Home » , » Αθλιότητες από την φυλλάδα του Αλαφούζου

Αθλιότητες από την φυλλάδα του Αλαφούζου

Από giorgis , Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 | 5:29 μ.μ.

Πάλι καλά που δεν ζήτησε να ανοίξουν τα ξερονήσια για να κάνουν τουρισμό δαπάνες ελληνικού δημοσίου, όσοι/ες δεν γουστάρει το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΕΒ, η «Καθημερινή».
Μας γράφει λοιπόν καλαμαράς του Αλαφούζου εκεί σήμερα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κανονικά για το ψυχιατρείο, ... τέλος, το ΚΚΕ, με τη στάση που τηρεί, επιβεβαιώνει πόσο εσφαλμένη ήταν η άνευ όρων νομιμοποίηση του το 1974.»!!!!

Και γιατί δεν κάνεις πρόταση, μεγάλε, να επανορθωθεί το «λάθος»; (Ασε που ψεύδεται, γιατί η νομιμοποίηση του ΚΚΕ δεν έγινε «άνευ όρων» αλλά μετά την κατάθεση μιας υπεύθυνης δήλωσης στον Αρειο Πάγο από τον τότε γραμματέα του Χαρίλαο Φλωράκη. Αυτό είναι όμως μια άλλη «πονεμένη» ιστορία).

Επανερχόμαστε λοιπόν στο συγκρότημα ΜΜΕ που διαθέτει ο εφοπλιστής Αλαφούζος. Δεν θα αναφερθούμε στα όσα είχαν αποκαλυφθεί μετά την αντιπαράθεση που είχε με ένα άλλο μπουμπούκι τον Κουρή, ούτε ότι είναι ο μόνος πλουτοκράτης που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι λάδωνε πολιτικούς –τον Μητσοτάκη συγκεκριμένα- για να πηγαίνουν πρίμα οι επιχειρηματικές του μπίζνες.
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε όμως είναι ότι η αλητοδημοσιογραφία στην οποία επιδίδονται κάθε μέρα τα τσιράκια του Αλαφούζου, από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής συνέχεια χτυπάει κόκκινο.

Δεν φτάνει που συκοφαντούν, προβοκάρουν, διαστρεβλώνουν, κάθε εργατική κινητοποίηση, δεν τους αρκεί που στηρίζουν με κάθε τρόπο την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προχωρούν και στην ολοφάνερη παραποίηση γεγονότων σε τέτοιο βαθμό που η διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελούν γίνεται ολοφάνερη.

Είμαστε σίγουροι ότι ο «Ριζοσπάστης» θα δώσει άμεση απάντηση στα ελεεινολογήμαρα της φυλλάδας του εφοπλιστή.
Δεν αντιστεκόμαστε όμως στον πειρασμό να θυμίσουμε κάποια πράγματα

"Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Η θέλησις των Ελλήνων, όπως εντός του ειρηνικού πλαισίου, το οποίο εξασφαλίζει εις αυτούς ο τερματισμός του πολέμου, αναπτύξουν όλας των τας ικανότητας και όλας των τας πρωτοβουλίας, θα δώση ασφαλώς αφορμήν διά να εκδηλωθούν όλαι εκείναι αι κεκρυμμέναι αρεταί της φυλής μας, αι οποίαι είτε εξ αδιαφορίας, είται εξ αισθημάτων ηλαττωμένης αλληλεγγύης δε είχον ανέλθει εις την επιφάνειαν τους τελευταίους καιρούς... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν".

Καθημερινή - 29/4/1941

Μπορεί να κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε που η φυλλάδα «Καθημερινή» δήλωνε υποταγή στους Γερμανούς κατακτητές, υπηρετώντας τους.
Και τότε και σήμερα όμως υπηρετεί δουλικά τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης φτάνοντας στο σημείο να προβοκάρει, συκοφαντεί και να χυδαιολογεί κάθε συλλογικότητα και κάθε ενέργεια που αντιπαρατίθεται στα συμφέροντα των αφεντικών της.

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ένα άλλο περιστατικό. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν στην «Καθημερινή» ένας δημοσιογράφος, ο Γ. Δελαστίκ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι στέλεχος του ΝΑΡ και διευθυντής στην βδομαδιάτικη εφημερίδα «Πριν». Την 1η Απρίλη του 2007 το «Πριν» δημοσιεύει ένα ανυπόγραφο σχολιάκι που το τιτλοφορούσε «Διασπορά πρακτόρων». Αυτό αποδώθηκε ότι είχε συνταχτεί από τον Γ. Δελαστικ, και γ’ αυτό τον λόγο η εργοδοσία της «Καθημερινής» απέλυσε τον δημοσιογράφο.

Το κείμενο έγραφε:

 «Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ\' αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.

Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση "τέλους εποχής" λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών. Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις».

Αν και στο κείμενο πουθενά δεν αναφέρετε συγκεκριμένο ΜΜΕ, εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται».
Ο Διευθυντής τότε της «Καθημερινής» Αντώνης Καρκαγιάννης εκτιμώντας ότι « η «Κ», χωρίς να κατονομάζεται αλλά σαφέστατα να υπονοείται, περιγραφόταν περίπου ως εκτροφείο ξένων πρακτόρων, που και αυτοί δεν κατονομάζονταν αλλά σαφώς υπονοούνταν ή «φωτογραφίζονταν», απολύει τον Γ. Δελαστίκ.

Ρίξτε και μια ματιά σ' αυτή την ανάρτηση που αφορά το στέλεχος με μέτοχο των επιχειρήσεων Αλαφούζου Alexi Παπαχελά.

Δυστυχώς ο Γ. Δελαστίκ και μετά απ’ αυτή την εξέλιξη δεν προχώρησε να πει τα πράγματα με τα’ όνομα τους και είναι επόμενο. Από ταμείο άλλου μεγαλοκαπιταλιστή –του Μπόμπολα- βρήκε τρόπο να σιτίζεται μετά την απόλυση του από τον Αλαφούζο και ισχύει ότι οι καπιταλιστές ακόμα και αν έχουν αναμεταξύ τους αντιπαραθέσεις αυτές είναι πάντα «ελεγχόμενες». Αρκετά πράγματα απ’ τις δραστηριότητες τους δεν θέλουν με τίποτα να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Όλα τα παραπάνω για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν λάθος την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974.


«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».

Καρλ Μαρξ («Απαντα», τόμος 44, σελ. 176).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2011 στις 7:25 μ.μ.

Ηταν ανάγκη να πας 100 χρόνια πριν,στο 1941 και στον εκδότη της "Κ" Βλάχο?

Το πως από τον Κοσκωτά πέρασε στα χέρια του Αλαφούζου το Σκάι και η Καθημερινή δεν σου κάνει?

26 Μαΐου 2011 στις 9:35 π.μ.

Θα ήθελα λίγα περισσότερα για την "πονεμένη" ιστορία που γράφετε στην αρχή του άρθρου,...

26 Μαΐου 2011 στις 5:11 μ.μ.

Κοίτα Βασίλη εδώ
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2008/07/blog-post_9517.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger