Home » , , » "Aύριο μπορεί να έχουμε νεκρό απεργό"

"Aύριο μπορεί να έχουμε νεκρό απεργό"

Από giorgis , Τρίτη 1 Μαρτίου 2011 | 3:05 μ.μ.

Την στιγμή που 56 μετανάστες απεργοί πείνας βρίσκονται σε άθλια σωματική κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση πέρα από την αδιάλλακτη στάση της να ικανοποιήσει τα αυτονόητα αιτήματά τους, στέλνει και τους πραιτοριανούς του Παπουτσή σε μια επίδειξη άκρατου αυταρχισμού για να εμποδίσει εκδήλωση αλληλεγγύης.
Αυτό έγινε σήμερα στην συνέντευξη που οργάνωσε ο Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα. Ηταν τόσο προκλητική η συμπεριφορά των μπάτσων που έφτασε ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης να δηλώνει: «Ζω 40 χρόνια στο εξωτερικό και δεν έχω ξανασπρωχθεί ποτέ με αυτό τον τρόπο από την Αστυνομία». «Η Ελλάδα έχει κερδίσει πολλά πρωτεία και ελπίζω να μην κερδίσει το θάνατο ενός μετανάστη. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει κάτι γιατί οι μετανάστες μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε και εμείς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη.

Εν τω μεταξύ οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους απεργούς πείνας μετανάστες συνεχίζονται.
Το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης έκαναν δίωρο συμβολικό αποκλεισμό   στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα,  ενώ την Παρασκευή 4 Μάρτη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αθήνα οργανώνει συγκέντρωση στο Μουσείο.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και διαπραγμάτευση, αύριο μπορεί να έχουμε νεκρό απεργό», δήλωσε για την κατάσταση της υγείας των 50 μεταναστών-απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο οποίος μίλησε και για μη αναστρέψιμες, πλέον, βλάβες στην υγεία τους.
«Μεταφέρονται στα νοσοκομεία με υπογλυκαιμία που είναι ιδιαίτερη επικίνδυνη και στην καλύτερη περίπτωση, αφήνει βαριές βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα» τόνισε ο ίδιος γιατρός.
.
Προχθεσινή ανακοίνωση των απεργών πείνας μεταναστών στην Θεσσαλονίκη αναφέρει:

Είμαστε οι 50 απεργοί πείνας, εργάτες μετανάστες που στεγαζόμαστε στον 7ο όροφο του ΕΚΘ. Βρισκόμαστε στην 34η μέρα απεργίας πείνας.

Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της  ζωής  μας.
Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση μας στον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.
Ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας από το σκοτάδι στο φως.

Όλες  αυτές τις μέρες πολλοί  άνθρωποι είναι δίπλα μας. Μιλήσαμε με τα παιδιά της αλληλεγγύης και τους είπαμε πως ο χρόνος μας τελειώνει. Πως πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο γιατί αν ο αγώνας μας δεν δικαιωθεί, θα οδηγηθούμε στο θάνατο.

Καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση παίζει μαζί μας όπως άλλωστε τόσο καιρό παίζει με τη ζωή μας. Η ζωή μας όμως είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Από τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη κόβουμε τη ζάχαρη. Δεν έχουμε άλλη λύση.

Ξέρουμε ότι δηλώσατε τη συμπαράσταση σας με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και υπογραφές. Τώρα σας ζητάμε να κάνετε κάτι παραπάνω.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 6, στο Άγαλμα του Βενιζέλου  η  Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε πορεία  συμπαράστασης μας. Σε αυτή την πορεία θέλουμε να κατέβει ακόμα πιο πολύς κόσμος για να ακουστεί η φωνή μας στα αυτιά της κυβέρνησης που μέχρι τώρα μας αγνοεί. Γι' αυτό σας ζητάμε να καλέσετε κι εσείς την Πέμπτη το δικό σας κόσμο να διαμαρτυρηθεί μαζί μας. Έτσι θα νιώσουμε ότι τα λόγια και οι υπογραφές σας είναι πραγματικό ενδιαφέρον για τη ζωή μας.

Περιμένουμε την απάντηση σας στο δρόμο για να νικήσει η δικαιοσύνη και η ζωή.
 
 Οι 50 απεργοί πείνας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger