Home » » Λαϊκή αυτοάμυνα

Λαϊκή αυτοάμυνα

Από giorgis , Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 | 1:20 μ.μ.

Σε περασμένη ανάρτηση κάναμε λόγο τι είχε συμβεί στην Αθήνα, σαν σήμερα το 1944. Τώρα παραθέτουμε ένα δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» (18/12/1945) για να πάρουμε μια γεύση τι επακολούθησε στα επόμενα χρόνια:

«Η Αθήνα και ο Πειραιάς έζησαν χτες και προχθές ένα απ’ τα αιματηρότερα εικοσιτετράωρα της μεταδεκεμβριανής περιόδου. Ομαδικά μπλόκα, συλλήψεις και κακοποίηση δημοκρατικών πολιτών, χειροβομβίδες, δυναμιτιστικές απόπειρες, τραυματισμοί, διαρρήξεις σπιτιών, ληστείες, όλα τα γνωρίσματα των πιο μαύρων ημερών της κατοχής ξανάζησαν στις μέρες της "Δημοκρατικής" Κυβέρνησης του "Κέντρου". Παράλληλα έχει μελετηθεί και καταστρωθεί στις λεπτομέρειες το ομαδικό έγκλημα εναντίον των κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακιστούν, όπως δείχνει η προκήρυξη που δημοσιεύουμε σε άλλη στήλη και όπως πιστοποιεί το εβδομαδιαίο όργανο του ΕΔΕΣ στο χθεσινό του φύλλο όπου καλεί ανοιχτά τους δολοφόνους της Χ, των ταγμάτων και της Ειδικής να εξοντώνουν αμέσως όπου βρίσκουν πατριώτη.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενόχλησε τις συμμορίες των δολοφόνων, όχι μόνο δεν διέλυσε την Χ και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όχι μόνο δεν έθιξε τις σφηκοφωλιές των Χιτών και των μπουραντάδων που κυριαρχούν στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά αντίθετα με την στάση της υποθάλπει την τρομοκρατία, αποθρασύνει τους δολοφόνους και ουσιαστικά κηρύσσεται συνυπεύθυνη των εγκλημάτων των συμμοριών του Μαύρου Μετώπου.

Ο δημοκρατικός λαός διαπιστώνοντας ότι η "Δημοκρατική" κυβέρνηση όχι μόνο δεν περιόρισε αλλά επέτρεψε την ανάπτυξη της φασιστικής τρομοκρατίας των δολοφόνων, δεν θα αφήσει να σφαγιαστεί ανυπεράσπιστος από τους προδότες και συνεργάτες των Γερμανών. Εφαρμόζοντας μαζικά την λαϊκή αυτοάμυνα, θα υπερασπισθεί το ιερό δικαίωμα της ζωής του και θα απαντήσει στους θρασύτατους δολοφόνους με τα ίδια μέτρα που αυτοί εφαρμόζουν.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger