Home » , » Για την αντιπαράθεση μεταξύ Θ. Αναστασιάδη και Γ. Παπακωνσταντίνου

Για την αντιπαράθεση μεταξύ Θ. Αναστασιάδη και Γ. Παπακωνσταντίνου

Από giorgis , Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 | 1:36 μ.μ.

  Παρακολουθείται, υποθέτουμε τον ψιλοχαμό που έχει δημιουργηθεί από την αντιπαράθεση του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με δυο λόγια το στόρυ της υπόθεσης. Την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο αναφέροντας ευνοϊκές αποφάσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου «για τον υπ΄αριθμόν 1 οφειλέτη φόρων του Ελληνικού Δημοσίου, τον κ. Γ. Ραπτόπουλο της EXPRESS SERVICE», όπως έγραφε.
Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα και με ανακοίνωση του υπουργείου του, απορρίπτει τα γραφόμενα της εφημερίδας και τα αποδίδει με την υπόθεση  των 5,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του εκδότη της, Θέμου Αναστασιάδη το 2008.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να θυμίσουμε την ιστορία  με τα 5.500.000 ευρώ που μέσα σε μαύρες σακούλες κατέθεσε ο κ. Θέμος σε λογαριασμό του στη γαλλική τράπεζα BNP PARIBAS αλλά και με εκείνη  με τις τρεις επιταγές, συνολικής αξίας γύρω στο 1.300.000 ευρώ, που είχε πάρει από την Ελβετία και τα είχε πάνω του σε έλεγχο στα γαλλοελβετικά σύνορα.
Ακολούθησε η ιστορία με το ροζ DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Θέμο, και η υπόθεση με τα «μαύρα εκατομμύρια» του Αναστασιάδη βρέθηκαν στις δικαστικές καλένδες. Η όλη υπόθεση έδειχνε ότι θα καταλήξει αποδίδοντας κάποιες φορολογικές παραβάσεις στον εκδότη του «Πρώτου Θέματος».

Ερχετε όμως η Ντόρα Μπακογιάννη που έχει ανοιχτό μέτωπο με τον Θ. Αναστασιάδη, καταθέτει σχετική ερώτηση στην βουλή, απαντάει ο Παπακωνσταντίνου και το θέμα έρχεται πάλι στην επικαιρότητα.
Μάλιστα στην ανακοίνωση του, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Αναστασιάδης έχει στείλει στον Γ. Παπακωνσταντίνου δύο εξώδικα, σχετικά με την απάντηση που έδωσε στη Βουλή για την υπόθεση και τη σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ και κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών». Αναφέρει επίσης ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της φυλλάδας «Πρώτο Θέμα».

Δριμύτατη η αντίδραση του Θέμου που μέσα απ’ την ιστοσελίδα του γράφει σήμερα:  «Λυπούμαστε ιδιαίτερα που με τις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί την εικόνα "διαπλεκόμενου" υπουργού, που επιχειρεί να εκβιάσει και να φιμώσει τον Τύπο. Ομως ό,τι και να πράξει σε βάρος της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε με αδιάσειστα στοιχεία ενέργειές του με τις οποίες ευνοεί, συγκαλύπτει ή διαπλέκεται με μεγαλοεπιχειρηματίες και επώνυμους, την ίδια ώρα που σφαγιάζει κατά τον πλέον ανάλγητο τρόπο τον απλό και ανώνυμο Ελληνα εργαζόμενο».

Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε περισσότερο σ’ αυτό το θέμα. Θα διακινδυνεύσουμε όμως μια πρόβλεψη.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι μεγάλο «μούτρο» και καθόλου εύκολος αντίπαλος. Αυτό το  το έχει δείξει όλη η δημοσιοκαφρική του διαδρομή. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρασε απ’ όλα τα δημοσιογραφικά μετερίζια και υπηρέτησε πιστά τους εργοδότες του κάποιοι απ’ τους οποίους ανήκουν στην αφρόκρεμα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας –Αλαφουζέϊκο, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης-, αποκτώντας πείρα και διασυνδέσεις.
Οσες φορές άνοιξε μέτωπα –π.χ με Τριανταφυλλόπουλο, Μπόμπολα- βγήκε νικητής. (Η τελευταία του αντιπαράθεση με τον ισχυρό άντρα του ΔΟΛ, Ψυχάρη, κατέληξε σε παρασκηνιακό συμβιβασμό). Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι η κόντρα που παρακολουθούμε τώρα και φαίνετε να οδηγείται στα άκρα μεταξύ Παπακωνσταντίνου και Αναστασιάδη δεν αποκλείεται να είναι παρά προειδοποιητικές βολές, που οφείλονται σε αντιπαραθέσεις συμφερόντων, κάτι το συνηθισμένο στο αστικό σύστημα.     

Δηλαδή και αυτό το θέμα που φαίνετε τώρα να μονοπωλεί κάποια ΜΜΕ σε λίγο καιρό θα έχει εξαφανιστεί από την επικαιρότητα αφού θα έχει μεσολαβήσει παρασκηνιακός συμβιβασμός ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger