Home » , » Όλοι γουστάρουμε αλλαγές Άννας Διαμαντοπούλου...σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Άννας Διαμαντοπούλου

Όλοι γουστάρουμε αλλαγές Άννας Διαμαντοπούλου...σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Άννας Διαμαντοπούλου

Από ciaoant1 , Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 | 4:04 μ.μ.


Καθώς η επίθεση της κυβέρνησης είναι σε όλα τα μέτωπα, "με τι να πρωτοασχοληθείς". Η εκπαίδευση έχει μείνει λίγο παραμελημένη - ας δούμε λοιπόν μια πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του υπουργείου (από την εταιρία MRB με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ), σύμφωνα με την οποία...το 97% του λαού συμφωνεί πλήρως με τις προτάσεις του υπουργείου (που οι περισσότεροι ούτε επιφανειακά δε γνωρίζουν βέβαια) και επιθυμεί...επίσπευση της διαδικασίας. Εδώ το σχετικό άρθρο από την "Καθημερινή":

Φοιτητές και γονείς υπέρ αλλαγών
Η συντριπτική πλειοψηφία τις θεωρεί επιβεβλημένες και συμφωνεί με τις προτάσεις του υπουργείου

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα του υπουργείου (από την εταιρία MRB με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ) στην οποία μετείχαν 404 φοιτητές, 455 γονείς μαθητών γυμνασίου, λυκείου και φοιτητών και 1.002 άτομα από το ευρύ κοινό. Οι συμμετέχοντες ομονοούν ότι πλέον απαιτούνται τομές στα ΑΕΙ. Το 97,4% των φοιτητών πανεπιστημίου και το 97% των ΤΕΙ συμφωνούν ότι μάλλον ή σίγουρα οι αλλαγές πρέπει να γίνουν.

Μάλιστα, παρότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ακριβώς τις προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου, με βάση όσα έχουν πληροφορηθεί, το 79,4% των γονιών θεωρεί ότι πρέπει να υιοθετηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές.

Η σαπίλα [και] στην εκπαίδευση πρέπει να χτυπηθεί - μόνο που τα μέτρα της κυβέρνησης χειροτερεύουν την κατάσταση. Την ίδια ώρα, οι απελπισμένοι φοιτητές, γονείς, κτλ θέλουν αλλαγές, είναι (γιατί άραγε; ) παντελώς ανενημέρωτοι, καθώς η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της τους έχουν αφήσει "στο σκοτάδι".

Θυμίζουμε λοιπόν μια παλιότερη ανάρτηση, που παρουσιάζει τα βασικά σημεία των προωθούμενων αλλαγών στα πανεπιστήμια, που έχουν υπογραφεί εδώ και χρόνια σε συνθήκες όπως αυτές της Μπολώνια, κτλ, και γι' αυτό ο βασικός τους πυρήνας είναι ίδιος ανεξαρτήτως κόμματος.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σχολιάσουμε και την "πολύ καλή και αποδοτική" επένδυση της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία. Άλλωστε, η "Ελευθεροτυπία" ήδη από τις 14 Ιανουαρίου είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για το θέμα, όπου ανέφερε τα εξής:

ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
500.000 ευρώ για γκάλοπ!

Σε έρευνες της κοινής γνώμης, για τις οποίες θα πληρώσει 500.000 ευρώ, στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει εξαγγείλει για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας, με την εκπαίδευση να υφίσταται δραστικές περικοπές δημουργώντας αρνητικό ρεκόρ 35ετίας, το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με καταγγελία της ΟΛΜΕ, συνεχίζει να μοιράζει προκλητικά τεράστια ποσά από το ΕΣΠΑ για καταγραφή, σχεδιασμό και διαφήμιση εκπαιδευτικων δράσεων.

Τα 500.000 ευρώ που θα δοθούν για γκάλοπ είναι χρήματα που εντάσσονται στον προϋπολογισμό που προβλέπει το ΕΣΠΑ για πράξεις που αφορούν έρευνες θεμάτων παιδείας. Μέχρι στιγμής, από αυτά έχουν προκηρυχτεί έργα ύψους 200.000 ευρώ τα οποία μάλιστα έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν ιδιωτικές εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Πρόκειται για τις εξής προκηρύξεις:

1 Διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων ανώτατης εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 59.901 ευρώ. Εχει ανατεθεί στην εταιρεία MRB HELLAS (28/9/10 αρ. πρωτοκόλλου ανάθεσης 14436).

2 Διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 33.210 ευρώ. Εχει ανατεθεί στη METRON ANALYSIS (24/9/10 αρ. πρωτοκόλλου ανάθεσης 14094).

3 Διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων διά βίου μάθησης με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ (7/9/10 αρ. πρωτοκόλλου πρόσκλησης 12358).

4 Διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων Λυκείου-λυκειακής εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ (6/10/10 αρ. πρωτοκόλλου πρόσκλησης 1588).

Να σημειωθεί εδώ ότι για κάποια από τα παραπάνω έργα οι αλλαγές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα το νομοσχέδιο για τη διά βίου μάθηση. Επομένως, τι νόημα έχει η εκ των υστέρων καταγραφή της κοινής γνώμης;


Η απάντηση στο ερώτημα της "Ελευθεροτυπίας" είναι απλή: Αν κάνουμε εμείς τις δημοσκοπησεις, τότε μπορούμε και να ελέγχουμε τα αποτελέσματα τους, και να βγάζουμε πχ ότι τάχα...το 97% του λαού είναι υπέρ των προωθούμενων νομοσχεδίων.

Την ίδια ώρα, έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η διαμαρτυρία συμβασιούχων καθηγητών στα πανεπιστήμια (πχ εδώ), ή άλλων παρόμοιων "ασήμαντων ανθρώπων" που εργάζονται εκεί,μόπως πχ καθαρίστριες, γραμματειακό προσωπικό, κτλ, για εξίσου "αδιάφορες αφορμές" όπως πχ ότι δεν τους πληρώνουν, κτλ.

Μα ποιος νοιάζεται για αυτά άραγε; Ουφ, μας έχουν κουράσει, εμείς θέλουμε τις κυβερνητικές προτάσεις για την εκπαίδευση (σε ποσοστό 97%), οπότε αυτού του είδους τα περιστατικά απλά δε σημαίνουν τίποτα, είναι σα να μην υπάρχουν.


Εδώ τα καλά πανεπιστημιακά διπλώματα - πάρε κόσμε! Έτσι κι αλλιώς, δουλειά δε θα βρίσκετε, οπότε τουλάχιστον πληρώστε τα κολέγια, πάρτε ένα δίπλωμα "αμφιβόλου αξίας", ρίξτε και τα δικαιώματα των υπόλοιπων πτυχίων, βάλτε και δίδακτρα, και μετά αρχίστε να ψάχνετε για δουλειά. Όσοι βρείτε, καλώς. Οι υπόλοιποι τον πούλο


Αναγνώριση των πρώτων πτυχίων franchised
Το Γαλλικό Κολλέγι IdEF είναι το πρώτο του οποίου τα εθνικά γαλλικά πτυχία που απομένονται από το Paris 13 αναγνωρίστηκαν και στην Ελλάδα.

Με την πράξη 6/2010 του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων(ΣΑΕΠ), αναγνωρίστηκε το πρώτο franchised τετραετές πτυχίο (Maitrise) το οποίο απένειμε το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 σε φοιτήτρια του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF.

Οι σπουδές για την απόκτηση του τετραετούς Eθνικού Γαλλικού Πτυχίου (Maîtrise) έγιναν στην Αθήνα, στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:25 μ.μ.

Το τελευταίο διάστημα οι κυβερνώντες -στην προσπάθειά τους να πείσουν εκείνους τους πολίτες που "στέκονται" σκεπτικά απέναντι στις προτάσεις τους και τα ν/σ- καταθέτουν και συνοδεύουν τα σχετικά ν/σ και με μιά δημοσκόπηση αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας από αμφιλεγόμενες γνωστές εταιρείες.
Π.χ. Π"κωνσταντίνου ν/σ γαι τα "κλειστά" επαγγέλματα, Λοβέρδος ν/σ για την υγεία κλπ.Αυτά είναι για την αντιμετώπιση του λαικού κινήματος στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης,βάσει των μαθημάτων που πήραν από τον καθηγητή του Χάρβαρντ - αν θυμάστε
στα τέλη του 2009 με αρχές του 2010.Περιττό να αναφέρω τους αριστεύσαντες Π"κωνσταντίνου, Λοβέρδος.Ο ΓΑΠ είναι εκτός συναγωνισμού. Προκειμένου να κάνουν την προπαγάνδα τους και να έχουν τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με το μέρος τους -που θα τις χρειαστούν- για χειραγωγήσουν τους πολίτες.

PILATOS

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger