Home » , » "Καθημερινά προβλήματα" του ΓΑΠ και του Παπουτσή

"Καθημερινά προβλήματα" του ΓΑΠ και του Παπουτσή

Από ciaoant1 , Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 | 4:19 μ.μ.

Ψάχνει παραλία χωρίς Έλληνες

Αυτός που θα κάνει φέτος τα μπάνια του;

Ψάχνει παραλία χωρίς Έλληνες
Το ερώτημα απασχολεί σχεδόν... μεταφυσικά τον ίδιο, την οικογένεια του, τους συνεργάτες του και τους... αστυνομικούς που έχουν επιφορτισθεί με την φύλαξη του Πρωθυπουργού. Οι καιροί «ου μενετοί» για ξέγνοιαστες διακοπές για τους πολιτικούς πλέον μετά τα τελευταία επεισόδια που έχουν γίνει εις βάρος βουλευτών κυρίως του κυβερνώντος κόμματος.

Φανταστείτε τι θα γίνει λοιπόν αν οι αγανακτισμένοι" απανταχού της Ελλάδος μάθουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο νησί τους ή στη διπλανή παραλία. Αυτό που φοβούνται κυρίως στο Καστρί είναι η καταγραφή βίντεο από τυχόν αποδοκιμασίες από το κινητό τηλέφωνο κάποιου θερμόαιμου και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην εικόνα του Πρωθυπουργού.
Οι άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ούτε που θέλουν να σκέφτονται ένα τέτοιο σενάριο γι' αυτό και έχουν εισηγηθεί διακοπές... εκτός συνόρων.

Παντού υπάρχουν Έλληνες φυσικά, ωστόσο σε μια ξένη χώρα είναι πιο δύσκολο να γίνει γνωστή η άφιξη ενός VIP. Έτσι ο κ. Παπανδρέου αναζητά στο διαδίκτυο έναν σχετικά κοντινό και κυρίως ήρεμο προορισμό σε χώρα του εξωτερικού, για να χαλαρώσει με μερικές βουτιές ή να ασχοληθεί με το αγαπημένο του κανό, μακριά από βλέμματα αποδοκιμασίας κάποιου που του έχουν κόψει τη σύνταξη ή ενός άνεργου νέου.

Οι ημερομηνίες "παίζουν" αλλά το πιθανότερο είναι αρχές Αυγούστου για μερικές ημέρες. Κατά τα λοιπά θα αναλώσει το φετινό δύσκολο καλοκαίρι σε long weekends σε ανύποπτους προορισμούς εντός Ελλάδος...


Αφού ρε Παπουτσή εσύ έχεις ρημάξει "τις γυναίκες και τα παιδιά" της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τι περίμενες, ότι ο κόσμος αυτός θα αφήσει εσένα και τους δικούς σου σε ησυχία;

Άσχετα με το αν οι καταγγελίες ισχύουν ή όχι, η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι "δεκτική και υπάκουη" σε κάθε είδους εκμετάλλευση, όσο εξωφρενική και αν είναι, έως όμως τη στιγμή που κοντεύει να μείνει άστεγος και άπορος από το συνεχές ξεζούμισμα. Όταν φτάσουμε εκεί, τα πράγμα αλλάζουν. Και επειδή σήμερα βρισκόμαστε σε μια τέτοια ιστορική περίοδο, ο κόσμος δεν είναι πλέον ούτε δεκτικός ούτε υπάκουος απέναντι σε αυτούς που τον ξεζούμιζαν και τον ξεζουμίζουν.

«Μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου»
«Δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος, αλλά κατήγορος όλων εκείνων που προκαλούν βία. Έχω πει στο δημόσιο λόγο μου ότι η βία φέρνει βία, από όπου και αν προέρχεται» (σ.σ. για την κρτική βία τι έχει να πει; Για τη βία του εργοδότη που αφήνει άνεργους αμέτρητους εργάτες τι έχει να πει; ), τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι δέχονται επιθέσεις ο ίδιος και η οικογένεια του.

«Δεν πρόκειται να με τρομάξει η ιδεολογική πολιτική τρομοκρατία. Γίνεται από δειλούς και ανέντιμους», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής και αναρωτήθηκε: «Έχουν σκεφτεί αυτοί που δεν βρίσκουν μια λέξη να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα κατά συναδέλφων μου και υιοθετούν τέτοιες πρακτικές, τι θα γίνει αν απευθυνθούμε και εμείς στους ψηφοφόρους μας;»

«Τους προειδοποιώ. Μακριά από τη γυναίκα και το παιδί μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, ο οποίος προγραμματίζει συγκέντρωση τη Πέμπτη προς το σπίτι του.

«Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου».

Αφορμή για την αντίδραση αυτή του κ Παπουτσή ήταν η παρότρυνση από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν έχει ακουστεί στον τύπο και στα κανάλια, η άποψη του για τα τελευταία γεγονότα της Αθήνας.

Οι δηλώσεις αυτές του κ Παπουτσή, που έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, προκάλεσαν και τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων που συντάχθηκαν με την άποψη του ότι πρέπει να καταδικαστούν τέτοια φαινόμενα ακραίας βίας κατά πολιτικών προσώπων και βουλευτών. (για τα φαινόμενα ακραίας βίας κατά των εργατών τι έχουν να πουν; Αλλά αυτά είναι "απαραίτητα', και γι' αυτό τα στηρίζουν και τα διαπράτουν καθημερινά...Και μάλιστα θέλουν να μην υπάρχει και απάντηση)

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα που ξεπέρασαν και την φραστική τρομοκρατία», δήλωσε από την ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης.

Από τον ΛΑΟΣ ο Αθανάσιος Πλεύρης τόνισε ότι πρέπει σιγά - σιγά να λεχθούν με το όνομα τους τα πράγματα, γιατί αυτές οι πρακτικές κλιμακώνονται ενώ ζήτησε από το προεδρείο της να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τα πανό που είναι αναρτημένα έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, επεσήμανε και αυτός με τη σειρά του ότι θα μπορούσαν να αντιδράσουν και ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ ενάντια αυτών που επιτίθενται σε βουλευτές, ωστόσο, όπως είπε, δεν γίνεται κάτι τέτοιο.



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger