντίδης.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2010 στις 11:26 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Ώρα μεγάλης ευθύνης
Υπόθεση όλης της εργατικής τάξης να γίνει η απάντηση στην επιστράτευση των ναυτεργατών που αποφάσισε η κυβέρνηση υλοποιώντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Το ίδιο μπορούν να κάνουν αύριο και σε άλλους κλάδους.

Κανείς εργατοϋπάλληλος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση.

Πρέπει να πληρώσουν. Οι εφοπλιστές, και τα κόμματά τους είναι εχθροί των ναυτεργατών. Καμιά σχέση δεν έχει η πρεμούρα τους να σπάσει η απεργία με το δικαίωμα - όπως λένε - των ταξιδιωτών να κινηθούν ελεύθερα, να «σωθεί» δήθεν ο τουρισμός. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία. Συγκεντρώνουν τα πυρά τους σ´ έναν κλάδο που έχει δοκιμαστεί στο καμίνι της ταξικής πάλης. Έχει κερδίσει μάχες. Έχει κουρελιάσει το φιρμάνι της επιστράτευσης που δυο φορές υπέγραψαν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το ΠΑΜΕ καλεί, τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές συνοικίες το πρωί να συζητήσουν και με τους άλλους συναδέλφους τους και μαζικά να αποφασίσουν να κατέβουν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα από το πρωί πιάνοντας όλες τις βάρδιες των εργαζομένων να τους ενημερώσουν και να οργανώσουν την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΥΡΙΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:15 π.μ.

Θλιβερό! Πήγα -τρέχοντας από τη δουλειά- για λίγο στη συγκέντρωση - ντροπή, ανυποψίαστος ότι ήταν ο γιορταστικός επικήδειος των εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ πάνω στο πτώμα της απεργίας των ναυτεργατών. Οταν έμαθα ότι πνο-παμε είχαν κλείσει την απεργία λόγω του "κουρελόχαρτου" της επιστράτευσης (αν κι εγώ είμαι πια πεισμένος ότι η επιστράτευση ήταν κυβερνητικό δώρο στους πνο-παμε που έψαχναν άλλοθι για το πούλημα της απεργίας), την έκανα τρέχοντας. Αν το σύστημα έχει τέτοια "αριστερά" τι τη θέλει τη δεξιά και το πασοκ;

Η πορεία μάλιστα αντι να γίνει στο λιμάνι, έγινε στα... στενά του Πειραιά όπως τότε το Δεκέμβρη που το κκε έκανε πορεία στο θησείο!

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:06 μ.μ.

ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ Κ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!ΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ!ΑΝ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΠΑΣ Κ ΝΙΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!ΟΣΑ ΚΤΗΡΙΑ Κ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ Κ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙΣ ΟΣΟ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ Κ ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ!ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ Κ ΣΥ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΎΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ''ΚΙΝΗΜΑ''!

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:08 μ.μ.

ΕΣΕΝΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....ΟΤΙ ΚΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ!ΕΛΠΙΖΩ 15/12 ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ!ΑΝ Κ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ!ΔΗΛΛΑΔΗ ΤΟΥ Ε.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger