Home » » 44 χρόνια από τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα

44 χρόνια από τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα

Από giorgis , Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 | 8:07 μ.μ.

 Ο μαρξισμός μου έχει βαθιές ρίζες και έχει εξαγνισθεί. Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.
Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους
.


Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967, ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα περνούσε στο πάνθεον των «αθανάτων» της Ιστορίας του παγκόσμιου προλεταριάτου, χτυπημένος από δυο σφαίρες στο σβέρκο, πισώπλατα, αφού οι δολοφόνοι του, αν και αιχμάλωτος, δεν είχαν το κουράγιο να τον κοιτούν στα μάτια ούτε καν τη στιγμή που τον εκτελούσαν.

Οι δολοφόνοι του πίστεψαν ότι η φωτογραφία του νεκρού Τσε θα έστελνε σε όλη την υφήλιο το μήνυμα σε «όσους είναι εναντίον τους».

Διαψεύστηκαν. Η θυσία του Τσε δεν ήταν παρά ένα ιδιαίτερα βαρύ, αλλά αναγκαίο, όπως αποδείχτηκε, τίμημα, ώστε η επαναστατική λάβα, η φλόγα του κομμουνιστή ηγέτη, η ανιδιοτέλεια του αντάρτη Τσε, να μετουσιωθεί σε έμβλημα για γενιές και γενιές, να μετατραπεί σε σύμβολο της  ανθρωπιάς, να γίνει η παγκόσμια πυξίδα με τη σταθερή ένδειξη: «Μέχρι τη νίκη και για πάντα»!

Ο Τσε Γκεβάρα που γεννήθηκε το 1928 στο Ροζάριο της Αργεντινής, επέλεξε να σπουδάσει Ιατρική, γιατί ήθελε να βοηθήσει τους λαούς της Λατινικής Αμερικής πoυ μαστίζονται από τη φτώχεια και τις αρρώστιες της υπανάπτυξης. Σημαντικό σταθμό στη ζωή του αποτέλεσε η γνωριμία του με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στο Μεξικό, με τον οποίο ξεκίνησαν την οργάνωση της ανατροπής του δικτάτορα Φ. Μπατίστα στην Κούβα.

Συμμετείχε ενεργά στην επαναστατική κουβανική κυβέρνηση, ενώ από τον Απρίλη του 1965 είχε πάρει μέρος στον επαναστατικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού του Κογκό και επέστρεψε αργότερα στη Λατινική Αμερική. Ο φλογερός επαναστάτης, ο κομμουνιστής, έγινε και παραμένει σύμβολο για τα επαναστατικά και προοδευτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

9 Οκτωβρίου 2011 - 8:28 μ.μ.

Μεγάλος αγωνιστής της Ανθρωπότητας όχι μόνο της Αριστεράς και μάλιστα πήγε κόντρα στα λαμόγια του κάστρο και πήγε μόνος του να κάνει πόλεμο σε Κονγκό και Βολιβία

Hasta la victoria Siempre

http://www.youtube.com/watch?v=SynVFM_6ezk

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 - 9:53 μ.μ.

Johndoctor χρειάζεσαι doctor.

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 - 10:42 μ.μ.

Δε βρίσκω λόγο να αναφέρεσαι υποτιμητικά στον επίσης μεγάλο Φιντέλ, που κρατάει την Κούβα μέχρι τώρα αλώβητη από τους καπιταλιστές.
Δόξα και τιμή στον Τσε!
Σκατά στους τάφους των δολοφόνων του!

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 - 11:32 μ.μ.

Ο Τσε έκανε πράξη τα πιστεύω του. Έζησε σύμφωνα με αυτά. Χρειαζόμαστε τέτοιους συνεπείς αγωνιστές. Ας μιμηθούμε την ειλικρίνεια και την τόλμη του. mitsos175.

Μπακουνιν
10 Οκτωβρίου 2011 - 5:44 π.μ.

Δόξα και τιμή στον Τσε...σε όσους νομίζουν ότι ο Τσε και ο Φιντέλ δεν είχαν διαφωνίες ας διαβάσει τα ημερολόγια του Τσε...άντε με τους ΠΑ.ΜΙΤΕΣ τα ΠΡΌΒΑΤΑ του ΚΚΕ

thitis
10 Οκτωβρίου 2011 - 7:24 μ.μ.

επειδή λοιπόν είχε διαφωνίες ο Τσε με τον Φιντέλ, δεν αξίζει δόξα και τιμή στον δεύτερο;;;
ο Μπακούνιν και ο Κροπότκιν συμφωνούσαν σε όλα;;;
εσύ με τον εαυτό σου συμφωνείς πάντα βρε Μπακούνιν;;;
την ομοφωνία να φοβάσαι και όχι τη διαφωνία...

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 - 8:17 μ.μ.

Προς μπακούνιν
Μάρτυρες είσασταν ....μάρτυρες θα μείνετε !!!
Κομμουνιστής

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 - 1:46 μ.μ.

Μεγάλη τιμή να σε αποκαλούν μάρτυρα! όπως και τον Τσε ευχαριστούμε! γιατί μάρτυρας γίνεται όποιος πραγματικά αγωνίζεται και διώκεται, πεθαίνει για τους αγώνες του!
Oπως αγωνίστηκε κάποτες και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο Αρης, ο Πλουμπίδης, οι μαχητές του ΔΣΕ και τόσοι άλλοι αγνοί επαναστάτες!

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 - 6:58 μ.μ.

(Μάρτυρας)
Αυτός που ακούει ή βλέπει κάτι τη στιγμή που αυτό γίνεται

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 - 8:29 μ.μ.

Μάρτυρας έχει δύο σημασίες
1) την νομική που δεν αποκλείεται και η συμμετοχή σε ένα γεγονός και ειδικά ενεργητική
2) Την κοινωνική που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του λαού, όποιος με πράξης ή καλύτερα με την θυσία του δηλώνει τα πιστεύω του.
Αυτά για τους συντρόφους που ούτε "μάρτυρες" με την νομική έννοια δεν είναι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger