Home » , , » Σε νέο μετερίζι ο αγώνας μεταναστών

Σε νέο μετερίζι ο αγώνας μεταναστών

Από giorgis , Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 | 12:24 π.μ.

Τελικά  η κυβέρνηση μπροστά στην αποφασιστική στάση των μεταναστών απεργών πείνας αναγκάστηκε να  ξεχάσει  την τακτική τσαμπουκά που πήγε να επιβάλει, στηριζόμενη στους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, και έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα των απεργών πείνας προκειμένου αυτοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους από άλλο χώρο εγκαταλείποντας το κτίριο της Νομικής, μεταφερόμενοι με πορεία –και όχι με λεωφορεία όπως ήθελαν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί- μαζί με τους συμπαραστάτες στον αγώνα τους , σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα όσα είχαν προηγηθεί θα έχουμε από τους συντρόφους που βρίσκονται στο πλάι στων μεταναστών και τώρα βρίσκονται στους δρόμους.

 Εδώ να υπενθυμίσουμε τους όρους πού είχαν βάλει οι μετανάστες και έγιναν δεκτοί προκειμένου να αποχωρήσουν από την Νομική.
Να μπορούν να δέχονται ελεύθερα όλους όσους τους συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Να μην καταγράφονται από τους μπάτσους τα στοιχεία όσων επισκέπτονται τους απεργούς πείνας. Οι μπάτσοι δεν θα έχουν εμφανή παρουσία από το κτήριο. Η παραμονή των μεταναστών στο κτήριο που πήγαν δεν θα είναι για ορισμένο διάστημα όπως αρχικά είχε προταθεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2011 στις 2:37 π.μ.

Το θέμα των μεταναστών είναι καυτό και κεντρικό πολιτικό ζήτημα και όχι μόνο για τη χώρα μας. Σχεδιάστηκε και οργανώθηκε απεργία πείνας από τουλάχιστον 300 μετανάστες με κατάληψη στο κτήριο της Νομικής. Ο απροκάλυπτος εμετικός φασιστικός ρατσισμός που εκδηλώθηκε από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του αστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος –κόμματα και ΜΜΕ- και η διακριτική αποστασιοποίηση της συστημικής αριστεράς έδειξε πως η κατάληψη του κτηρίου της Νομικής ήταν μια εύστοχη επιλογή. Η απεργία πείνας αποκτούσε δυναμική και βαρύτητα και από αυτό το γεγονός για ιστορικούς - συμβολικούς λόγους. Η άμεση σκληρή αντίδραση των καθεστωτικών δυνάμεων ήταν η κινητοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών για την εκκένωση της Νομικής.
Εξ όσων γνωρίζω η συνέλευση των μεταναστών είχε αποφασίσει να παραμείνει στο κτήριο της Νομικής και όχι διαπραγματεύσεις για την εθελοντική εκκένωση του κτηρίου της Νομικής και τη μετακίνηση των μεταναστών και αλληλέγγυων σε άλλο κτήριο. Καταλαβαίνω ότι η διαπραγμάτευση έχει νόημα και για λόγους τακτικής αλλά σε σχέση με το στόχο για την νομιμοποίηση των μεταναστών ή για να κερδίσεις χρόνο κλπ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σόι διαπραγμάτευση είναι αυτή που γίνεται παρακάμπτοντας το στόχο.
Αποτέλεσμα: «Διεκδικούμε» την εθελοντική εγκατάλειψη της κατάληψης στη Νομική και την «ειρηνική» μετακίνηση των καταληψιών απεργών πείνας σε άλλο κτήριο με πορεία.
Συνεπώς όσοι και όσες πολιτικές δυνάμεις συμμετείχαν, στήριξαν, σχεδίασαν, οργάνωσαν κλπ. την απεργία πείνας των μεταναστών ή δεν εκτίμησαν σωστά τη βαρύτητα και τη δυναμική του εγχειρήματος ή στόχευαν μόνο σε μια ευκαιριακή και πρόσκαιρη ανάδειξη του ζητήματος των μεταναστών.
Και στις δυο περιπτώσεις είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι για ότι τέλος πάντων εννοούμε στη χώρα μας επαναστατική ή σκέτο αριστερά. Γιατί αν δεν έχεις τη δύναμη να υπερασπίσεις τουλάχιστον με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους την επιλογή σου δεν την υλοποιείς. Αν επιδιώκεις την ανάδειξη του ζητήματος των μεταναστών, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να το κάνεις με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελέσματα.
Εν τέλει γι’ αυτό που αυτοπροσδιορίζεται ως επαναστατική ή σκέτο αριστερά και όσοι από μας βαυκαλιζόμαστε ως επαναστάτες ή σκέτο αριστεροί μάλλον ισχύει η πολύ εύστοχη φωτογραφία σε κάποια ανάρτησή του ιστολογίου: Κωλόμταρο μας πήραν είδηση.

Σημ. Μέχρι αυτή την ώρα το δούλεμα από την πλευρά του ολοκληρωτικού καθεστώτος στις «διαπραγματεύσεις» πάει σύννεφο.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2011 στις 1:35 μ.μ.

ΡΟΜΠΙΤΣΕΣ ΟΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ - ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ COLPO GROSSO ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger