Home » , » Αλλη μια χαριστική-φωτογραφική και σκανδαλώδη ρύθμιση στο κοινοβούλιο τους προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Αλλη μια χαριστική-φωτογραφική και σκανδαλώδη ρύθμιση στο κοινοβούλιο τους προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Από giorgis , Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 | 4:21 μ.μ.

Πολύ καλή η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή, σήμερα στην βουλή, για την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά απ’ τις αστικές κυβερνήσεις στον χώρο της ναυτιλίας και αξίζει να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που παραθέτουμε.
Εχουμε όμως μια ένσταση στα λεγόμενα του κομμουνιστή βουλευτή. Αφού ξεκάθαρα δήλωσε ότι η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας για την οποία γινόταν συζήτηση στην βουλή «είναι χαριστική για συγκεκριμένο εφοπλιστικό όμιλο και επιβαρύνει με εκατομμύρια ευρώ το ΝΑΤ», γιατί ο Σ. Χαλβατζής αρκέστηκε μόνο στην διαπίστωση και δεν κατονόμασε συγκεκριμένα για τίνος πλουτοκράτη – εφοπλιστή τα συμφέροντα σήμερα λειτουργεί ο κυβερνητικός θίασος;
Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η ομιλία του βουλευτή του Σύριζα Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε λόγο για «χαριστική-φωτογραφική και σκανδαλώδη ρύθμιση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου εφοπλιστή» αποφεύγοντας και αυτός να τον ονομάσει.

Αν και είναι φανερό, από τις ομιλίες τους, ότι εννοούσαν τον εφοπλιστή Λοϊζο εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε γιατί δεν τον κατονόμασαν. (Ιδιοκτησίας του ίδιου εφοπλιστή ήταν και το πλοίο Sea Diamond –φωτο- που βυθίστηκε έξω από την Σαντορίνη με τα γνωστά αποτελέσματα)

Δεν αρκεί το ότι «Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο», όμως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. Εχει και την ευρεία στήριξη όλων των αστικών κυβερνήσεων διαχρονικά με τους νόμους και τις χαριστικές επιδοτήσεις του κράτους προς τους εφοπλιστές.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger