Home » , , » Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»

Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»

Από giorgis , Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 | 1:16 μ.μ.

Εχτές όταν όλα τα ΜΜΕ είχαν σαν πρώτο θέμα την «μεγάλη επιτυχία» της «αντιτρομοκρατικής» να συλλάβει 4 νεολαίους που τους παρουσίαζε ότι συμμετείχαν σε οργάνωση μειοψηφικής ένοπλης βίας, είχαμε περιοριστεί σε μια ανάρτηση που παραθέταμε πώς παρουσίαζαν το γεγονός δυο καθεστωτικά τηλεοπτικά κανάλια και γράφαμε: «Η πληροφόρηση που έχουμε για τις 4 προσαγωγές ή συλλήψεις (δεν έχει διευκρινιστεί αυτό) που έκανε η «αντιτρομοκρατική» είναι μόνο από τα καθεστηκυία ΜΜΕ, οπότε δεν πρόκειται να μπούμε σε κανέναν σχολιασμό».

Σήμερα, αρχίσουν κάπως να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, και το πληροφορούμαστε από ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που αναφέρεται στην περιπέτεια που είχε ένας απ’ αυτούς που είχε συλληφθεί.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δικτύου και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους:

Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»

Η τρομοκρατική σύλληψη και ο άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς του αγωνιστή Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου πρέπει να αποτελέσει σήμα κινδύνου για το πού οδηγεί η «αντιτρομοκρατική σταυροφορία». Το στέλεχος του Συνασπισμού και αρχισυντάκτης του portal Red Notebook συνελήφθη από μασκοφόρους της αντιτρομοκρατικής που είχαν προτεταμένα πυροβόλα όπλα, ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της μεταφοράς του στη ΓΑΔΑ, υπέστη εξευτελιστικές συμπεριφορές στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ (δημόσιο γδύσιμο, ύβρεις κτλ), και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με ένα «συγγνώμη σε περάσαμε για άλλον που του μοιάζεις».

Η ταλαιπωρία του Δημοσθένη αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορούν άσχετοι άνθρωποι (ακόμα και περαστικοί…) να βρεθούν στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής». Επιπλέον, γκρεμίζει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ότι οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελιστικές συμπεριφορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συλλήψεων. Ας θυμηθούμε μόνο τις καταγγελίες των συλληφθέντων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα που υπέστησαν ανάλογες συμπεριφορές.

Η αστυνομική βαρβαρότητα όμως δεν βρίσκει εφαλτήριο μόνο στη λογική ότι δικαιώματα κι ελευθερίες πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της διωκτικής αποτελεσματικότητας. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η “αστυνομοδημοσιογραφία” που έστησε και χτες βράδυ ένα ακόμα τρομοσόου για να δημιουργηθούν εντυπώσεις εν όψει της δίκης της Δευτέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς τις καταγγελίες του παθόντος, οι διάφοροι τιτάνες της δημοσιογραφίας και των «αποκλειστικών πληροφοριών» δεν θα είχαν βγάλει λέξη. Και είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι η γκεμπειλική επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας συνεχίζεται σήμερα το πρωί, με τη διαρροή ότι “ο Παπαδάτος ήταν στην πραγματικότητα μέλος ένοπλης οργάνωσης, αλλά απελευθερώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων”.

Η αποχαλίνωση της κρατικής καταστολής είναι ολοφάνερη. Είναι στο χέρι μας να οργανώσουμε μαζικές κοινωνικές αντιστάσεις που θα βάλουν φραγμό στην επελαύνουσα κρατική βαρβαρότητα.

Αθήνα 14/1/2011

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2011 - 1:41 μ.μ.

Λίγο οξύ το σχόλιο,εκνευριστική όμως και η τόση ανικανότητα(?) να μη μπορεί ή να μη θέλει να δει να δει κάποιος πέρα από τη μύτη του

-------------
Οι γνωστές μπούρδες

δημοσιεύτηκε σήμερα από anonymous
τροποποιήθηκε σήμερα

"Σόρυ σας περάσαμε για άλλον".Και επειδή ρε δικτυάδες κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε,όπως κάνει και ο Συν,θάπρεπε και εμείς να κάνουμε το ίδιο.να το παίξουμε βλάκες ?Ας μη μιλήσουμε για το ότι πάτε να σιγοντάρετε την εκδοχή τπερί 'λάθους" μόνο και μόνο επειδή τόπε οΣΥΝ χωρίς να αναρωτιέστε για τίποτα περισσότερο.

Γιατί ρε παίδες μόνο η εκδοχή των μπάτσων και η δκιά σας *? γιατί δύο εκδοχές και όχι τρεις,γιατί να μην επρόκειτο ούτε για λάθος βρε ξύπνιοι,αλλά ούτε και τα γνωστά γενικόλογα που αραδιάζεται,αλλά για μία προειδοποίηση όπως πολύ το συνηθίζουν οι άνθρωποι της νύχτας από την οποία και αντλεί τις μεθόδους τηςλόγω και των διασυνδέσεων της η αντιτρομοκρατική αλλά και άλλες μονάδες του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους?Ας πούμε ότι οι κατεπαν'άληψη προειδοποιήσεις προς ΚΚΕ μεριά,από συγκροτήματα μμε καθώς και μέσα στην ίδια τη Βολή από επίσημα χείλη ΜΠΑΤΣΟΚ (και όχι μόνο) που τις έκανε ουσιαστικά γαργάρα το κώμα,λάθος και αυτές και....πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος στο... στόχαστροπου αφορούν τον απλό πολίτη?

Δηλαδή βρε πολιτικοποιημένα άτομα και με πείρα(όπως ισχυρίζεστε) από αγώνες, γεγονότα όπως τα παραπάνω θέλεται να μας πείτε ότι είναι μία από τα ίδια ? ότι οι άμεσες πλέον απειλές κατά ΚΟΜΜΑΤΩΝ του Ελλ.Κυνοβουλίου και όχι απλά κατά "απλών πολιτών" είναι ένα και το αυτό?


*πόσο εύκολα μπορούν άσχετοι άνθρωποι (ακόμα και περαστικοί…) να βρεθούν στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής». Επιπλέον, γκρεμίζει και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ότι οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελιστικές συμπεριφορές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συλλήψεων. Ας θυμηθούμε μόνο τις καταγγελίες των συλληφθέντων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα που υπέστησαν ανάλογες συμπεριφορές. Η αστυνομική βαρβαρότητα όμως δεν βρίσκει εφαλτήριο μόνο στη λογική ότι δικαιώματα κι ελευθερίες πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της διωκτικής αποτελεσματικότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger