Home » , » Αθωώθηκε ο Σ. Σεϊσίδης

Αθωώθηκε ο Σ. Σεϊσίδης

Από giorgis , Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 | 5:14 μ.μ.

 Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο μπλογκ μας για τον αναρχικό Συμεών Σεϊσίδη του οποίου η κράτηση και η νοσηλεία του αποτελούν παράδειγμα κρατικής αυθαιρεσίας, αστυνομικής βαρβαρότητας και ιατρικής αντιδεοντολογίας.

Σήμερα στο δικαστήριο, όλες οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε  (για επτά ληστείες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση), κατέπεσαν, αφού κανένας απ’ τους αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν στην δίκη δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του κάποιον από τα άτομα στα οποία αποδίδονται αυτά τα αδικήματα.

Ο ίδιος ο Σεϊσίδης στην απολογία του υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο είναι μια σκευωρία των κατασταλτικών μηχανισμών και έχει κατασκευαστεί από τους ασφαλίτες που τον στοχοποίησαν για την κινηματική του δράση. 

Μονόδρομος, λοιπόν, ήταν για τον εισαγγελέα της έδρας να ζητήσει την αθώωση του κάτι που αποφάσισε ομόφωνα το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων
. (Δυστυχώς δεν θα αφεθεί ελεύθερος, παρ’ όλο την τραγική κατάσταση υγείας που αντιμετωπίζει γιατί έχει σε βάρος του αποφάσεις για πλημμελήματα που αφορούν ποινή 7,6 ετών).

Πέρα όμως απ’ αυτό το θετικό αποτέλεσμα παραμένουν μερικά βασικά ερωτηματικά. Ο Σεϊσίδης δέχτηκε πυροβολισμό από μπάτσους που προσπάθησαν να τον εμπλέξουν (ανεπιτυχώς όπως αποδέχτηκε) σε ληστεία που έγινε σε κατάστημα του Praktiker. Τελικά υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού του, γιατί, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, διέτρεχε άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Θα την πληρώσει  κανείς ένστολος Ράμπο που γιατί έτσι του κάπνισε και άφησε ανάπηρο ένα νέο παιδί;

Θα ζητηθούν ευθύνες από κάποιους που μετέτρεψαν την νοσηλεία του σε βασανιστήριο; Και για να μην κάνουμε δικές μας εκτιμήσεις γ’ αυτό παραθέτουμε απόσπασμα από ανακοίνωση που εξέδωσε για την νοσηλεία του Σ. Σεϊσίδη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: «Είναι αδιανόητο να παρέχεται νοσηλεία στον κρατούμενο υπό τα συνεχή βλέμματα αστυνομικών φρουρών και θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές να εξαναγκάζονται σε ωμή παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Είναι επίσης αδιανόητα και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας τα όσα καταγγέλλονται - ότι αστυνομικοί φρουροί φωτογραφίζουν τον κρατούμενο την ώρα που του γίνονται αλλαγές και καθαρισμοί περιττωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν τη νοσηλεία του από αποκλειστική νοσηλεύτρια επιλογής του νοσοκομείου…».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2011 στις 1:46 μ.μ.

Τόσο καιρό οι δημοσιοκάφροι κατ' εντολή, σπίλωναν συστηματικά έναν αθώο. Δεν πρέπει να τον αποζημιώσουν, να ζητήσουν συγγνώμη από αυτόν και τον κόσμο, για τις σαχλαμάρες που έλεγαν, και να παραιτηθεί επιτέλους κάποιος; Αλλά τι περιμένεις από τέτοιο σύστημα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger