Home » , , » Αλέκα Παπαρήγα: Χρειάζεται μια αναγέννηση «παλαιού τύπου»

Αλέκα Παπαρήγα: Χρειάζεται μια αναγέννηση «παλαιού τύπου»

Από giorgis , Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 | 6:45 μ.μ.

Βλέποντας  την ανάρτηση και το βίντεο με την Αλέκα Παπαρήγα στην πρωινή εκπομπή του MEGA μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω μερικά από αυτά που είπε η μακροβιότερη από όλους τους γενικούς γραμματείς στην ιστορία του ΚΚΕ.

Είπε λοιπόν η Γ.Γ: «πώς είναι μια πραγματική ευκαιρία για την αναγέννηση του εργατικού-λαικού κινήματος» και θα συμφωνήσω μαζί της. Μας υπέδειξε όμως και τους  λάθος τρόπους :
Τα σωματεία, τις οργανώσεις γυναικών, τις οργανώσεις των επαγγελματιών-οι επαγγελματίες χρειάζονται παντού- των αγροτών και λοιπών άλλων αναγνωρισμένων σχημάτων. Όσο  και αν είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτόταν αυτές που «ελέγχει» το ΚΚΕ για το χατίρι της «παλλαϊκής ενότητας» κάτι πιο διευρυμένο θα είχε στο μυαλό της.

Τι μας είπε λοιπόν η Γ.Γ: πώς  τα ίδια εργαλεία αιώνων τώρα πια-αυτό δεν το λέει μόνο το ΚΚΕ-τα  αστικά θεσμοθετημένα  και αναγνωρισμένα  από το σύστημα όργανα του κινήματος μπορούν να επιφέρουν αναγέννηση και προοπτική νίκης. Φτάνει να έχουν τη σωστή καθοδήγηση και γραμμή θα ήθελε να πει .

Πώς γίνεται όμως και τα όργανα αυτά δεν μπορέσανε να κάνουν πότε ούτε μια άμυνα ζώνης για την υπεράσπιση ακόμη και των εσχάτων δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν ακούσαμε να μας λέει κάτι. Κατά την λογική του ΚΚΕ  και της γραμματέως  του φυσικά το θέμα είναι ζήτημα συσχετισμών. Πάντα για το ΚΚΕ και το κομμουνιστικό κίνημα γενικά οι ήττες  ήταν χρεώσεις στους συσχετισμούς και οι λαμπρές  στιγμές πιστωτικά στο κόμμα.

Με το μοτίβο των συσχετισμών η συμπαθέστατη κατά τα άλλα γραμματέας τοποθετήθηκε  και στο καθοριστικό ζήτημα του σοσιαλισμού πρώην «υπαρκτού» και  μελλοντικού .Για χάρη της επιστημονικότητας και του διαλεκτικού υλισμού φαντάζομε το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι σοσιαλισμός είναι μια εξελικτική διαδικασία  νομοτελειακή και δεδομένη που θα αναπτύσσεται όσο οι συσχετισμοί θα την ευνοούν και κάποιοι κακοί απ έξω και από μέσα δεν συνωμοτούν για την ανατροπή του.
Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις  τα χιλιοειπωμένα περί συνθηκών περικύκλωσης και ας είχε ο υπαρκτός μεγάλο τόξο από τον κύκλο.

Μας είπε η Αλέκα Παπαρήγα πως το θέμα στην υπόθεση «στράβωσε»  μεταπολεμικά  εξαιτίας των απεριορίστων εξουσιών των διευθυντών και ας ξέρει πολύ καλά πως οι διευθυντές είναι αποτέλεσμα καπιταλιστικής «δανειακής ανάγκης» από την εποχή της ΝΕΠ.

Μας είπε ακόμα και θα συμφωνήσω μαζί της πώς ο σοσιαλισμός προϋποθέτει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Ως επιστημονική και ηθική αρχή φαντάζομαι και αντιστρόφως ανάλογα για τον καπιταλισμό- προεκτείνω-  που «επιβάλλεται» να έχουν μέσα παραγωγής οι πάντες, μέχρι και η πολιτική πρωτοπορία.   

   β.ariaditis        
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:59 μ.μ.

..σωστά, ας γυρίσομε σε μη ταξικες οργανώσεις,αφού τα σωματεία έκαναν το λάθος να αναγνωρίσουν με αίμα την νομιμότητα τους..προς για μοντερνες, αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες που τα προωθεί και "ΤΟ ΒΗΜΑ"..τα σωματεία απέτυχαν να προφυλάξουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων,γιατί πολύ απλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πίστεψαν σον καπιταλισμό (τον εθνικό, τον ελευθεριακό,τον ολοκληρωτικό, τον με "νησίδες", τον κοσμοπολίτικο κτλ) και αποσύρθηκαν απο την ταξική πάλη..κάποιοι μάλιστα με αριστερή ρητορεία,σαν αυτή του άρθρου..
Μάνουελ

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:26 μ.μ.

Σε περιόδους κρίσης και κατοχής οι κομμουνιστές ήταν και πρέπει να είναιμπροστάρηδες σε όλα τα πλάτη και μήκη της γής με τη δημιουργία παλαϊκών μετώπων.
Σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται πεισματικά τη συμμαχία - παλαϊκό μέτωπο αντιμνημονιακών αντιδεξιών κομμάτων και σχημάτων. Το 1989 για να ρίξει τον Ανδρέα Παπανδρέου συμμάχησε ακόμα και με τη Δεξιά. Σήμερα που το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και η δεξιά είναι ενωμένοι γιατί αρνείται; Μήπως τελικά ο ρόλος της είναι να μπλοκάρει το λαϊκό κίνημα οδηγώντας το στο πουθενά και τελικά τι την ενδιαφέρει; (αν η απάντηση είναι τελικά ο σοσιαλισμός πρέπει να επισημανθεί ότι πρέπει ο λαός να ζήσει για να φτάσει ως εκεί).

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:25 μ.μ.

Εγω παλι εχω την εξης απλη απορια.
Γιατι ολη η αριστερα πλην ΚΚΕ δεν εχει ΕΝΩΘΕΙ ακομα αφου τοσο πολυ την θελουν ?

Μηπως τελικα ολοι αυτη που μιλανε για ενοτητα απλα ενδιαφερονται για αρχηγηλικια ?

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:16 π.μ.

@ β.ariaditis: Γιατί δεν πας να γράψεις στη καθημερινή! Απο την δεύτερη σου παράγραφο αρχίζει ο λίβελος και η διαστρεβλωση των λέξεων του ομιλητή.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:11 π.μ.

..συγγνωμη, αλλα με βάση ποια μαθηματικά το ΚΚΕ του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ κτλ με πάνω απο 8% εκλογική επιρροή κι ακόμα μεγαλύτερη ιδεολογική και σε επίπεδο μαζικων οργανώσεων είναι διασπαστικό και δεν είναι διασπαστικό το κάθε γκρουπούσκουλο με την ανύπαρκτη επιρροή (ιδίως στους εργαζομένους) που μιλάει δήθεν για ενότητα αλλά ενδιαφέρεται μόνο για την διαφύλαξη της ατομικότητας του? Κι εν πάσει περιπτώσει τι πάει να πει αριστερα?
..με ιδεολογικούς όρους θα γίνουν συμμαχίες ή με ταξικους? νεο ΠΑΣΟΚ θέλετε? Η ιστορία πίσω δεν γυρίζει, ή οι εργαζόμενοι θα κοινωνικοποιήσουν τα μονοπώλια, ή τα μονοπώλια θα τους ισοπεδώσουν..

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:42 μ.μ.

Ο ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:23 μ.μ.

RED.ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ? ΜΠΑ ! ΒΑΘΥ ΡΟΖ ΑΛΟΤΕ ΛΙΓΟ ΓΚΡΙΖΟ ΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΠΡΟΤΗΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:33 μ.μ.

@ Ανώνυμο 10:11: Ίσως θα πρέπει να σκεφτείς γιατί τα τελευταία χρόνια τώρα παρά το πογκρόμ που γίνεται ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις είσαι εκεί κοντά στο 8%(και μην ξεχνάς ότι και εσύ έχεις τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας)

@ Ανώνυμο 12.42: Και εγώ πολλά χρόνια όταν δεν είχα επιχειρήματα χρησιμοποιούσα το ίδιο αξίωμα 'Ο ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ' μέχρι που μια μέρα που αποφάσισα να βάλω τέλος στα αξιώματα και να σκέφτομαι είδα τότε ότι αυτός που χρησιμοποιεί αξιώματα είναι εχθρός του λαού και άρα αυτός είναι αντικομμουνιστής

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:17 μ.μ.

RED.ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ (ΟΝΟΜΑ ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ! ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 8 % ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ. ΔΕΥΤΕΡΟ , ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ !ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΕ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ .ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ'ΟΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΩΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΜΕΡΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ? ΣΙΓΟΥΡΑ! ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ . ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ . ΓΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΛΩ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΟΜΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ .ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΛΥΡΟΠΥΡΙΝΙΚΟΙ!Ε.. ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:36 μ.μ.

"...αυτός που χρησιμοποιεί αξιώματα είναι εχθρός του λαού και άρα αυτός είναι αντικομμουνιστής"
Αξίωμα είναι αυτή η πρόταση; Με τις τρέλες που γράφεις ούτε αντικομμουνιστής είσαι ούτε εχθρός του λαού. Δεν μπορείς...

ΘΑΝΑΣΗΣ
20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:36 μ.μ.

OSO EINAI H ALEKA ARXHGOS DEN UA DEITE POTE ENOTHTA THS ARISTERAS

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:28 π.μ.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΡΑΞΑΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ . ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:51 μ.μ.

RED .ΤΗΝ ENOTHTA THS ARISTERAS ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ !

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger