Home » , » ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από giorgis , Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 | 10:16 μ.μ.

Ολοένα πιο ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη γίνεται η δράση των δυνάμεων της Ομάδας Δέλτα, των αστυνομικών που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας τις ημέρες των λαϊκών και εργατικών διαδηλώσεων με μηχανές μικρού κυβισμού.

Τα κρούσματα ακραίας αστυνομικής βίας και βαρβαρότητας από την εν λόγω ομάδα πληθαίνουν συνεχώς, με τα θύματα των... νέων Κοτζαμάνηδων της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι πάντοτε διαδηλωτές, εργαζόμενοι και νεολαίοι.
Πρόκειται για μια φασιστικής εμπνεύσεως αστυνομική δύναμη, την οποία και σύστησε στις αρχές του 2009, ο τότε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Γ. Ραχωβίτσας, υπό τις ευλογίες πάντοτε του τότε υφυπουργού Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκη, με πρόσχημα τη θωράκιση των μεγάλων αστικών κέντρων κατά της εγκληματικότητας.

Πίσω όμως από όλα αυτά, κρυβόταν ένα καλά σχεδιασμένο και άκρως τρομοκρατικό σχέδιο από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία της αστυνομίας για τον περαιτέρω εκφοβισμό των διαδηλωτών και την επιβολή του αισθήματος τρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Βέβαια τη συγκεκριμένη απόφαση της ίδρυσης της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, είχε επαινέσει και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την αμέσως επόμενη περίοδο που διετέλεσε υπουργός ΠΡΟΠΟ φρόντισε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο, καθώς και ο ΛΑΟΣ.

Η μοναδική και αποκλειστική αποστολή των ανδρών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως άλλωστε έχει γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα δράσης τους, τον Μάρτιο του 2009, είναι να επεμβαίνουν με άκρως επιθετικό τρόπο στις πορείες, να τις διεμβολίζουν οποτεδήποτε πάρουν εντολή, με μοναδικό σκοπό να τις διαλύσουν και να συλλάβουν διαδηλωτές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δολοφονικές επιθέσεις, καθώς όπως έχει συμβεί επανειλημμένα, οι άνδρες της Ομάδας Δέλτα πέφτουν με τις μηχανές έχοντας μεγάλη ταχύτητα επάνω σιο πλήθος, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των διαδηλωτών. Συν τοις άλλοις, δεν διστάζουν να ξυλοκοπήσουν αγρίως τα θύματα τους και να τα συλλάβουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φασιστικής δράσης των μοτοσικλετιστών της Ομάδας Δέλτα, αποτελεί το περιστατικό που συνέβη πέρυσι, τον Δεκέμβρη του 2009, στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης και τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλο. Τότε, όταν τα μπλοκ της πορείας είχαν φτάσει στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, μια ομάδα μοτοσικλετιστών πήρε εντολή και εφόρμησε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο κόσμο, τραυματίζοντας σοβαρά, την Αγγελική Κουτσουμπού (στέλεχος του ΕΕΚ και αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα) καθώς και αρκετούς άλλους διαδηλωτές.

Πανομοιότυπα, ήταν και τα όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα 15/11, έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, μετά το τέλος της διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, ενόψει των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ληφθούν στο πλαίσιο του μνημονίου. 'Οταν η πορεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και αριστερών οργανώσεων επέστρεφε στο Πολυτεχνείο, ξαφνικά αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα επιτέθηκαν στα οργανωμένα μπλοκ ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και αφού κατέβηκαν από τις μοτοσικλέτες άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως διαδηλωτές και περαστικούς, προχωρώντας ακόμα και σε συλλήψεις. Στο παραπάνω περιστατικό, μια νεαρή γυναίκα είκοσι έξι χρόνων, αμερικανίδα υπήκοος, ξυλοκοπήθηκε άγρια από άνδρες της Ομάδας Δέλτα, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σοβαρά τραυματισμένη στον Ερυθρό Σταυρό.

Το ίδιο επικίνδυνη είναι βεβαίως και η δράση της ομάδας ΔΙΑΣ, της οποίας «δίδυμο αδελφάκι» αποτελεί η νεοσύστατη ομάδα Δέλτα. Οι συγκεκριμένες αστυνομικές δυνάμεις, που διαφέρουν στο ότι χρησιμοποιούν μηχανές μεγάλου κυβισμού και υποτίθεται πως περιπολούν στα μεγάλα αστικά κέντρα για την πάταξη της εγκληματικότητας και των μικροκλοπών, στάθηκαν η αφορμή να χάσει τη ζωή του ένας δεκαεννιάχρονος μαθητής στα Χανιά, πριν από περίπου ένα μήνα. Ο άτυχος μαθητής δεν σταμάτησε με το μηχανάκι του σε μπλόκο αστυνομικών, με τους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να τον καταδιώκουν πιεστικά μέσα στην πόλη, με επακόλουθο το τραγικό συμβάν. Ακόμη, βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η εν λόγω ομάδα, ενοχοποιείται και για δεκάδες ξυλοδαρμούς και βασανισμούς άτυχων μεταναστών και μικροπωλητών που πέφτουν στο διάβα των νέων σερίφηδων των μεγάλων πόλεων.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως τόσο η Ομάδα Δέλτα όσο και η Ομάδα ΔΙΑΣ, αποτελούν δύο από τα πιο καινούργια εργαλεία της κυβέρνησης και της ελληνικής αστυνομίας για την επιβολή μιας ιδιότυπης «χούντας» μέσα στις μεγάλες πόλεις. Πρόκειται για έναν άκρως επικίνδυνο κατασταλτικό μηχανισμό τρομοκράτησης των διαδηλωτών αλλά και συνολικά όλων των πολιτών, με φασιστικές μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. 

Θα πρέπει να γίνει αίτημα όλων των πολιτών να διαλυθούν εδώ και τώρα οι δίκυκλες κρατικές δυνάμεις εφόρμησης που σκορπούν το φόβο με επιθέσεις και ξυλοδαρμούς ενάντια σε διαδηλωτές και σκοτώνουν αθώους πολίτες στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Πηγή: Κυριάκος Νασόπουλος - "Πριν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger