Home » » Εξέγερση και κρίση στην Ελλάδα

Εξέγερση και κρίση στην Ελλάδα

Από giorgis , Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 | 3:17 μ.μ.

 Εξέγερση και κρίση στην Ελλάδα
Μεταξύ ενός παρόντος που δεν έχει φύγει και ενός μέλλοντος που δεν έχει έρθει

Νέο βιβλίο από το Occupied London και την AK Press

Πώς προέκυψε η εξέγερση του Δεκέμβρη και τι άφησε πίσω της; Πώς επηρέασε τον κόσμο που συμμετείχε και τον κόσμο που την παρακολούθησε από μακριά; Αφορούσε η εξέγερση αυτή αποκλειστικά την Ελλάδα ή υπάρχουν και μερικά συμπεράσματα που αφορούν στην εξεγερτική δράση παγκοσμίως.

Το 'Εξέγερση και Κρίση στην Ελλάδα' είναι μια συλλογική προσπάθεια να καταπιαστούμε ως ανταγωνιστικό κίνημα με αυτά τα ερωτήματα, μεταξύ άλλων. Το βιβλίο – μία συνεργασία των αναρχικών συλλογικοτήτων Occupied London και AK Press – επιχειρεί να προσεγγίσει τη μεταβατική περίοδο από την εξέγερση του 2008 μέχρι τη σημερινή κρίση. Πάνω από είκοσι συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναλύουν πως πραγματοποιήθηκε η εξέγερση, τις παρακαταθήκες που άφησε, το τι σημαίνει και πως επηρεάζει το κίνημα στην εποχή της κρίσης και του ΔΝΤ.

*********
Στο “Revolt and crisis in Greece” γράφουν οι: Βάσω Μακρυγιάννη, Χάρης Τσαβδαρόγλου, Χρήστος Φιλιππίδης, Χρήστος Γιοβανόπουλος, Τα Παιδιά της Γαλαρίας, Metropolitan Sirens, Γιάννης Καλλιάνος, Χαρά Κούκη, Kirilov, Some of us, Σούλα Μ., Χρήστος Λυντέρης, Γιάννης Καπλάνης, David Graeber, Χρήστος Μπουκάλας, Alex Trocchi, Αντώνης Βραδής και Δημήτρης Δαλάκογλου.

Εικονογράφηση εξωφύλλου: Λέανδρος
Σχεδιασμός και Μακέτα εξωφύλου: Tim Simons
Σχεδιασμός και σελιδοποίηση: Klara Jaya Brekke
Επιμέλεια: Αντώνης Βραδής και Δημήτρης Δαλάκογλου
********

Το Occupied London είναι μια αναρχική συλλογικότητα που από το 2007 εκδίδει το ομώνυμο περιοδικό στο Λονδίνο. Επιχειρεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα συζήτησης εντός του ανταγωνιστικού κινήματος φιλοξενώντας κατά καιρούς κείμενα διαφόρων συλογικοτήτων και συγγραφέων από όλο τον κόσμο, όπως των Nasser Abourahme, Zygmunt Bauman, Franco Berardi, Manuel Castells, Mike Davis, Richard Pithouse, Marina Sitrin και πολλών άλλων (βλ. www.occupiedlondon.org). Από τον Δεκέμβρη του 2008 η κολλεκτίβα διατηρεί ένα δραστήριο blog στα Αγγλικά, με συχνές ανανεώσεις που αφορούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα από μια αναρχική σκοπιά: www.occupiedlondon.org/blog

Η ΑK Press είναι εκδοτικός οίκος αναρχικών και ριζοσπαστικών βιβλίων που λειτουργεί υπό εργατική αυτοδιαχείριση. Ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μια κολλεκτίβα δέκα αναρχικών από το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, τη Βαλτιμόρη και το Εδιμβούργο. Εκδίδει πάνω από είκοσι καινούργια βιβλία κάθε χρόνο και διανέμει πολλές χιλιάδες τίτλους που εκδίδονται από παρόμοια εκδοτικά εγχειρήματα.
http://www.akpress.org http://revolutionbythebook.akpress.org

*************

Τα έσοδα από το “Revolt and Crisis in Greece” θα διατεθούν σε αναρχικά τυπογραφικά και εκδοτικά εγχειρήματα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Ευρωπαϊκής έκδοσης θα διατεθούν στη Ρόττα (τυπογραφική κολλεκτίβα που στεγάζεται στην Villa Amalias) και της Αμερικανικής έκδοσης, στην AK Press.
--
Voices of Resistance from Occupied London
An anarchist journal of theory and action

http://www.occupiedlondon.org/

Απρίλιος 2011 (ΗΠΑ), Μάιος 2011 (Ευρώπη) | Αγγλική έκδοση | “Revolt and Crisis in Greece: Between a present yet to pass and a future still to come” | $18 · €10 · £10 | 356 σελίδες | αρ. ISBN: 978098305971 | Περισσότερες πληροφορίες: http://revoltcrisis.org και http://www.akpress.org
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger