Home » , , » Ψήφισμα ενάντια στα σχέδια αύξησης των στρατιωτικής θητείας

Ψήφισμα ενάντια στα σχέδια αύξησης των στρατιωτικής θητείας

Από giorgis , Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 | 7:56 μ.μ.

 
Απευθυνόμαστε στα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις πόλης, στο κίνημα των Αγανακτισμένων, στις μαθητικές συλλογικότητες, στα κινήματα Ανέργων, σε κάθε αγωνιστή που αρνείται το Μιλιταρισμό, τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και τους Πολεμικούς Τυχοδιωκτισμούς για την ικανοποίηση των Αστικών συμφερόντων και για να παλέψουμε για τα κοινά μας δικαιώματα.

«ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!» ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση της αγριότερης ιστορικά λεηλασίας εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων «χτύπησε» πάλι προαναγγέλλοντας την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12-15 μήνες. Μετά την επιβολή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τη βοήθεια του στρατού κατοχής των πραιτοριανών της «τάξης και ασφάλειας» του Παπανδρέου, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου και του Παπουτσή, τώρα στρέφεται για μια ακόμη φορά εναντίον της νεολαίας, με τη γνωστή προπαγανδιστική επιχείρηση των πιστών καθεστωτικών ΜΜΕ.

Πρώτα, αφού οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κοινωνικού μεσαίωνα οδήγησαν (και οδηγούν) τη νεολαία   στον καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης, έφεραν το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. (του «χιλιάρικου») ως φτηνό δυναμικό πραιτοριανών. Ύστερα, αντικατέστησαν τους ΕΠΟΠ του «χιλιάρικου» με Έφεδρους Οπλίτες των 400 ευρώ, κρατώντας το ίδιο όνειρο για ένα στρατό - «σιδερένια φτέρνα του εθνικού οράματος» της «πατριωτικής» χούντας κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Σήμερα, τα νούμερα «δε βγαίνουν» για το υπουργείο. Τώρα επιλέγουν να ξαναγεμίσουν τα στρατόπεδα με χιλιάδες επιπλέον αγγαρειομάχους-αναλώσιμους της πρώτης γραμμής φαντάρους.  Η σκληρότερη εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας και των εργαζομένων πάντα ήταν το με καύσιμο των «εθνικών αναγκών»!

Μιλούν για περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, όμως αυτό περιλαμβάνει μόνο τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, τα δικαιώματά τους και τις ελάχιστες παροχές που ως τώρα είχαν, την ακόμα περισσότερη εκμετάλλευση τους για να βγαίνει η δουλειά τζάμπα, την αύξηση της θητείας για περισσότερη δωρεάν εργασία. Δεν περιλαμβάνει φυσικά τους εξοπλισμούς των 25 δις των πολεμικών εξοπλισμών, τα εκατοντάδες εκατομμύρια για τις δολοφονικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, διεθνείς ασκήσεις και βάσεις, τη FRONTEX, τα δεκάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούν μαγαζάτορες κι επιχειρηματίες με το υστέρημα των φαντάρων και των οικογενειών τους, συντηρούν τις ντόπιες εκλογικές πελατείες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Όμως, η νεολαία τους γυρίζει την πλάτη! Κανένας νέος δεν πήγε ΕΕΦΟΠ, οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν το στρατό και τη θητεία, οι ΕΠΟΠ αναδεικνύονται σε «πολύ ακριβό», κι όχι τόσο αποδοτικό, μέτρο της αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών δογμάτων ενάντια σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό. Ακόμα και μέσα στα στρατόπεδα, η εξοντωτική πειθαρχία που θέλει να επιβάλλει ο παραλογισμός της ακραίας «εθνικής» εκμετάλλευσης, δεν πιάνει τόπο, αφού οι φαντάροι διεκδικούν, αρνούνται, παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Θυμίζουμε ότι η μείωση της θητείας στους εννιά μήνες, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν η άτακτη οπισθοχώρηση ύστερα από τη συντριβή της προσπάθειας να περάσει η στράτευση στα 18, και η αγωνιώδης προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι στη στρατευμένη νεολαία προκειμένου να διασωθεί η υπόλοιπη αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων. Τι κάνει τον κύριο Μπεγλίτη και την κυβέρνηση να πιστεύει ότι, αυτή τη φορά, μια ακόμη άγρια επίθεση στη νεολαία και τις συνθήκες στράτευσής της θα έχει καλύτερη τύχη;

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! Με την ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα, τους νόμους της Διαμαντοπούλου, τις απειλές του υπουργείου εθνικής άμυνας και τα εκβιαστικά διλήμματα των «εθνικών απειλών» προωθούν την αλλαγή προτύπου ζωής της νεολαίας (στράτευση στα 18, κόψιμο αναβολών, ακόμη μεγαλύτερη εργασιακή εκμετάλλευση  όλων των φαντάρων, πολεμική ετοιμότητα εφέδρων), που απαιτεί το αστικό καθεστώς εξουσίας και επιβάλλουν οι νόμοι του κέρδους. Λέμε ΟΧΙ στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του Στρατού που αποσκοπεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων. 

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.  ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Αδιαφορούμε για τις «εθνικές ανάγκες» των εκμεταλλευτών μας Παλεύουμε για τις κοινωνικές μας ανάγκες.  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437   http://diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger