Home » , » Η υγεία δημόσιο αγαθό και αδιαπραγμάτευτο ανθρώπινο δικαίωμα για όλους

Η υγεία δημόσιο αγαθό και αδιαπραγμάτευτο ανθρώπινο δικαίωμα για όλους

Από giorgis , Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 | 1:59 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ  ΕΣΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΣΤΗΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ  ΔΟΜΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ρέθυμνο 25. 05.2011

Στην αγωνία αυτού του τόπου για ζωή, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ  Ρεθύμνου έρχεται να προσθέσει την δική της αγωνία και κοινωνικοπολιτική αντίθεση για την καταπάτηση του δικαιώματος στην δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ, έχοντας γνώση των ειδικών υγειονομικών συνθηκών του νομού, εκτιμά ως απολύτως αναγκαία για την ποιότητα της δημόσιας υγείας, την πλήρη, ισότιμη, αυτόνομη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Νομαρχιακού νοσοκομείου και επιπλέον ως θεμέλιο λίθο για την ατομική και δημόσια υγεία του Ρεθεμνιώτη.

Κάθε άλλη μορφή λειτουργίας, μέσω κοινής διοίκησης και υπηρεσιών  περίθαλψης, γνωρίζουμε ότι θα υποβαθμίσει και θα απορροφήσει σταδιακά την μοναδική δημόσια υπηρεσία υγείας, σ΄ενα νομό ήδη παραμελημένο από άποψη δομών, υπηρεσιών, θέσεων εργασίας, πόρων ζωής, οδικού και θαλάσσιου δικτύου.

Η επιθυμία του Ρεθυμνιώτη έχει ήδη αποτυπωθεί στο ψήφισμα των κατοίκων και φορέων σε μεγάλη συγκέντρωση στις 27.10.2010, το οποίο έχει  επιδοθεί στον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης του νομού.

Οι κάτοικοι του νομού ως οι μοναδικοί δικαιούχοι και αποδέκτες  των επικείμενων αλλαγών στην πολιτική υγείας, πού έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον των πολιτών της, δηλώνουμε υπερασπιστές της υγείας
ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Όροι λειτουργίας και κατάσταση λογιστικού κέρδους στις δομές δημόσιας υγείας θεωρούνται απαράδεκτη προσπάθεια καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία.

Απαιτούμε από την πολιτεία τις παρακάτω ενέργειες άμεσης προτεραιότητας

*    Να εγκριθεί άμεσα ο νέος οργανισμός λειτουργίας  Νοσοκομείου και ΚΥ.

*    Να παραδοθεί άμεσα η νέα πτέρυγα και να ανακαινιστεί η παλιά.

*    Να γίνει η πρόσληψη των  14  γιατρών, πού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 01.07.2009.

*    Να γίνει πρόσληψη  50 νοσηλευτών, 29 ατόμων διοικητικού προσωπικού και 20 βοηθητικού προσωπικού.

*    Έκτακτη επιχορήγηση για την ασφαλή κάλυψη των εφημεριών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

*    Άμεση αντικατάσταση του παρωχημένου εξοπλισμού ιατρικών μηχανημάτων. Επιτακτική είναι η ανάγκη νέου αξονικού τομογράφου και ακτινοσκοπικού μηχανήματος για τα ορθοπεδικά χειρουργεία.

*    Επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό των ΚΥ του Νομού, με σκοπό να επιτελέσουν και το ιατρικό έργο της πρόληψης.

*    Να σταματήσει η αποδυνάμωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, με μετατάξεις κομματικού χαρακτήρα και να επανέλθουν στην θέση τους οι ήδη μεταταχθέντες.

*   Και πάνω απ όλα ποιοτική, αυτόνομη, ισότιμης πρόσβασης, αναβαθμισμένη, δημόσια υπηρεσία υγείας για τους κατοίκους του ιστορικού νομού Ρεθύμνου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε,  οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους της πολιτείας και του υπουργείου υγείας, ως σκόπιμα εχθρική και απαξιωτική της  επιβίωσης του Ρεθεμνιώτη και θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το μοναδικό πλέγμα προστασίας της υγείας στο νομό μας, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα Κέντρα Υγείας.

Η Ενωση γιατρών προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για διευκόλυνση της συμμετοχής σε διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις στο Ηράκλειο, αύριο 26.05.2011, ώρες  11 – 15.00,
ημέρα παρουσίας του υπουργού υγείας στο νησί, όπου σκοπεύει να ανακοινώσει το πρόγραμμα συγχωνεύσεων των νοσοκομείων της Κρήτης.

Δεν μπαίνουμε σε διάλογο και δεν διαπραγματευόμαστε, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών,  με τους αγγελιοφόρους της πολιτικής ακύρωσης δημόσιων αγαθών και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτω από την λογική της κερδοφορίας λογιστικού τύπου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ
ΥΓΕΙΑ  ΧΩΡΙΣ  ΟΡΟΥΣ
ΠΟΙΟΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  ΩΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ΧΡΟΝΙΩΝ  ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 11.00 ακριβώς από το νοσοκομείο για όποιον θέλει να υπερασπιστεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger