Home » , » Σχέδιο να «κινεζοποιηθεί» η εργατική τάξη της χώρας μας και να λεηλατήσουν ξένα και ντόπια αρπακτικά κάθε δημόσια περιουσία

Σχέδιο να «κινεζοποιηθεί» η εργατική τάξη της χώρας μας και να λεηλατήσουν ξένα και ντόπια αρπακτικά κάθε δημόσια περιουσία

Από giorgis , Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 | 9:59 μ.μ.

 Το ότι οι λεγόμενοι οίκοι αξιολόγησης –τους οποίους μάλιστα εμείς τους πληρώνουμε- παίζουν τα δικά τους κερδοσκοπικά παιχνίδια δεν το συζητάμε καν.
Η απόφαση λοιπόν, του οίκου Moody’s να κατατάξει την Ελλάδα στην χαμηλότερη βαθμολόγηση απ’ όλες χώρες τις οποίες καλύπτει, εκτιμώντας ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρεωκοπίας, ήταν αναμενόμενη. Εχει μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ξεπουλήματος του λαού και του τόπου με την συνεργεία κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και αυτές οι κινήσεις σ’ αυτό το σχέδιο εντάσσονται. Καραγκιοζλίκια είναι φυσικά αυτά που είπε ο Βενιζέλος για «ασύμμετρες απειλές» και ούτε θα έχουν κανένα αντίκρισμα οι κυβερνητικές απειλές ότι θα διακόψει την χρηματοδότηση στους οίκους αξιολόγησης. 

«Είτε υποβαθμίζει είτε αναβαθμίζει η Moody’s  και οι άλλοι οίκοι του ιμπεριαλισμού για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έρχονται μέρες κόλασης», όπως σωστά τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Αλλωστε τι μας χρειάζονται αυτές οι «αξιολογήσεις»; Για ποιον «υψηλό κίνδυνο χρεωκοπίας» μας μιλάν όταν στο όνομα πάντα τις «χρεοκοπίας» έχουν εξαθλιώσει τις λαϊκές, εργατικές μάζες; Η κυβέρνηση δεν μας έλεγε ότι πρέπει να ψηφιστεί το πρώτο Μνημόνιο για να μην πτωχεύσουμε; Δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επανέλαβε ακριβώς τα ίδια για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεμο, που δίνει την χαριστική βολή στο βιοτικό επίπεδο του λαού;

Και στο φινάλε οι ίδιες οι ευρωπαϊκές λυκοσυμμαχίες ομολογούν την πραγματικότητα. Παράδειγμα η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την χώρα μας και στην οποία διαβάζουμε: «Το δημόσιο χρέος προβλέπεται να εκτοξευτεί στο 172% του ΑΕΠ το 2012 και να υποχωρήσει στο 130% του ΑΕΠ το 2020, εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει το εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Τι σημαίνουν  τα παραπάνω που μας λέει το ΔΝΤ; Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει ότι για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων δανειστών του ελληνικού κράτους, έχει μπει στα σκαριά σχέδιο να «κινεζοποιηθεί» η εργατική τάξη της χώρας μας και να λεηλατήσουν ξένα και ντόπια αρπακτικά κάθε δημόσια περιουσία έχει μείνει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger