Home » » βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ του Παπουτσή σε βάρος γυναικών και παιδιών προσφύγων

βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ του Παπουτσή σε βάρος γυναικών και παιδιών προσφύγων

Από giorgis , Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010 | 8:15 μ.μ.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗς ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ:

Τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Δεκέμβρη στις 2.30πμ δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν με ρόπαλα και ασπίδες τις γυναίκες και τα παιδιά των Αφγανών και Ιρανών προσφύγων που βρίσκονταν εκεί από τη προηγούμενη μέρα το μεσημέρι όταν αντιπροσωπεία τους μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου έγινε αποδεκτή από τον διευθυντή(κΑμοιρίδη) και τον υπασπιστή (κΜάρκου)του Χ.Παπουτσή. Μάλιστα η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης υποσχέθηκε ότι «θα αρχίσουν να λειτουργούν οι επιτροπές ασύλου «στις 23/12, στις 29/12,συντομότατα» σύμφωνα με την έκφραση του κ. Αμοιρίδη. Όταν ζητήθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπήρξε απολύτως καμία δέσμευση αποδεικνύοντας πόσο μεγάλα είναι τα ψέματα περι νέου καθεστώτος εξέτασης ασύλου. Αυτα μπροστά σε μιά Αφγανή γυναίκα που θύλαζε το βρέφος της, η οποία παρευρίσκονταν στη συνάντηση!Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η δικαιολογία μη σύγκλισης επιτροπών ασύλου ενώ οι εκκλήσεις «κάντε λίγο υπομονή» παραμένουν μονότονα οι ίδιες για κάποιους που περιμένουν ακόμη και οκτώ η δέκα χρόνια μια απάντηση.

Όμως η συνέχεια ήταν μια απίστευτη και κυνική επίθεση των ΜΑΤ καθοδηγημένη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εκτελεσμένη με ναζιστική αθλιότητα από τον επικεφαλής ταξίαρχο Ιωάννη Λιούκα. Ο ίδιος πρωτοστάτησε στις χειροδικίες κατά παιδιού Ιρανής πολιτικού πρόσφυγα (η οποία έκανε την καταγγελία στις τηλεοπτικές κάμερες) προκαλώντας την οργή των φίλων του και την αγανάκτηση της μητέρας αντιμετώπισε τον δημοτικό σύμβουλο. Όταν ασφαλίτης άρχισε να φωνάζει στον δημοτικό σύμβουλο «πάρε τους μαύρους σου και φύγε», «να φύγετε, εδώ είναι Ελλάδα» ο Ταξίαρχος έδωσε πλήρη κάλυψη στο φασιστοειδές υπάλληλο του Παπουτσή.Δεν χρειάστηεκ η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασ΄σιτες αφού οι ασφαλίτες εκπληρωσαν αυτοβούλως αυτό το ρόλο.
Μετά από αυτό η εντολή για επίθεση κατά των εκατό προσφύγων την ώρα που διαμαρτυρόντουσαν ειρηνικά και είχαν ξαπλώσει στο δρόμο έδειξε πόσο κτηνώδης είναι η Αστυνομία του Παπουτσή όταν παίρνει την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας. Κλώτσησαν στο κεφάλι και έστειλαν στον Ευαγγελισμό ένα πρόσφυγα ενώ γυναίκες και παιδιά σπρώχνονταν για να εκκαθαριστεί η περιοχή γύρω στις 5μμ.
Συνέλαβαν τον Ριμπουάρ Κομπατί τον Ιρανό πολιτικό πρόσφυγα που πήρε άσυλο πρίν από ένα μήνα και άλλους δύο πρόσφυγες.

Ο ένας βασανίοστηκε κατα τη μεταφορά στου στη ΓΑΔΑ
Ακολούθησε διαδήλωση των προσφύγων μέχρι τα Προπύλαια όπου έγινε συνέλευση και ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις και θα κορυφωθούν στις 15 Γενάρη με το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία στον Αγιο Παντελεήμονα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΊΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα των προσφύγων για άσυλο.

 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:08 π.μ.

Νομίζω πως είναι τουλάχιστον ατόπημα, που στην αρχή του δελτίου ο Κωνσταντίνου υπογράφει σαν δημοτικός σύμβουλος ΧΩΡΙΣ να αναφέρεται το όνομα του συνδυασμού 'Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας'..
Δεν είναι προσωποπαγής η θέση και δεν εκλέχθηκε μόνος του ως μεμονωμένος, αλλά επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger