Home » , , » Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι 9 στα 10 blog, σε παγκόσμια μάλιστα κλίμακα, είναι...παράνομα;

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι 9 στα 10 blog, σε παγκόσμια μάλιστα κλίμακα, είναι...παράνομα;

Από ciaoant1 , Σάββατο 21 Μαΐου 2011 | 10:41 μ.μ.

Όλα τα τετραγωνάκια αργά ή γρήγορα μαζεύονται από ελάχιστους παίχτες (τελικά από έναν - μονοπώλιο). Οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο κάθε φορά που πέφτουν στα τετραγωνάκια που αποτελούν ατομική ιδιοκτησία κάποιου άλλου παίκτη, μέχρι που αργά ή γρήγορα χρεωκοπούν.


Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο παραλογισμός τη ατομικής ιδιοκτησίας; Όπως αποδεικνύεται "δεν υπάρχουν όρια" στην ανθρώπινη φαντασία, και άρα μπορεί να φτάσει πολύ μακρυά.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι 9 στα 10 blog, σε παγκόσμια μάλιστα κλίμακα, είναι...παράνομα;

Οι εφηµερίδες άρχισαν να διεκδικούν τα πνευµατικά τους δικαιώµατα
Οταν ο 20χρονος Μπράιαν Χιλ, µπλόγκερ από τη Β. Καρολίνα,ανέβαζε στην ιστοσελίδα του µια φωτογραφία ενός άνδρα ασφαλείας αεροδροµίου, δεν φανταζόταν επ’ ουδενί τι τον περίµενε. Το έµαθε έναν µήνα µετά, από έναν ρεπόρτερ της «Las Vegas Sun» που προσπαθούσε να γράψει ένα κοµµάτι για µια εταιρεία µε έδρα τη Νεβάδα, τη Righthaven. Η εν λόγω εταιρεία τού έκανε αγωγή γιατί η φωτογραφία ανήκε στην εφηµερίδα «The Denver Post». Αν και ο νεαρός άνδρας την κατέβασε αµέσως από το σάιτ του, βρήκε στο γραµµατοκιβώτιό του δικαστική κλήση. Με βάση τον οµοσπονδιακό νόµο για τα πνευµατικά δικαιώµατα, θα µπορούσε να κληθεί να πληρώσει µέχρι και 150.000 δολάρια.

Μέσα σε έναν χρόνο, και ενώ οι εφηµερίδες αναζητούν τρόπους να αντιµετωπίσουν την κλοπή κειµένων και φωτογραφιών τους στο ∆ιαδίκτυο, η Righthaven έχει κάνει ακόµα 200 ανάλογες αγωγές σε Κολοράντο και Νεβάδα. Κοινώς, είναι µια εταιρεία που ιδρύθηκε για να αναζητά αυτούς που έχουν αναδηµοσιεύσει περιεχόµενο των εφηµερίδων χωρίς την άδεια των τελευταίων. Και αφού τους βρει, τους κάνει αγωγή. Αφού έχει αγοράσει, λέει, τα πνευµατικά δικαιώµατα του επίµαχου περιεχοµένου. Προς το παρόν καµία υπόθεση δεν έχει φτάσει στο δικαστήριο. Κάποιες έχουν λυθεί εξωδικαστικά και µόνο δύο διακανονισµοί, ύψους 5.000 και 2.185 ευρώ αντιστοίχως, έχουν γίνει δηµοσίως γνωστοί.

Από τα "Νέα"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger